νέα, διαφορετική εμφάνιση και προσφέρει σημαντικές ενημερώσεις στα apps που χρησιμοποιείς κάθε μέρα, νέους τρόπους για την προστασία του απορρήτου σου και βελτιώσεις σε ολόκληρο το σύστημα που κάνουν τη χρήση του iPhone ακόμα ταχύτερη και πιο συναρπαστική

 Breaking News Δοκιμαστικός χώρος διαφήμισης
 οδηγός για την Ελλάδα για να ενεργοποιήστε το Apple Pay στο iPhone και στο Apple Watch
Σχετικά Τags:  

iOS 13.1.3 με διορθώσεις σφαλμάτων για iPhone και iPad

δικαιώματα

στις 20 και 15 στην κατηγορια Breaking News, 3 εβδομάδες πρίν για την ακρίβεια 3 εβδομάδες πρίν
© iYannis.gr 2019

iOS-8H αναβάθμιση είναι διαθέσιμη μέσω OTA – over-the-air από τα Settings → General → Software Update ή μπορείτε να την κάνετε λήψη μέσω iTunes για τις iPhone, iPad και για τα iPod Touch 6ης γενιάς συσκευές.

Η Apple μόλις κυκλοφόρησε το iOS 13.1.3 (build 17A878) για το iPhone και το iPod touch, καθώς και το iPadOS 13.1.3 .
Η ενημερωμένη έκδοση διορθώνει θέματα με την εφαρμογή του Mail, της συνδεσμολογίας Bluetooth και πολλά ακόμη.
Αναλυτικά:

 • Επιλύει ένα ζήτημα που θα μπορούσε να αποτρέψει μια συσκευή να κουδουνίζει ή να δονείται όταν λαμβάνει μια κλήση
 • Διορθώνει ένα ζήτημα που θα μπορούσε να αποτρέψει το άνοιγμα μιας πρόσκλησης για σύσκεψη στο Mail
 • Επιλύει ένα ζήτημα που θα μπορούσε να προκαλέσει την απώλεια δεδομένων στην εφαρμογή Health μετά την αλλαγη θερινής ώρας
 • Επιδιορθώνει ένα ζήτημα που θα μπορούσε να αποτρέψει την αποκατάσταση αρχείων μετά από ένα αντίγραφο ασφαλείας στο iCloud
 • Επιλύει ένα ζήτημα που θα μπορούσε να προκαλέσει αποτυχία των εφαρμογών κατά την επαναφορά από ένα αντίγραφο ασφαλείας του iCloud
 • Διορθώνει ένα πρόβλημα που θα μπορούσε να αποτρέψει την αντιστοίχιση των Apple Watch
 • Διορθώνει ένα ζήτημα που θα μπορούσε να αποτρέψει τη λήψη ειδοποιήσεων απο το Apple Watch
 • Διορθώνει ένα πρόβλημα που θα μπορούσε να προκαλέσει την αποσύνδεση του Bluetooth σε ορισμένες συσκευές
 • Βελτιώνει την αξιοπιστία της σύνδεσης των ακουστικών Bluetooth
 • Βελτιώνει την εκκίνηση εφαρμογών που χρησιμοποιούν το Κέντρο παιχνιδιών

Επίσης η Apple κυκλοφόρησε συμπληρωματική αναβάθμιση για το macOS Catalina (build 19Α602) με διορθώσεις σφαλμάτων με σκοπό να διορθώσει κάποια επίμονα bugs που είχαν παρουσιαστεί.
Να τονίσουμε πως αυτή δεν είναι μια μεγάλη αναβάθμιση και σκοπός της είναι η διόρθωση σφαλμάτων και οι βελτιώσεις στις αποδόσεις του λογισμικού.
Από το συνοδευτικό κείμενο της σημερινής αναβάθμισης:

 • Improves installation reliability of ‌macOS Catalina‌ on Macs with low disk space
 • Fixes an issue that prevented Setup Assistant from completing during some installations
 • Resolves an issue that prevents accepting iCloud Terms and Conditions when multiple ‌iCloud‌ accounts are logged in
 • Improves the reliability of saving Game Center data when playing Apple Arcade games offline

Πριν 15 ημέρες η Apple είχε κυκλοφορήσει το iOS 13.1.2 (build 17A860) για το iPhone και το iPod touch, καθώς και το iPadOS 13.1.2.
Η ενημερωμένη έκδοση διορθώνει ένα σφάλμα στο οποίο η γραμμή προόδου για ένα αντίγραφο ασφαλείας iCloud συνεχίζει να προχωρά ενώ έχει ολοκληρωθεί η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, η συσκευή μπορεί να μην λειτουργεί πλέον, το φλας ενδέχεται να μην είναι πλέον ενεργοποιημένο και η βαθμονόμηση στην οθόνη ενδέχεται να μην είναι πια η αρχική, όπου οι συντομεύσεις ενδέχεται να μην εκτελούνται πλέον στο HomePod και το Bluetooth μπορεί να μην λειτουργεί πλέον ορισμένα με αυτοκίνητα.
Επίσης η Apple έδωσε το πρώτο update μετά το WatchOS 6, το WatchOS 6.0.1 (build 17R604) με μικρές διορθώσεις, και επιτέλους ξανά φωνή στον Μίκυ και την Μίνι….

