iOS 14: βελτιώνοντας τα χαρακτηριστικά που “δανείστηκε” από το Android

Τελευταία προιόντα Apple
Σχετικά Τags:  

Αντιγράφοντας καλύτερα τους άλλους

δικαιώματα

στις 00 και 01 στην κατηγορια Προσωπικά,
© iYannis.gr 2020

Το iOS 14 είναι ήδη διαθέσιμο σε beta, ενώ η επίσημη κυκλοφορία του αναμένεται αυτό το φθινόπωρο. Πολλά από τα χαρακτηριστικά της νέας έκδοση λογισμικού που παρουσιάστηκαν στο WWDC, ακούστηκαν λίγο γνώριμα για τους κατόχους Android συσκευών και το TheVerge τα συγκέντρωσε σε μία λίστα.

 • Τα Widgets στη Home Screen ήταν ίσως το χαρακτηριστικό στο οποίο στάθηκε περισσότερο η Apple κατά τη διάρκεια της παρουσίασης. Μετά από χρόνια απαίτησης χρηστών, η Apple επιτρέπει πλέον τα widgets στη home screen των iPhones. Βέβαια, αυτό ήταν κάτι που το Android διέθετε από τα πρώτα χρόνια ύπαρξής του και συνέχιζε να το αναπτύσσει όσο περνούσαν οι γενιές.
 • Tο App Library επίσης μοιάζει με το app drawer του Android, όπου ο χρήστης μπορεί να βρει όλες τις εφαρμογές του ανεξαρτήτως αν εμφανίζονται στην home screen.
 • Η δυνατότητα επιλογής του αγαπημένου σου browser και της αγαπημένης σου εφαρμογής email ήταν κάτι που στο Android υπήρχε χρόνια. Η Apple συνειδητά επέλεγε να μη δώσει αυτή τη δυνατότητα στο χρήστη για να τον πιέσει να χρησιμοποιεί τις εφαρμογές της Safari και Mail, αλλά πλέον, οι χρήστες iOS θα μπορούν να διαλέξουν για default browser τον Chrome και παράδειγμα και για default εφαρμογή email, το Gmail.
 • Η ελαχιστοποίηση της Siri στο κάτω μέρος της οθόνης την φέρνει σε συμφωνία με την Google Assistant, ενώ και τα αποτελέσματα των αναζητήσεων εμφανίζονται σε μικρότερα παράθυρα στην οθόνη.
 • Το Compact Calls χαρακτηριστικό όπου οι εισερχόμενες κλήσεις ενώ χρησιμοποιείτε το τηλέφωνο δεν καταλαμβάνουν όλη την οθόνη σας, υπάρχει επίσης στο Android.
 • Το νέο App Clips που σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα μέρος μιας εφαρμογής χωρίς να χρειάζεται να την κατεβάσετε -για να πληρώσετε για πάρκιγνκ π.χ.- είναι κάτι που προσπάθησε να κάνει και το Android με τα instant apps του 2017 και τα app slices το 2018, χωρίς να έχει καταφέρει όμως να τα κάνει mainstream.
 • Στους χάρτες, οι ποδηλατικές οδηγίες πλοήγησης υπάρχουν από το 2010 στο Android. Ωστόσο, οι οδηγίες πλοήγησης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα λαμβάνοντας υπόψη τους σταθμούς φόρτισης, είναι κάτι νέο που πρέπει οπωσδήποτε να ενσωματωθεί και στο Google Maps.
 • Όπως και το περίφημο Google Translate, έτσι και η έκδοση της Apple θα μεταφράζει γραπτές και προφορικές εκφράσεις, έχοντας όμως μία μικρότερη λίστα γλωσσών από την αντίστοιχη της Google. Επιπλέον, όπως και στο Google Translate, θα υποστηρίζει μετάφραση ολόκληρων ιστοσελίδων στο Safari.
 • Το picture-in-picture video το έφερε η Google με το Android 8. Έπειτα το έφερε η Apple στο iPad και πλέον έρχεται και στο iPhone.
 • Φυσικά όπως όλοι ξέρουμε, δεν υπάρχει παρθενογένεση. Τα πάντα υπάρχουν στη φύση για να αντιγράφονται και να τελειοποιούνται
  Όταν μπορείς να παντρέψεις την έξυπνη ιδέα , προσθέτοντας νέα στοιχεία και συνδυάζοντας την με την ασφάλεια ενός λειτουργικού και την ομαλή λειτουργία του συστήματος, σίγουρα το τελικό αποτέλεσμα είναι κάτι το καλό. Ενδεχομένως καλύτερο και από την αρχική ιδέα.
  Μπορεί το iOS 14 να μη φέρει λοιπόν πληθώρα καινοτόμων χαρακτηριστικών, είναι όμως σίγουρα κάτι για τους χρήστες του iOS οι οποίοι ζητούσαν εδώ και χρόνια χαρακτηριστικά απλά, που θα έκαναν τη ζωή τους ευκολότερη. Πάντως τελικά, ανεξαρτήτως της κόντρας των εταιριών, τέτοιες κινήσεις έχουν έναν μόνον κερδισμένο. Το χρήστη.

  -||-
   

  Πες την Γνωμη σου

  Premium WordPress Themes


   Τελευταία άρθρα στην κατηγορία Προσωπικά


  η απλά σχολίασε το στο Facebook

  πώς να προσθέσετε το iYannis.gr στην οθόνη αφετερίας του iPad
  Παλιό Αρθρο
  Επικοινωνία Αναφορά
    We just Want Apple Greece

  Ψαχνεις κατι?

  Χρησιμοποιησε την φορμα απο κατω για να ψαξεις το site:

  Ακομα δεν βρηκες αυτο που εψαχνες? Ασε ενα σχολιο η επικοινωνησε μαζι μου!

  Σχετικες Ιστοσελιδες!

  μερικα απο τα sites που συνιστω...

  Ημερολόγιο

  Ιούνιος 2020
  Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  2930  
  Παρασκευή | 26 | Ιούνιος | 2020 στις 00 και 01

  άρθρο: Αντιγράφοντας καλύτερα τους άλλους

  Premium WordPress Themes
  άρθρο: Αντιγράφοντας καλύτερα τους άλλους
  θέμα βασισμένο στο iΒlog Pro με πολλές αλλαγές όμως :)
  102 queries σε 1.235 δευτερόλεπτα.