Η ποιότητα του ήχου είναι ξεκάθαρα ανώτερη από τις προηγούμενες γενιές AirPods

Τελευταία προιόντα Apple
Σχετικά Τags:  

οι πρώτες μου εντυπώσεις για τα Airpods Pro

δικαιώματα

στις 00 και 01 στην κατηγορια Προσωπικά,
© iYannis.gr 2019

Όταν βγήκαν τα πρώτα AirPods, τα χαρακτήρισα ως τα ΠΛΕΟΝ προϊόντα Apple τα τελευταία χρόνια. Τυπικά λευκά, όπως τα πρώτα προϊόντα της εταιρείας με πολυανθρακικό υλικό, απλά στις γραμμές τους, λειτουργικά και άνετα στη χρήση. Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι ήταν τόσο επιτυχημένα.
Τα AirPods είναι τα πιο εμπορικά και πουλημένα ασύρματα ακουστικά τα τελευταία χρόνια. Κάνετε μια βόλτα στην πόλη που μένετε για να δείτε πόσο κοινά έχουν ήδη γίνει.
Έτσι, υπό το πρίσμα αυτής της επιτυχίας, είναι δυνατόν να βελτιωθούν ακόμη περισσότερο; Η απάντηση απλά είναι ναι. Στα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου, η εταιρεία του Cupertino παρουσίασε τα AirPods Pro, τα οποία δεν αποτελούν ακριβώς την επόμενη γενιά σε σχέση με τις προηγούμενες, γιατί η απλή σειρά των Airpods ενημερώθηκε μόλις 6 μήνες πριν με τα AirPods 2, αλλά μια βελτιωμένη έκδοση με πρόσθετες λειτουργίες μια δηλαδή τελικά Pro έκδοση όπως τελευταία μας συνηθίζει η Apple σε πολλά από τα προϊόντα της.
Στην πραγματικότητα, τα AirPods Pro είναι σε όλα νέα: έχουν ένα νέο σχεδιασμό και πρόσθετες τεχνολογίες, όπως:

 • Δυναμικός ισοσταθμιστής που βασίζεται στον εξωτερικό θόρυβο.
 • Μόνωση στο αυτί με τρία πλαστικά βύσματα διαφορετικού μεγέθους.
 • Ενεργή ακύρωση θορύβου
 • Λειτουργία “Διαφάνεια” για να ακούτε τους εξωτερικούς θορύβους όταν χρειάζεται.
 • Αλλά όλα αυτά λειτουργούν κανονικά; Αξίζει να τα αγοράσετε; Σε αυτό το σημείο μπορώ να σας πω τη γνώμη μου και να σας πω ναι, να τα αγοράσετε. Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε μερικές περισσότερες πληροφορίες που με ώθησαν σε αυτή τη απόφαση.

  Ας ξεκινήσουμε από τον σχεδιασμό. Σε πολλούς δεν άρεσαν, λένε ότι μοιάζουν με Pokemon. Ίσως τα AirPods (όχι Pro) να είναι λίγο πιο εμφανίσιμα επειδή η λευκή ράβδος που βγαίνει από το αυτί είναι 1 cm μακρύτερη. Εγώ προσωπικά τα συμπαθώ. Παρατήρησα δε ότι κολλάνε τέλεια στο πρόσωπο και όχι όπως τα άλλα, δεν εξέχουν. Στην πράξη δεν αποκλίνουν από το πρόσωπο, αλλά παραμένουν ενσωματωμένα καλύτερα.
  Τώρα σε επίπεδο λειτουργικότητας τους έχουμε:
  Κατ’ αρχάς υπάρχει ο νέος αισθητήρας πίεσης. Απλά πατήστε με δύο δάχτυλα για να χειριστείτε τα χειριστήρια:

 • Πατήστε μία φορά για παύση / αναπαραγωγή.
 • Δύο πιέσεις για το επόμενο τραγούδι.
 • Τρεις πιέσεις για το προηγούμενο τραγούδι.
 • Παρατεταμένο πάτημα για να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τη μείωση θορύβου φόντου.
 • Είναι αλήθεια και ίσως το μόνον μείον ότι δεν υπάρχει τρόπος για αύξηση ή μείωση της έντασης από τα ακουστικά. Αυτό πρέπει ακόμα να γίνει από το iPhone ή το AppleWatch . Ή μπορείτε να το ζητήσετε από τη Siri. Κατά τη διάρκεια των δοκιμών μου παρατήρησα ότι στην πραγματικότητα η εντολή “Hey Siri” είναι δύσκολο να ενεργοποιηθεί όπως θα έπρεπε. Δεν ξέρω αν είναι λόγω των μικροφώνων ή είναι απλώς ένα πρόβλημα λογισμικού. Πρέπει να προφέρω πολλές φορές την εντολή, αλλά τις περισσότερες η Σίρι δεν απαντά.
  Για να ξεπεραστεί αυτό το πρόβλημα, διαφοροποίησα την παρατεταμένη πίεση μεταξύ του αριστερού και δεξιού ακουστικού. Έτσι με το αριστερό ακουστικό έχω την ενεργοποίηση και απενεργοποίηση της μείωσης θορύβου στο υπόβαθρο όπως πάντα. Με το δεξί ακουστικό την ενεργοποίηση της Siri. Για να το προσαρμόσετε λοιπόν, πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις> Bluetooth> AirPods Pro, πατήστε το κουμπί Πληροφορίες και αλλάξτε τις ρυθμίσεις σε αυτό.

  Αλλά ας έρθουμε στο ισχυρό στοιχείο των ακουστικών: τη μείωση του θορύβου του περιβάλλοντος. Λειτουργεί; Η πρώτη μόνωση γίνεται φυσικά από το πλαστικό καπάκι στο αυτί. Η Apple λέει ότι έχει ενσωματώσει, “παράλληλη εισαγωγή αέρα για την εξίσωση της πίεσης”. Στην πράξη, αυτό είναι ένα σύστημα που αποφεύγει το φαινόμενο του φελλού. Αλλά αυτό είναι αλήθεια;
  Η αλήθεια λοιπόν είναι ότι αυτό το φαινόμενο βύσματος εξαλείφεται μόνο με το σύστημα Active Transparency. Στην πράξη, υπάρχει ένα εξωτερικό μικρόφωνο που καταγράφει τους εξωτερικούς ήχους και τους στέλνει πίσω στο αυτί με ένα ηχείο, αποφεύγοντας έτσι τον τυπικό θόρυβο στο αυτί. Για να το δοκιμάσετε αυτό το σύστημα, απλά απενεργοποιήστε τόσο τη μείωση του θορύβου όσο και τη διαφάνεια. Θα παρατηρήσετε τότε πόσο διαφορά υπάρχει στα AirPods Pro σε σχέση με την πραγματικότητα. Πρόκειται για ένα τεχνολογικό τέχνασμα για να το πετύχει αυτό.
  Το σύστημα μείωσης θορύβου υποβάθρου, όπως υποδηλώνει το όνομα, δεν εξαλείφει, αλλά μειώνει τον θόρυβο. Αυτό σημαίνει ότι οι θόρυβοι δεν θα εξαλειφθούν εντελώς όπως σε έναν κόσμο σε απόλυτη σιωπή. Οι θόρυβοι είναι μειωμένοι αρκετά και το αποτέλεσμα είναι φανταστικό. Απλά ενεργοποιήστε το για να καταλάβετε την αποτελεσματικότητά του. Ο εξωτερικός θόρυβος μειώνεται, δημιουργώντας μια άνεση. Όπου οι ήχοι είναι πολύ εξασθενημένοι. Δεν κρύβω το γεγονός ότι μερικές φορές χρησιμοποίησα αυτόν τον τρόπο των AirPods Pro χωρίς μουσική, απλά για να ξεφύγω από τις εξωτερικές πηγές ήχων.
  Προσθέτοντας τη μουσική παίρνουμε τελικά το τρίτο στρώμα μόνωσης, μετά τα βύσματα και τη δραστική μείωση θορύβου. Σε αυτή την περίπτωση η απομόνωση από το εξωτερικό γίνεται ακόμα πιο ολοκληρωμένη. Για να αποφευχθούν προβλήματα σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως κατά τη διάρκεια οδήγησης ενός οχήματος, η Apple έχει ενσωματώσει το σύστημα διαφάνειας. Αυτό φέρνει τα AirPods Pro πίσω στο ίδιο επίπεδο απομόνωσης με τα κανονικά AirPods. Το πρακτικό είναι να μπορείτε να ενεργοποιήσετε αυτήν τη λειτουργία όσο συχνά χρειάζεται, απλά πιέζοντας ένα από τα ακουστικά για μερικά δευτερόλεπτα.