Πριν απο πέντε ημέρες η Apple είχε κυκλοφορήσει το iOS 13.1.1 (build 17A854) για λήψη για iPhone και iPod touch και iPadOS 13.1.1 για iPad . Αυτή η ενημερωμένη έκδοση έρχεται μόλις τρεις ημέρες μετά το iOS 13.1, το οποίο ξεκίνησε και μερικές μέρες μετά το iOS 13. Στην πραγματικότητα, η Apple πηγαίνει να διορθώσει με μπαλώματα αυτές τις μέρες.
Ακολουθούν οι αλλαγές αυτής της έκδοσης σύμφωνα με την Apple:

 • Διορθώνει θέματα που θα μπορούσαν να αποτρέψουν την αποκατάσταση του iPhone από την δημιουργία αντιγράφων.
 • Διορθώνει ένα πρόβλημα που θα μπορούσε να προκαλέσει ταχύτερη εκφόρτιση της μπαταρίας
 • Διορθώνει ένα πρόβλημα που θα μπορούσε να επηρεάσει την αναγνώριση των αιτήσεων Siri στα iPhone 11, iPhone 11 Pro και iPhone 11 Pro Max
 • Επιλύει ένα ζήτημα που θα μπορούσε να προκαλέσει επανενεργοποίηση προτάσεων αναζήτησης του Safari μετά την απενεργοποίηση του
 • Διορθώνει ένα πρόβλημα που θα μπορούσε να επιβραδύνει τον συγχρονισμό των υπενθυμίσεων
 • Διορθώνει ένα ζήτημα ασφαλείας για εφαρμογές πληκτρολογίου τρίτου κατασκευαστή που αποκτούσαν πρόσβαση

Επίσης και μια συμπληρωματική έκδοση του MacOS Mojave 10.14.6 με build 18G103

Όπως είπαμε λοιπόν η Apple πριν τρείς ημέρες κυκλοφόρησε την καινούρια έκδοση του iOS 13.1 με build 17A844 , καθώς και την έκδοση για το iPad, iPadOS 13.1 με build 17Α844 .
Η έκδοση για το iPhone, περιλαμβάνει πολλές διορθώσεις σφαλμάτων και βελτιώσεις στο παρασκήνιο σε σύγκριση με την iOS 13.0 έκδοση. Φέρνει επίσης και αρκετά νέα χαρακτηριστικά στους iPhone χρήστες όπως Συντομεύσεις στους Αυτοματισμούς, νέα χαρακτηριστικά στην εφαρμογή των Χαρτών, νέα animated εικονίδια στην κεντρική οθόνη και πολλά ακόμη.
Το iPadOS φέρνει αναβαθμίσεις στην εφαρμογή των Φακέλων, νέες δυνατότητες multitasking, νέες χειρονομίες για την επεξεργασία κειμένων και πολλά ακόμη. Επίσης συμπεριλαμβάνει και χαρακτηριστικά της iOS 13 όπως το Dark Mode και την νέα εφαρμογή Υπενθυμίσεων.
Tο πανίσχυρο λειτουργικό σύστημα με νέο όνομα που προσδιορίζει την ξεχωριστή εμπειρία iPad. Το iPadOS έχει σχεδιαστεί στα ίδια θεμέλια όπως το iOS και επιπλέον διαθέτει ισχυρά, νέα χαρακτηριστικά και διαισθητικές δυνατότητες που ταιριάζουν και συμπληρώνουν τη μεγάλη οθόνη και την πολυχρηστικότητα του iPad. Η παρούσα ενημέρωση παρέχει νέους τρόπους παράλληλης χρήσης πολλαπλών εφαρμογών και εμφάνισης περισσότερων πληροφοριών με μια ματιά στην επανασχεδιασμένη οθόνη Αφετηρίας, κάνει το Apple Pencil ακόμη πιο αποκρίσιμο στη χρήση μαζί με ολοκαίνουργιο τρόπο άμεσης σήμανσης οποιουδήποτε στοιχείου, διαθέτει μια εντυπωσιακή νέα Σκούρα εμφάνιση, παρέχει έναν απλό τρόπο σύνδεσης σε ιστότοπους που προστατεύει το απόρρητό σας, καθώς και νέα εργαλεία για επεξεργασία και προβολή των φωτογραφιών σας. Το iPadOS είναι ταχύτερο και πιο αποκρίσιμο χάρη στις βελτιστοποιήσεις σε όλο το σύστημα.
Πριν μια εβδομάδα περίπου Apple είχε κυκλοφορήσει την εκδοση iOS 13 με build 17A577, με Dark Mode, νέες λειτουργίες σε Φωτο­γραφίες και κάμερα, βελτίωση στο Απόρρητο και την ασφάλεια, ανανεωμένη εφαρμογή Χάρτες, με νέα Memoji και διαχείρηση στα Μηνύματα, ολοκαίνουργιο app Υπομνήσεις, και με βελτίωση στις Επιδόσεις, καθώς και πολλά άλλα νέα φανταστικά χαρακτηριστικά.
Eπίσης την νέα έκδοση του WatchOS 6, καθώς και την έκδοση 13 του Safari

Νωρίτερα πριν τρεισήμισι εβδομάδες η Apple είχε κυκλοφορήσει μια νέα αναβάθμιση την 12.4.1 με build 16G102 με σημαντικές βελτιώσεις στην ασφάλεια καθώς και αναβαθμίσεις στην σταθερότητα του λογισμικού, επίσης αναβάθμιση αυτή έρχεται μετά την ευπάθεια που διέρρευσε την προηγούμενη εβδομάδα και που επέτρεψε το jailbreak σε πιο πρόσφατα iPhone μοντέλα που είχαν εγκατεστημένη την iOS 12.4.
Ένα jailbreak εργαλείο της iOS 12.4 είχε κυκλοφορήσει δημόσια την προηγούμενη εβδομάδα όπως σας είχαμε αναφέρει. Η κυκλοφορία αυτή έγινε όταν αποκαλύφτηκε ότι η Apple κατά λάθος έκανε unpatch μια ευπάθεια που αρχικά είχε διορθωθεί στην iOS 12.3. Το εν λόγω bug είχε αναφερθεί πρώτη φορά από την Project Zero ομάδα της Google.

