η δεκαετής κυριαρχία της Intel στην αγορά μπορεί να αποδειχθεί το μεγαλύτερο εμπόδιο στην επιτυχία των Mac που βασίζονται σε ARM

Σχετικά Τags:  

Τα πλεονεκτήματα των Apple Silicon

δικαιώματα

στις 00 και 01 στην κατηγορια Προσωπικά,
© iYannis.gr 2020

Η Apple ανακοίνωσε την μετάβαση από την Intel στους επεξεργαστές ( Apple Silicon) ARM πριν δυο ημέρες κατά τη διάρκεια του Keynote του WWDC 2002. Το πρώτο πλεονέκτημα θα είναι μια μείωση 40-60% στο κόστος των επεξεργαστών που θα επέτρεπε επίσης τελικά να διαφοροποιηθεί ο Mac πιο εύκολα από τον ανταγωνισμό των υπολογιστών με Windows. Η εναλλαγή από x86 σε ARM θα επέτρεπε επίσης στην Apple να μειώσει την εξάρτησή της από την Intel, όπως και από τα σχετικά προβλήματα ασφαλείας όπως το Specter και το Meltdown.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι η αρχιτεκτονική των 5nm θα χρησιμοποιηθεί στον επόμενο επεξεργαστή A14 της Apple, η διαφορά είναι προφανής.

Υπάρχουν όμως ακόμα πολλά άλλα πλεονεκτήματα. Οι επεξεργαστές ARM έχουν σχεδιαστεί κυρίως για χρήση σε φορητές συσκευές, είναι γρήγοροι, αποδοτικοί και λειτουργούν με σχετικά χαμηλή ισχύ. Τελικά θα μπορούσαν να εγγυηθούν εξαιρετική αυτονομία στα MacBooks, επιπλέον μπορούν εύκολα να βελτιωθούν για να διασφαλιστεί καλύτερη απόδοση. Ενώ ο A14 για τα επόμενα iPhone θα υπερβεί τα 3 GHz.
Η Ampere Computing εργάζεται πάνω σε επεξεργαστές ARM που θα μπορούν να ανταγωνιστούν τους επεξεργαστές Intel Xeon που χρησιμοποιούνται στο Mac Pro. όπως εξήγησε τον Μάρτιο που μας πέρασε το πρώην εκτελεστικό στέλεχος της Apple Jean Louis Gassée:

“Τα κορυφαία τσιπ της Ampere Computing καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια, περίπου 210 W), σε σύγκριση με έναν επεξεργαστή Xeon που απαιτεί έως και 400 W, για περίπου την ίδια ποσότητα ισχύος επεξεργασίας.”

Το σημαντικό είναι ότι η αλλαγή από μια κατηγορία επεξεργαστών σε μια άλλη, γίνεται χωρίς κανένα είδος τραύματος. Η Apple σχεδιάζει τους επεξεργαστές της κατηγορίας Α για iPhone και iPad από το 2010 και σχεδιάζει επίσης πολλά άλλα στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων των GPU, και το τσιπ T2 που βασίζεται σε ARM που χρησιμοποιείται στα MacBook Air και MacBook Pro.

Η Apple επίσης διαθέτει εκτεταμένη εμπειρία όσον αφορά την αλλαγή αρχιτεκτονικής στους υπολογιστές της, απλώς θυμηθείτε ότι άλλαξε με επιτυχία από επεξεργαστές 68k σε PowerPC τη δεκαετία του 1990 και από το PowerPC στην Intel το 2006-2007. Και στις δύο περιπτώσεις, κατάφερε να κρατήσει τους προγραμματιστές της, όπως θα θυμάται οποιοσδήποτε χρησιμοποίησε Universal εφαρμογές κατά τη μετάβαση από PowerPC σε Intel.

Το μεγάλο ερώτημα, ωστόσο, είναι αν οι χρήστες υπολογιστών της Apple θα είναι έτοιμοι να δεχτούν μια τέτοια αλλαγή και πώς η Apple θα κάνει τη μετάβαση μεταξύ πλατφορμών γρήγορη και ανώδυνη. Τελικά, η δεκαετής κυριαρχία της Intel στην αγορά μπορεί να αποδειχθεί το μεγαλύτερο εμπόδιο στην επιτυχία των Mac που βασίζονται σε ARM.

-||-
 

Πες την Γνωμη σου

Free WordPress Theme


 Τελευταία άρθρα στην κατηγορία Προσωπικά


η απλά σχολίασε το στο Facebook
Σχετικά Θέματα

iMac 10core, Intel i9, GPU Radeon Pro 5300


πώς να προσθέσετε το iYannis.gr στην οθόνη αφετερίας του iPad
Επικοινωνία Αναφορά
  We just Want Apple Greece

Ψαχνεις κατι?

Χρησιμοποιησε την φορμα απο κατω για να ψαξεις το site:

Ακομα δεν βρηκες αυτο που εψαχνες? Ασε ενα σχολιο η επικοινωνησε μαζι μου!

Σχετικες Ιστοσελιδες!

μερικα απο τα sites που συνιστω...

Ημερολόγιο

Ιούνιος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Τετάρτη | 24 | Ιούνιος | 2020 στις 00 και 01

άρθρο: Τα πλεονεκτήματα των Apple Silicon

WordPress Themes
άρθρο: Τα πλεονεκτήματα των Apple Silicon
θέμα βασισμένο στο iΒlog Pro με πολλές αλλαγές όμως :)
101 queries σε 0.946 δευτερόλεπτα.