  Η ποιότητα ήχου, από την άλλη πλευρά, είναι σημαντικά υψηλότερη από αυτή των άλλων AirPods. Έκανα δοκιμές και με τα δύο μοντέλα και το μπάσο είναι πολύ πιο αποφασιστικό στα Pro, με καλύτερη ποιότητα ήχου. Αυτό οφείλεται στον προσαρμοστικό ισοσταθμιστή και το πρόγραμμα οδήγησης που σχεδιάστηκε από την Apple. Ο εξωτερικός ήχος ανιχνεύεται 200 φορές ανά δευτερόλεπτο, προσαρμόζοντας τα πάντα με βάση την απομόνωση του αυτιού.
  Η μαγεία επιτυγχάνεται όταν χρησιμοποιείτε την μείωση θορύβου φόντου και καλή μουσική. Ο εξωτερικός κόσμος εξαφανίζεται και μπορεί κανείς να απολαύσει το τραγούδι στο σύνολό του. Είναι σίγουρα ένα τεράστιο βήμα προς τα εμπρός σε σύγκριση με τα κλασικά AirPods αλλά και άλλα παρόμοια ακουστικά.

  Για παράδειγμα, χρησιμοποίησα τα Power Beats2 Wirless που επίσης έχω, τα οποίο έχουν το ίδιο εξωτερικό σύστημα μείωσης θορύβου, αλλά βρήκα τα AirPods Pro πολύ πιο άνετα. Τα PowerBeats πιέζουν τα αυτιά και μετά από λίγο, για παράδειγμα κατά τη διάρκεια ενός μεγάλου ταξιδιού, δίνουν μια αίσθηση ενόχλησης. Μια αίσθηση που δεν έχω βιώσει με τα AirPods Pro.

  Τώρα όσον για την αυτονομία τους, κατά τη διάρκεια ενός πρόσφατου επαγγελματικού ταξιδιού μου δούλεψαν από τις 7:30 π.μ. έως τις 12:28, φθάνοντας το 1% της μπαταρίας. Έτσι έχουμε σχεδόν 5 ώρες με ενεργό το σύστημα μείωσης θορύβου. Η μπαταρία ακουστικών επαναφορτίστηκε κατά 34% στα πρώτα 5 λεπτά, και έφτασε το 49% μετά από 10 λεπτά, το 74% μετά από 20 λεπτά και το 80% μετά από 30 λεπτά.

  Σε γενικές γραμμές, νομίζω ότι πρέπει να βελτιωθεί λίγο το λογισμικό, να γίνει ο αλγόριθμος λίγο πιο αποτελεσματικός για να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε να ανταλλάσσουμε δηλαδή πηγές εισόδου από τις διάφορες συσκευές της Apple που έχουμε πολύ πιο γρήγορα. Η Siri πρέπει να γίνει πιο άμεσα αποκρίσιμη. Το σύστημα μείωσης θορύβου υποβάθρου λειτουργεί καλά, όπως και το σύστημα διαφάνειας. Η ποιότητα του ήχου είναι ξεκάθαρα ανώτερη από τις προηγούμενες γενιές AirPods.

  Για μένα, η αγορά τους είναι ένα μεγάλο ΝΑΙ. Βρείτε τα AirPods σε πολλά μαγαζιά όπου πωλούνται για 299€.

  -||-
   

  τα Σχολια ειναι κλειστα.


   Τελευταία άρθρα στην κατηγορία Προσωπικά


  η απλά σχολίασε το στο Facebook

  Comments Closed


  πώς να προσθέσετε το iYannis.gr στην οθόνη αφετερίας του iPad
  Παλιό Αρθρο
  Επικοινωνία Αναφορά
    We just Want Apple Greece

  Ψαχνεις κατι?

  Χρησιμοποιησε την φορμα απο κατω για να ψαξεις το site:

  Ακομα δεν βρηκες αυτο που εψαχνες? Ασε ενα σχολιο η επικοινωνησε μαζι μου!

  Σχετικες Ιστοσελιδες!

  μερικα απο τα sites που συνιστω...

  Ημερολόγιο

  Νοέμβριος 2019
  Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  252627282930  
  Τετάρτη | 13 | Νοέμβριος | 2019 στις 00 και 01

  άρθρο: οι πρώτες μου εντυπώσεις για τα Airpods Pro

  Weboy
  άρθρο: οι πρώτες μου εντυπώσεις για τα Airpods Pro
  θέμα βασισμένο στο iΒlog Pro με πολλές αλλαγές όμως :)
  127 queries σε 1.435 δευτερόλεπτα.