To να έχουμε μια public κυκλοφορία ενός jailbreak εργαλείου για πρόσφατα iPhone μοντέλα είναι κάτι σπάνιο. Γενικότερο οι jailbreak ευπάθειες προσπαθούν να κρατηθούν μυστικές έτσι ώστε η Apple να μην μπορέσει να τις κάνει γρήγορα patch.

Επίσης έχουμε και τις αναβαθμίσεις tvOS 12.4.1, macOS Mojave 10.14.6, και watchOS 5.3.1.

Σύμφωνα με το συνοδευτικό της macOS Mojave 10.14.6:

H αναβάθμιση:

 • Διορθώνει ένα θέμα που έκανε ορισμένα notebooks να κλείνουν – shut down, ενώ βρισκόντουσαν σε κατάσταση ύπνου
 • Διορθώνει ένα θέμα που μπορεί να επιβαρύνει τις αποδόσεις του μηχανήματος όταν ο χρήστης δουλεύει με μεγάλα αρχεία
 • Διορθώνει ένα θέμα που μπορεί να εμποδίσει τα Pages, Keynote, Numbers, iMovie, και GarageBand από το προχωρήσουν σε μια αναβάθμιση

Πριν ένα μήνα περίπου η Apple είχε κυκλοφορήσει μια νέα αναβάθμιση την 12.4 με build 16G77 με σημαντικές βελτιώσεις στην ασφάλεια καθώς και αναβαθμίσεις στην σταθερότητα του λογισμικού, επίσης η έκδοση αυτή φέρνει μια νέα δυνατότητα που κάνει ακόμη πιο εύκολα την μεταφορά από ένα παλαιότερο iPhone σε ένα νεότερο μοντέλο.

Η νέα αυτή έκδοση είναι μια σχετικά μικρή αναβάθμιση. Κατά την διάρκεια των beta εκδόσεων δεν είχαμε αναγνωρίσει κάποιο νέο χαρακτηριστικό πάρα αυτά θεωρείται πως αυτή είναι η έκδοση που βάζει την βάση για την Apple Card της εταιρείας. Στο συνοδευτικό κείμενο βέβαια αυτής της αναβάθμισης δεν διαβάζουμε κάτι σχετικό για αυτό.

Πιο συγκεκριμένα έχουμε:

 • η δυνατότητα απευθείας μεταφοράς δεδομένων από παλιά σε νέα συσκευή iPhone, ασύρματα
 • βελτιστοποιήσεις στην απόδοση
 • επιδιορθώσεις μικρο-σφαλμάτων
 • βελτιώσεις στην υπηρεσία / εφαρμογή Apple News
 • επιδιορθώνεται ένα πρόβλημα με το Walkie Talkie appστο Apple Watch και ενεργοποιείται και πάλι η εφαρμογή

Επίσης η Apple κυκλοφόρησε τις iOS 9.3.6, iOS 10.3.4 στο ευρύ κοινό για να διορθώσει bug στο GPS σε παλαιότερα iPhones/iPads.
Ο στόχος ήταν να διορθώσει ένα επίμονο bug που υπάρχει σε παλαιότερα iPhone και iPad μοντέλα. Έτσι λοιπόν είχαμε την διάθεση των εκδόσεων iOS 9.3.6 and iOS 10.3.4.
Για να προχωρήσουν στην αναβάθμιση της iOS 9.3.6 οι κάτοχοι των iPad mini, iPad 2, και iPad 3 απλά πηγαίνουν στις Ρυθμίσεις > Γενικά > Αναβάθμιση Λογισμικού και ακολουθούν τις οδηγίες. Το ίδιο ισχύει και για αυτούς για την έκδοση της iOS 10.3.4 στην cellular έκδοση του iPad 4 καθώς και για το iPhone 5.
Η Αναβάθμηση αυτή είναιγια τις έξεις συσκευές:

iOS 10.3.4
● iPhone 5
● iPad (4th generation) Wi-Fi + Cellular

iOS 9.3.6
● iPhone 4s
● iPad mini (1st generation) Wi-Fi + Cellular
● iPad 2 Wi-Fi + Cellular
● iPad (3rd generation) Wi-Fi + Cellular

Επίσης έχουμε την νέα έκδοση watchOS 5.3 φέρνει και αυτή με την σειρά της βελτιώσεις και διορθώσεις σφαλμάτων, την επαναλειτουργία του Walkie-Talkie, και προέκταση της ECG λειτουργίες σε ακόμη περισσότερες χώρες.

Η μεγάλη είδηση όμως σήμερα, τουλάχιστον για εμένα, είναι το νέο TV+ εφαρμογή που έρχεται με το tvOS 12.4 με build 16Μ568 με αυξημένο αριθμό νέων δυνατοτήτων.

___________________[Update 01/08/2019]__________________________________________________________
Η Apple εξέδωσε συμπληρωματική έκδοση macOS 10.14.6 (με build 18G87) που διώθωσε ένα πρόβλημα που προέκυψε μετά την 18G84 με το wake from slip ορισμένων MacBook

Νωρίτερα στις 22/7 η Apple είχε δώσει την macOS 10.14.6 έκδοση (με build 18G84) που εστίαζε περισσότερα σε διορθώσεις σφαλμάτων και βελτιώσεις.

Πριν 2 μήνες η Apple είχε κυκλοφορήσει την αναβάθμιση 12.3.1 με build 16F203 με δυο διορθώσεις σφαλμάτων. Πιο συγκεκριμένα συμπεριλαμβάνει διορθώσεις για ένα bug στις LTE κλήσεις και ένα που αφορά το iMessage.

