σχεδιαστικά χαμηλά ανάγλυφα που παίζουν με το πάχος και τις σκιές των αντικειμένων

Τελευταία προιόντα Apple

Η Apple στην κατεύθυνση του Νεομορφισμού

δικαιώματα

στις 00 και 01 στην κατηγορια Προσωπικά,
© iYannis.gr 2020

Θυμάστε το γραφικό των προσκλήσεων του WWDC 2018;
Παρουσιάστηκε με μερικά τρισδιάστατα στοιχεία, σχεδόν σαν σειριακές πλαστικές εκτυπώσεις. Θεωρητικά, τα γραφικά αυτά υποδείκνυαν το ARKit, δηλαδή το πλαίσιο αλληλεπίδρασης μέσα στον φυσικό κόσμο.
Πολλοί αναρωτήθηκαν τότε αν υπήρχαν ενδείξεις πίσω από τα γραφικά αυτά για το μέλλον της εμφάνισης (UI) του iOS. Για την ιστορία, η Apple είχε αλλάξει τα γραφικά του λειτουργικού συστήματος της το 2013 με το iOS 7. Έχουν περάσει σχεδόν 7 χρόνια από τότε. Αν λοιπόν σκεφτούμε, ότι το iOS γεννήθηκε το 2007, η πρώτη αλλαγή γραφικών πραγματοποιήθηκε μετά από 6 χρόνια και τώρα έχουν περάσει ήδη 7!! Είναι πολύ πιθανό λοιπόν η εταιρεία να έχει σκεφτεί τις γραφιστικές αλλαγές για το επόμενο UI της.

Ενώ η Google έχει αλλάξει με την πάροδο του χρόνου στο Μaterial design και τα Windows στο Fluent design, η Apple θα μπορούσε να πάει ένα μικρό βήμα προς τα πίσω και να επιστρέψει στον σκευομορφισμό. Όχι ακριβώς τον παλαιό σκευομορφισμό των πρώτων iOS (iPhoneOS), αλλά ένα νέο τύπο σκευομορφισμού που ονομάζεται Νεομορφισμός.

Αν ο σκευομορφισμός περιλαμβάνει την αναπαραγωγή φυσικών στοιχείων στον εικονικό κόσμο, με την αναπαραγωγή των μορφών, του πάχους, των σκιών και των αλληλεπιδράσεων τους, με τον νεομορφισμό έχουμε μια πιο ήπια εκδοχή αυτού του τύπου γραφικής παράστασης.

Ο νεομορφορισμός μπορεί να αναγνωριστεί ως ένα μέσο σημείο μεταξύ του σκευομορφισμού και των επίπεδων γραφικών. Ο σχεδιαστής Michal Malewicz προσπάθησε να αξιολογήσει τις πιθανές πρακτικές εφαρμογές του στη δημιουργία γραφικών για τις εφαρμογές.
Ένα παράδειγμα επίσης το βλέπουμε στο τελευταίο λειτουργικό της Apple για iDevices με το εργαλείο επεξεργασίας φωτογραφιών.Αν στα προηγούμενα λειτουργικά αυτά τα εργαλεία σχηματοποιήθηκαν και απεικονίστηκαν με μια επίπεδη διεπαφή, στην έκδοση του iOS 13 τα εργαλεία αυτά δεν είναι ακριβώς σκευομορφικά, αλλά ούτε και επίπεδα. Είναι ακριβώς, όπως το ονόμασε ο σχεδιαστής Jason Kelley, νεομορφικά. Έτσι υπάρχουν μορφές σχεδίων που αντιστοιχούν περισσότερο στην πραγματικότητα, με περισσότερες λεπτομέρειες και σκιές.

Ως εκ τούτου, ο νεομορφισμός χρησιμοποιεί χαμηλά ανάγλυφα που παίζουν με το πάχος και τις σκιές των αντικειμένων. Τα χρώματα είναι παστέλ με μερικά γραφικά στοιχεία του σκευομορφισμού να έχουν χρησιμοποιηθεί, ακόμα και αν αυτά δεν έχουν αντανακλάσεις. Τα αντικείμενα που παρουσιάζονται είναι παρόμοια με τα πραγματικά αντικείμενα, αλλά εμφανώς ανήκουν σε έναν εικονικό κόσμο.

Οι αποχρώσεις των χρωμάτων είναι πιο εμφανείς, με σχεδόν αντίθετες αποχρώσεις του ίδιου χρώματος για να δημιουργήσουν αντιθέσεις. Μια από τις πιο χρησιμοποιούμενες τεχνικές είναι να δημιουργηθεί μια προφανής απόσπαση από το φόντο, έτσι για να δείξουμε διαφορετικά στρώματα αντικειμένων το ένα πάνω στο άλλο, όπως συμβαίνει στον πραγματικό κόσμο.

Ο Malewicz προσφέρει επίσης κάποιες λεπτομέρειες για να δώσει έμφαση στο αποτέλεσμα. Αν το φόντο είναι ένα αδιαφανές λευκό #EFEEEE, το αντικείμενο που έχει τοποθετηθεί πάνω σε αυτό είναι στο ίδιο χρώμα #EFEEEE, αλλά με #FFF περιθώριο με 20% άλφα και σκιά #FFFFFF με x: -6, Y : -6 και θάμπωμα: 16.

-||-
 

Πες την Γνωμη σου

WordPress主题


 Τελευταία άρθρα στην κατηγορία Προσωπικά


η απλά σχολίασε το στο Facebook

πώς να προσθέσετε το iYannis.gr στην οθόνη αφετερίας του iPad
Παλιό Αρθρο
Επικοινωνία Αναφορά
  We just Want Apple Greece

Ψαχνεις κατι?

Χρησιμοποιησε την φορμα απο κατω για να ψαξεις το site:

Ακομα δεν βρηκες αυτο που εψαχνες? Ασε ενα σχολιο η επικοινωνησε μαζι μου!

Σχετικες Ιστοσελιδες!

μερικα απο τα sites που συνιστω...

Ημερολόγιο

Ιούνιος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Τρίτη | 16 | Ιούνιος | 2020 στις 00 και 01

άρθρο: Η Apple στην κατεύθυνση του Νεομορφισμού

Free WordPress Themes
άρθρο: Η Apple στην κατεύθυνση του Νεομορφισμού
θέμα βασισμένο στο iΒlog Pro με πολλές αλλαγές όμως :)
101 queries σε 1.442 δευτερόλεπτα.