Πιο συγκεκριμένα έχουμε:

Fixes an issue that could prevent making or receiving VoLTE calls
Fixes issues in Messages that could cause messages from unknown senders to appear in your conversation list even though Filter Unknown Senders is enabled
Fixes an issue that could prevent the Report Junk link from appearing in Messages threads from unknown senders

Πριν 10 ημέρες η Apple κυκλοφόρησε στο ευρύ κοινό τις iOS 12.3 & tvOS 12.3 με την νέα TV εφαρμογή. Επιπλέον η Apple κυκλοφόρησε τα watchOS 5.2.1, macOS Mojave 10.14.5, και tvOS 12.3. Να τονίσουμε πως το Apple TV 3 επίσης δέχεται μια αναβάθμιση σήμερα στην 7.3 έκδοση.

Συγκεκριμένα η νέα έκδοση ios 12.3 με build 16F156, που περιλαμβάνει μια σειρά διορθώσεων σφαλμάτων για το iPhone.

Η μεγάλη είδηση σήμερα για τις κυκλοφορίες αυτές είναι η νέα TV εφαρμογή που έρχεται με τα iOS 12.3 και tvOS 12.3 καθώς και στην 7.3 έκδοση για το Apple TV 3. Η νέα αυτή εφαρμογή περιλαμβάνει το χαρακτηριστικό channels (όχι ακόμη διαθέσιμο στην Ελλάδα) που απλοποιεί τις συνδρομητικές υπηρεσίες βίντεο μιας και τις φέρνει όλες σε ένα μέρος και μια εφαρμογή. Να τονίσουμε πως η Netflix υπηρεσία απέχει από αυτό το χαρακτηριστικό.
Το Channels λοιπόν χαρακτηριστικό αφορά συνδρομές όπως οι HBO, Showtime, Stars, Cinemax, Epix, Smithsonian, Acorn TV, και άλλες. Να τονίσουμε εδώ πως αν κάνετε log in με το ελληνικό Apple ID τότε αυτό το χαρακτηριστικό δεν είναι ενεργοποιημένο ακόμη. Αν κάνετε είσοδο με Αμερικανικό Apple ID τότε η επιλογή αυτή θα εμφανιστεί όπου και θα έχετε και την δυνατότητα ακόμη και δωρεάν περιόδων δοκιμής για κάποιες από αυτές τις υπηρεσίες.
Άλλες αλλαγές της νέας TV εφαρμογής που για πρώτη φορά γίνεται διαθέσιμη στην Ελλάδα έχουν να κάνουν με μια νέα διεπαφή, προτάσεις καθώς και μια συγκεκριμένη περιοχή για ταινίες που μπορείτε να αγοράσετε ή να νοικιάσετε για παιδιά.
Η iOS 12.3 επίσης περιλαμβάνει διορθώσεις σφαλμάτων καθώς και βελτιώσεις για τα Apple News+, Apple Music, Apple TV Remote, AirPlay 2, CarPlay, και πολλά ακόμη.
Η νέα έκδοση watchOS 5.2.1 φέρνει και αυτή με την σειρά της βελτιώσεις και διορθώσεις σφαλμάτων και προέκταση της ECG λειτουργίες σε ακόμη περισσότερες χώρες.
Αναβάθμιση υπάρχει σήμερα και για τους κατόχους του HomePod στην έκδοση 12.3.
Τέλος η Apple με την macOS 10.14.5 έκδοση εστιάζει περισσότερα σε διορθώσεις σφαλμάτων και βελτιώσεις ενώ η TV εφαρμογή εδώ θα έρθει αργότερα.

Πρίν από 50 ημέρες Apple κυκλοφόρησε το watchOS 5.2. Μπορείτε να το εγκαταστήσετε χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Watch app από το iPhone σας. Η νέα έκδοση προσθέτει υποστήριξη εφαρμογών ECG για το Χονγκ Κονγκ και ορισμένες περιοχές της Ευρώπης, όπως και την Ελλάδα.

Η εφαρμογή επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν ένα ηλεκτροκαρδιογράφημα ακριβώς από τον καρπό τους. Μπορεί να καταγράψει τον καρδιακό ρυθμό κατόπιν ζήτησης σε μια στιγμή που οι χρήστες βιώνουν συμπτώματα όπως ταχεία ή άρρυθμη καρδιακή συχνότητα και έτσι βοηθούν στην παροχή κλινικά σημαντικών δεδομένων τους γιατρούς.

Το χαρακτηριστικό γνώρισμα ακανόνιστης ειδοποίησης ρυθμού στο Apple Watch ελέγχει περιστασιακά τον καρδιακό ρυθμό στο παρασκήνιο και αποστέλλει ειδοποίηση εάν εντοπιστεί ακανόνιστος καρδιακός ρυθμός που εμφανίζεται ως κολπική μαρμαρυγή (AFib). Η εφαρμογή ECG και η ειδοποίηση περί ακανόνιστου ρυθμού μπορούν να προειδοποιήσουν τους χρήστες για σημεία της AFib.

iOS-8H αναβάθμιση είναι διαθέσιμη μέσω OTA – over-the-air από τα Settings → General → Software Update ή μπορείτε να την κάνετε λήψη μέσω iTunes για τις iPhone, iPad και για τα iPod Touch 6ης γενιάς συσκευές.

Νωρήτερα πριν 2 ημέρες, η Apple κυκλοφόρησε μια νέα αναβάθμιση. Συγκεκριμένα η νέα έκδοση ios 12.2 με build 16E227, που περιλαμβάνει μια σειρά διορθώσεων σφαλμάτων για το iPhone, συμπεριλαμβανομένων των εξής:
νέα Animoji, υποστήριξη Apple News+ και πολλά ακόμη
[Update]
Επίσης στις 04:00 ώρα Ελάδας της 26/3 η Apple έδωσε στην κυκλοφορία και το MacOS Mojave 10.14.4 με build 18E226, με υποστήριξη για το Apple News +, το Dark Mode για ιστοσελίδες, το AirPods 2 και πολλά άλλα.

Πριν από ενάμιση μήνα η Apple είχε κυκλοφορήσει μια νέα αναβάθμιση. Συγκεκριμένα ήταν η νέα έκδοση ios 12.1.4 με build 16D57, που περιλάμβανε μια σειρά διορθώσεων σφαλμάτων για το iPhone, συμπεριλαμβανομένων των εξής:
διορθώνει το Group Facetime bug, μαζί με αυτή η Apple ενεργοποίησε εκ νέου και τους server της που διαχειρίζονταν το Group FaceTime χαρακτηριστικό που γίνεται εκ νέου και αυτό διαθέσιμο για όλους τους χρήστες.
Τέλος η Apple έκανε διαθέσιμη και την macOS 10.14.3 (με build 18D109), που και αυτή έχει να κάνει με θέματα ασφαλείας, σταθερότητας, βελτιώσεων στο παρασκήνιο και διορθώσεις για το Group Facetime bug.

Πριν από δύο εβδομάδες είχε κυκλοφορήσει μια νέα αναβάθμιση. Συγκεκριμένα η νέα έκδοση ios 12.1.3 με build 16D139 για παλαιότερες συσκευές και 16D140 για τα iPhone του 2018, που περιλαμβάνει μια σειρά διορθώσεων σφαλμάτων για το iPhone, συμπεριλαμβανομένων των εξής:

 • Fixes an issue in Messages that could impact scrolling through photos in the Details view Addresses an issue where photos could have striped artifacts after being sent from the Share Sheet
 • Fixes an issue that may cause audio distortion when using external audio input devices on iPad Pro (2018)
 • Resolves an issue that could cause certain CarPlay systems to disconnect from iPhone XR, iPhone XS, and iPhone XS Max

και για τα Homepod:

 • Fixes an issue that could cause HomePod to restart
 • Addresses an issue that could cause Siri to stop listening

Τέλος η Apple έκανε διαθέσιμες και τις tvOS 12.1.2 και macOS 10.14.3 (με build 18D42), που και αυτές έχουν να κάνουν με θέματα ασφαλείας, σταθερότητας, βελτιώσεων στο παρασκήνιο και κάποιες διορθώσεις bugs.

Νωρίτερα στα μέσα του Δεκεμβρίου η Apple είχε κυκλοφορήσει μια αναβάθμιση μόνον για τα iPhone. Συγκεκριμένα η νέα έκδοση ios 12.1.2 με build 16C101, που περιλαμβάνει μια σειρά διορθώσεων σφαλμάτων για το iPhone, συμπεριλαμβανομένων των εξής:
Επιδιόρθωση σφαλμάτων ως προς την ενεργοποίηση eSIM για iPhone XR, iPhone XS και iPhone XS Max
Αντιμετώπιση ζητήματος που μπορούσε να επηρεάσει τη συνδεσιμότητα των iPhone XR, iPhone XS και iPhone XS Max σε κινητά δίκτυα στην Τουρκία

[Update] 20/12/2018 23:34
Η Apple κυκλοφόρησε σήμερα το πρωί μια νέα ενημερωμένη έκδοση του iOS 12.1.2 που διαθέτει ένα νέο «16C104» build number, νεότερο από τον αριθμό κατασκευής «16C101» που χρησιμοποιήθηκε για την κυκλοφορία της προηγούμενης Δευτέρας.
Αυτή η λήψη update είναι δυνατόν να γίνει μόνον μέσω iTunes και όχι ΟΤΑ.
Δεν γνωρίζουμε γιατί η Apple κυκλοφόρησε μια νέα έκδοση του iOS 12.1.2, αλλά η ενημερωμένη έκδοση είναι πιθανό να προορίζεται για όσους δεν έχουν ακόμη ενημερωθεί για το νέο λογισμικό. Θα μπορούσε να περιέχει μικρές διορθώσεις ή διορθώσεις σφαλμάτων που δεν είναι αρκετά σημαντικές ώστε να απαιτούν ένα νέο πλήρες update.

Πριν από αυτή η Apple είχε κυκλοφορίσει μια αναβάθμιση για τα iPhone, iPad και iPod Touch. Συγκεκριμένα η νέα έκδοση ios 12.1.1 με build 16C50, που περιλαμβάνει μια σειρά διορθώσεων.
Για τους FaceTime χρήστες η iOS 12.1.1 συμπεριλαμβάνει βελτιωμένη διεπαφή που κάνει ευκολότερη την εναλλαγή μεταξύ εμπρόσθιας κάμερας και αυτής στο πίσω μέρος κατά την κλήση. Οι FaceTime χρήστες μπορούν επίσης να κάνουν λήψη Live Photos κατά την διάρκεια μιας κλήσης μεταξύ δύο χρηστών. Βελτιώσεις θα δουν και οι iPhone XR χρήστες μιας και το Haptic Touch της συσκευής έχει γίνει ακόμη πιο λειτουργικό.
Η tvOS 12.1.1, macOS Mojave 10.14.2, και HomePod 12.1.1 είναι επίσης και αυτές διαθέσιμες στο ευρύ κοινό.
Αλλά δεν υπάρχει τουλάχιστον προς το παρόν πληροφορία για την WatchOS 5.1.2 που θα υποστηρίζει το EKΓ.

Πριν από πέντε περίπου εβδομάδες είχε κυκλοφορήσει μια αναβάθμιση για τα iPhone, iPad και iPod Touch. Συγκεκριμένα η νέα έκδοση ios 12.1 με build 16B92, που περιλάμβανε μια σειρά διορθώσεων.
Η πρώτη λοιπόν σημαντική αναβάθμιση μετά την έλευση της iOS 12 έκδοσης φέρνει μια σειρά νέων χαρακτηριστικών όπως τα Group FaceTime, dual SIM υποστήριξη, έλεγχο βάθους σε πραγματικό χρόνο για το Portrait mode, νέα emoji, και πολλά ακόμη.
Η iOS 12.1 επίσης δίνει τέλος στο λεγόμενο “beauty-gate” της εμπρόσθιας κάμερας των iPhone XS και iPhone XS Max.
Μαζί με την iOS 12.1 αναβάθμιση ήρθανε αναβαθμίσεις και για τα Apple Watch, Apple TV, και Mac, δηλαδή οι εκδόσεις watchOS 5.1, tvOS 12.1, macOS 10.14.1

[Update]
30-10-2018 23:30
Η Apple απέσυρε το watchOS 5.1, μετά από αναφορές μερικών χρηστών πως τα smartwatches τους δεν ήταν λειτουργικά μετά την εγκατάσταση του update. Τα προβλήματα στα Apple Watch είναι πιο δύσκολο να επιλυθούν μιας και δεν υπάρχει δυνατότητα σύνδεσης σε έναν υπολογιστή όπως στα iPhones και η επικοινωνία με την Apple είναι μονόδρομος. Το πρόβλημα φαίνεται πως επηρεάζει μόνο τα νέα Apple Watch Series 4 και η Apple το ερευνά. Η αναβάθμιση λογικά θα επανέλθει μόλις λυθεί το θέμα.
05-11-2018 22:00
Η Apple διέθεσε τη ενημερωμένη έκδοση 5.1.1

Η Apple πριν από περίπου τρεις εβδομάδες είχε κυκλοφορίσει μια μικρότερη αναβάθμιση για τα iPhone, iPad και iPod Touch.

Συγκεκριμένα την έκδοση ios 12.0.1 με build 16A404, που περιλάμβανε μια σειρά διορθώσεων. Μέσα σε αυτά διόρθωνε και το θέμα που είχε δημιουργηθεί με την φόρτιση κάποιων iPhone Xs.
Πιο αναλυτικά περιλάμβανε επιδιορθώσεις σφαλμάτων και βελτιώσεις για το iPhone και το iPad όπως:

  • Επιδιόρθωση ζητήματος λόγω του οποίου κάποιες συσκευές iPhone XS δεν φόρτιζαν αμέσως μόλις συνδέονταν με καλώδιο Lightning
  • Επίλυση ζητήματος που μπορούσε να προκαλέσει την επανασύνδεση συσκευών iPhone XS σε δίκτυο Wi-Fi στα 2,4 GHz αντί στα 5 GHz
  • Επαναφορά της αρχικής θέσης του πλήκτρου «.?123» στο πληκτρολόγιο του iPad
  • Επιδιόρθωση ζητήματος λόγω του οποίου μερικές φορές δεν εμφανίζονταν υπότιτλοι σε κάποιες εφαρμογές βίντεο
  • Αντιμετώπιση ζητήματος λόγω του οποίου μερικές φορές δεν ήταν διαθέσιμο το Bluetooth

Φυσικά αν έχετε ενεργοποιήσει την επιλογή αυτόματες ενημερώσεις, σιωπηλά και μόνον στο τέλος θα δείτε το μήνυμα στην οθόνη έναρξης της iOS συσκευής σας.

Για πληροφορίες σχετικά με το περιεχόμενο ασφάλειας των ενημερώσεων λογισμικού Apple, επισκεφθείτε τη διεύθυνση:

https://support.apple.com/HT20122

Νωρίτερα, στις 17 Σεπτεμβρίου Apple είχε κυκλοφορήσει μια μεγάλη αναβάθμιση για τα iPhone, iPad και iPod Touch. Συγκεκριμένα την νέα έκδοση iOS 12 με build 16A366.

Αισθητικά έμοιαζε με το iOS 11, ωστόσο περιλαμβάνει αρκετές ενημερώσεις όσον αφορά τις επιδόσεις και τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας καθώς και νέες λειτουργίες σε αρκετές εφαρμογές.
Το iOS 12 είναι η δωδέκατη έκδοση του λειτουργικού συστήματος iOS της Apple, και είναι διάδοχος του iOS 11.4.1. Ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια του συνεδρίου προγραμματιστών, WWDC18, της Apple, στις 4 Ιουνίου 2018
που συμπεριλαμβάνει…
1. Χαρακτηριστικά συστήματος
Επιδόσεις
Η Apple ανέφερε πως η απόδοση της συσκευής θα είναι έως και 70% γρηγορότερη στο iOS 12. Βελτιώσεις πραγματοποιήθηκαν και στην Κάμερα ώστε να ανοίγει πιο εύκολα.
Χρόνος επί οθόνης
Στο iOS 12 έχει προστεθεί μια λειτουργία, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθούν πόση ώρα χρησιμοποιούν τη συσκευή τους και τι κάνουν. Η λειτουργία εμφανίζει αποτελέσματα βάση κατηγοριών και χρονικών περιόδων.
Συντομεύσεις
Μια ξεχωριστή εφαρμογή επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν συντομεύσεις. Αυτές είναι αυτοματοποιημένες ενέργειες τις οποίες μπορεί ο χρήστης να ζητήσει το Siri να τις εκτελέσει.
ARKit 2
Το ARKit έχει ενημερωθεί στην έκδοση 2.0, και τώρα δύο ή περισσότεροι χρήστες μπορούν να «βρίσκονται» στον ίδιο χώρο επαυξημένης πραγματικότητας, έχοντας διαφορετικές συσκευές ο καθένας. Επιπλέον, επιτρέπει την 2D ανίχνευση εικόνων καθώς και την αναγνώριση 3D αντικειμένων.
CarPlay
Το CarPlay μπορεί πλέον να υποστηρίζει εφαρμογές πλοήγησης τρίτων
iPad
Στα iPad, οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν χειρονομίες παρόμοιες με αυτές στο iPhone X για την πραγματοποίηση διάφορων λειτουργιών. Οι εφαρμογές Μαγνητόφωνο και Μετοχές είναι τώρα διαθέσιμες και στο iPad. Στο iOS 12, όταν ο χρήστης σαρώνει προς τα πάνω για να εμφανιστεί το Dock μπορεί με την ίδια χειρονομία να επιστρέψει στην Οθόνη Αφετηρίας. Επιπλέον, το Κέντρο Ελέγχου δεν είναι ενοποιημένο με την Εναλλαγή Εφαρμογών.
2.Χαρακτηριστικά εφαρμογών
Μηνύματα
Στα Μηνύματα υπάρχει ένας νέος τύπος Animoji με την ονομασία «Memoji», ο οποίος επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργήσουν έναν 3D χαρακτήρα του εαυτού τους. Επιπλέον υπάρχουν 4 νέα Animoji: Κοάλα, Τίγρης, Τυραννόσαυρος και Φάντασμα
FaceTime
Το FaceTime, τώρα, υποστηρίζει ομαδικές συνομιλίες με μέχρι και 32 άτομα. Επιπλέον, η εφαρμογή υποστηρίζει τη χρήση Animoji και Memoji κατά τη διάρκεια κλήσεων. Η λειτουργία ομαδικών συνομιλιών, δεν θα είναι διαθέσιμη ωστόσο, με την αρχική έκδοση του iOS 12.
Μέτρηση
Στο iOS 12 υπάρχει η νέα εφαρμογή Μέτρηση, η οποία μετράει το μήκος αντικειμένων καθώς και το εμβαδόν ορθογώνιων επιπέδων με τη χρήση κάμερας και τεχνολογίας AR. Στην εφαρμογή έχει ενσωματωθεί και αλφάδι, το οποίο σε προηγούμενες εκδόσεις του iOS, βρισκόταν στην εφαρμογή Πυξίδα.
Φωτογραφίες
Οι Φωτογραφίες υποστηρίζουν τη δυνατότητα προτάσεων στον χρήστη μέσω της καρτέλας «Για εσάς»
Γνωστοποιήσεις
Πλέον, υπάρχει η δυνατότητα ομαδοποιημένων γνωστοποιήσεων με βάση την εφαρμογή ή το περιεχόμενο, ενώ υπάρχει μια καρτέλα «διαχείρισης γνωστοποιήσεων» για απενεργοποίηση ή αθόρυβη παράδοση τους ανά εφαρμογή
Μην ενοχλείτε
Η λειτουργία «Μην ενοχλείτε» έχει, τώρα, μια νέα υπολειτουργία με την ονομασία «Λειτουργία Ώρας ύπνου», η οποία στέλνει τις γνωστοποιήσεις στο Κέντρο Γνωστοποιήσεων αντί της Οθόνης Κλειδώματος, τις εισερχόμενες κλήσεις στον τηλεφωνητή (εκτός και αν έχει δημιουργηθεί κάποια εξαίρεση από τον χρήστη) και χαμηλώνει τη φωτεινότητα της Οθόνης Κλειδώματος. Ωστόσο, αν ο χρήστης ενεργοποιήσει την οθόνη (ή η προγραμματισμένη ώρα ύπνου περάσει), όλες οι κρυμμένες γνωστοποιήσεις εμφανίζονται.
Μαγνητόφωνο, Μετοχές
Οι δύο εφαρμογές επανασχεδιάστηκαν, ενώ στις Μετοχές έχει ενσωματωθεί το Apple News (σε ορισμένες χώρες). Επιπλέον, είναι διαθέσιμες και στο iPad.
Βιβλία
Τα iBooks μετονομάστηκαν σε «Βιβλία» (Books) και διαθέτουν νέα σχεδίαση.
Safari
Στο Safari, η λειτουργία Έξυπνη Αποτροπή Ανίχνευσης ενημερώθηκε. Η λειτουργία περιλαμβάνει νέες δυνατότητες όπως η απόκρυψη κουμπιών «share» και «like» διάφορων μέσων κοινωνικής δικτύωσης που μπορεί να υπάρχουν σε ιστοσελίδες.
Χάρτες
Οι Χάρτες ανακατασκευάστηκαν σε ορισμένες περιοχές, αυτή τη φορά χρησιμοποιώντας δεδομένα που σύλλεξε η Apple αντί δεδομένων τρίτων υπηρεσιών.

Η Apple έχει κοινοποιήσει ένα κείμενο που εξηγεί τα νέα στο iOS 12 και που μπορείτε να το βρείτε εδώ

Σε κάθε περίπτωση αν αναβαθμίσετε καλό θα ήταν να γίνει clean install 

παρακάτω τα άμεσα links από το Site της Apple

iPhone

12.0 (5s GSM):iPhone_4.0_64bit_12.0_16A366_Restore.ipsw
12.0 (5s GSM+CDMA): iPhone_4.0_64bit_12.0_16A366_Restore.ipsw
12.0 (6+): iPhone_5.5_12.0_16A366_Restore.ipsw
12.0 (6): iPhone_4.7_12.0_16A366_Restore.ipsw
12.0 (6s): iPhone_4.7_12.0_16A366_Restore.ipsw
12.0 (6s+): iPhone_5.5_12.0_16A366_Restore.ipsw
12.0 (SE): iPhone_4.0_64bit_12.0_16A366_Restore.ipsw
12.0 (7 GSM+CDMA): iPhone_4.7_P3_12.0_16A366_Restore.ipsw
12.0 (7+ GSM+CDMA): iPhone_5.5_P3_12.0_16A366_Restore.ipsw
12.0 (7 GSM): iPhone_4.7_P3_12.0_16A366_Restore.ipsw
12.0 (7+ GSM): iPhone_5.5_P3_12.0_16A366_Restore.ipsw
12.0 (8 GSM+CDMA): iPhone_4.7_P3_12.0_16A366_Restore.ipsw
12.0 (8 Plus GSM+CDMA): iPhone_5.5_P3_12.0_16A366_Restore.ipsw
12.0 (8 GSM): iPhone_4.7_P3_12.0_16A366_Restore.ipsw
12.0 (8 Plus GSM): iPhone_5.5_P3_12.0_16A366_Restore.ipsw
12.0 (X GSM+CDMA): iPhone10,3,iPhone10,6_12.0_16A366_Restore.ipsw
12.0 (X GSM): iPhone10,3,iPhone10,6_12.0_16A366_Restore.ipsw
12.0 (): iPhone11,2_12.0_16A366_Restore.ipsw
12.0 (): iPhone11,4,iPhone11,6_12.0_16A366_Restore.ipsw
12.0 (): iPhone11,4,iPhone11,6_12.0_16A366_Restore.ipsw
12.0 (): iPhone11,8_12.0_16A366_Restore.ipsw

iPad

12.0 (iPad Air Wi-Fi):iPad_64bit_12.0_16A366_Restore.ipsw
12.0 (iPad Air Cellular):iPad_64bit_12.0_16A366_Restore.ipsw
12.0 (iPad Mini 2 Wi-Fi): iPad_64bit_12.0_16A366_Restore.ipsw
12.0 (iPad Mini 2 Cellular): iPad_64bit_12.0_16A366_Restore.ipsw
12.0 (iPad Air China): iPad_64bit_12.0_16A366_Restore.ipsw
12.0 (iPad Mini 2 China): iPad_64bit_12.0_16A366_Restore.ipsw
12.0 (iPad Mini 3 Wi-Fi): iPad_64bit_TouchID_12.0_16A366_Restore.ipsw
12.0 (iPad Mini 3 Cellular): iPad_64bit_TouchID_12.0_16A366_Restore.ipsw
12.0 (iPad Mini 3 China): iPad_64bit_TouchID_12.0_16A366_Restore.ipsw
12.0 (iPad Air 2 Wi-Fi): iPad_64bit_TouchID_12.0_16A366_Restore.ipsw
12.0 (iPad Air 2 Cellular): iPad_64bit_TouchID_12.0_16A366_Restore.ipsw
12.0 (iPad Mini 4 Wi-Fi): iPad_64bit_TouchID_12.0_16A366_Restore.ipsw
12.0 (iPad Mini 4 Cellular): iPad_64bit_TouchID_12.0_16A366_Restore.ipsw
12.0 (iPad Pro Wi-Fi): iPadPro_12.9_12.0_16A366_Restore.ipsw
12.0 (iPad Pro Cellular): iPadPro_12.9_12.0_16A366_Restore.ipsw
12.0 (iPad Pro 9.7 Wi-Fi): iPadPro_9.7_12.0_16A366_Restore.ipsw
12.0 (iPad Pro 9.7 Cellular): iPadPro_9.7_12.0_16A366_Restore.ipsw
12.0 (iPad 5 Wi-Fi): iPad_64bit_TouchID_ASTC_12.0_16A366_Restore.ipsw
12.0 (iPad 5 Cellular): iPad_64bit_TouchID_ASTC_12.0_16A366_Restore.ipsw
12.0 (iPad Pro 12.9 Wi-Fi 2nd Gen): iPad_Pro_HFR_12.0_16A366_Restore.ipsw
12.0 (iPad Pro 12.9 Cellular 2nd Gen): iPad_Pro_HFR_12.0_16A366_Restore.ipsw
12.0 (iPad Pro 10.5 Wi-Fi): iPad_Pro_HFR_12.0_16A366_Restore.ipsw
12.0 (iPad Pro 10.5 Cellular): iPad_Pro_HFR_12.0_16A366_Restore.ipsw
12.0 (iPad 6 Wi-Fi): iPad_64bit_TouchID_ASTC_12.0_16A366_Restore.ipsw
12.0 (iPad 6 Cellular): iPad_64bit_TouchID_ASTC_12.0_16A366_Restore.ipsw

PS. Μην βιαστείτε να προχωρήσετε στην αναβάθμιση κατά τις πρώτες ώρες της διάθεσης του νέου λειτουργικού. Θα ήταν σοφό να περιμένετε τουλάχιστον μερικές ώρες ή 1-2 μέρες έτσι ώστε να είστε σίγουροι ότι όλα τρέχουν καλά κατά την εγκατάσταση της αναβάθμισης σε γενικότερο πλαίσιο.

   Αποστολή του άρθρου σε μορφή PDF   
-||-
 

τα Σχολια ειναι κλειστα.


 Τελευταία άρθρα στην κατηγορία Breaking News

Στείλετε στο Twitter

η απλά σχολίασε το στο Facebook

Comments ClosedΣχετικά Θέματα

Δοκιμαστικό κείμενο διαφήμησης κάτω
Παλιό Αρθρο
Επικοινωνία Αναφορά
  We just Want Apple Greece

Ψαχνεις κατι?

Χρησιμοποιησε την φορμα απο κατω για να ψαξεις το site:

Ακομα δεν βρηκες αυτο που εψαχνες? Ασε ενα σχολιο η επικοινωνησε μαζι μου!

Ημερολόγιο

Οκτώβριος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Σεπ    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
Τρίτη | 01 | Οκτώβριος | 2019 στις 20 και 15

άρθρο: iOS 13.1.3 με διορθώσεις σφαλμάτων για iPhone και iPad

Free WordPress Themes
άρθρο: iOS 13.1.3 με διορθώσεις σφαλμάτων για iPhone και iPad
θέμα βασισμένο στο iΒlog Pro με πολλές αλλαγές όμως :)
125 queries σε 1,042 δευτερόλεπτα.