Γιατί είναι τόσο χάλια η κάμερα στα φορητά της Apple ?

Τελευταία προιόντα Apple
Σχετικά Τags:  

webcam στο MacBook: άσχημη ποιότητα

δικαιώματα

στις 00 και 01 στην κατηγορια Προσωπικά,
© iYannis.gr 2020

Η κάμερα των MacBook είναι 720p. Είναι για FaceTime, και όχι για την παραγωγή ταινιών. Αν θέλετε να κάνετε ταινίες, χρειάζεστε μια εξωτερική κάμερα έτσι ώστε να μπορείτε να την τοποθετήσετε και σε διαφορετικές κατευθύνσεις ούτως ή άλλως.
Η θεωρία μου λοιπόν είναι ότι έχουν πάρει δεδομένα χρήσης στην Apple, που δείχνουν ότι η κάμερα Web, δεν χρησιμοποιείται και τόσο, παρά είναι χρήσιμη σε ένα MacBook συνήθως μόνον για βιντεοκλήσεις επαγγελματικές, συνεπώς, δεν χρησιμοποιείται πάρα πολύ για άλλους λόγους. Άλλωστε δεν χρειάζεστε μεγάλη ποιότητα (είναι μια κάμερα 720p) και το πιο σημαντικό είναι ότι έχει σχεδιαστεί για να παρέχει όσο το δυνατόν αξιόπιστη σύνδεση στο διαδίκτυο, για συζητήσεις σε πραγματικό χρόνο, οι οποίες είναι το πιο σημαντικό, σε σχέση με την ποιότητα εικόνας. Για να γίνει αυτό, εφαρμόζεται μεγάλη συμπίεση στην εικόνα, ώστε να μην απαιτεί μεγάλη ταχύτητα στο διαδίκτυο για να προσφέρει ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα.

Σε αυτή την εποχή, σχεδόν όλοι έχουμε ένα smartphone. Και λαμβάνοντας υπόψη πόσο πολύ μας αρέσει στον καθένα μας να παίρνει selfies, οι εταιρίες κατασκευής smartphones μέσα και σε αυτές και η Apple, τείνουν να βάλουν λίγο περισσότερο ποιότητα στο σχεδιασμό της κάμερας που βλέπει προς τον χρήστη στα τηλέφωνα τους.
Έτσι λοιπόν, η Apple αποφάσισε ότι μπορούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν φθηνότερες webcam χαμηλότερης τεχνολογίας στα MacBooks τους, ώστε να μειώσουν το τελικό κόστος κατασκευής των φορητών τους. Το iPhone έχει σαφώς μια πολύ καλύτερη κάμερα ούτως ή άλλως και όλες οι εφαρμογές και τα κοινωνικά δίκτυα που πιθανόν να δημοσιεύσει κάποιος φωταγραφίες του, έχουν πολύ πιο εύκολη και πιο ευέλικτη ροή εργασίας στις εφαρμογές τους για φωτογραφίες στα κινητά, από ότι το MacBook. Στα οποία η κάμερα δεν έχει ενημερωθεί από το MacBook Pro του 2012.

Ακόμα και τα λεγόμενα “Camgirls” γνωρίζουν και αγοράζουν μια εξωτερική φωτογραφική μηχανή, ακόμη και αν η κάμερα των φορητών υπολογιστών τους είναι πολύ πάνω από τις προδιαγραφές, αφού ο οπίσθιος φωτισμός της οθόνης μπορεί να λειτουργήσει απρόβλεπτα σε σχέση με το φωτισμό και πρέπει να τοποθετήσετε την οθόνη σας υπό γωνία στον εαυτό σας για να χρησιμοποιήσετε την Web κάμερα του υπολογιστή σας.

Τελικά βρίσκω την ποιότητα της φωτογραφικής μηχανής του MacBook Pro 2018 που έχω, αρκετά εντάξει για την πραγματοποίηση κλήσεων βίντεο και τη λήψη φωτογραφιών της υπογραφής μου. Είναι σαφώς πολύ καλύτερη από το μοντέλα του 2015 που είχα στο παρελθόν στα οποία υπάρχει μια “πράσινη θαμπάδα” λόγω της ατυχής αλληλεπίδρασης με τα φώτα LED.

Υπάρχει λοιπόν κάποιος λόγος που τελικά ονομάζεται απλά, Κάμερα “FaceTime” και όχι “Υψηλής ανάλυσης”.

-||-
 

Πες την Γνωμη σου

WordPress Blog


 Τελευταία άρθρα στην κατηγορία Προσωπικά


η απλά σχολίασε το στο Facebook

πώς να προσθέσετε το iYannis.gr στην οθόνη αφετερίας του iPad
Παλιό Αρθρο
Επικοινωνία Αναφορά
  We just Want Apple Greece

Ψαχνεις κατι?

Χρησιμοποιησε την φορμα απο κατω για να ψαξεις το site:

Ακομα δεν βρηκες αυτο που εψαχνες? Ασε ενα σχολιο η επικοινωνησε μαζι μου!

Σχετικες Ιστοσελιδες!

μερικα απο τα sites που συνιστω...

Ημερολόγιο

Ιούνιος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Κυριακή | 28 | Ιούνιος | 2020 στις 00 και 01

άρθρο: webcam στο MacBook: άσχημη ποιότητα

Premium WordPress Themes
άρθρο: webcam στο MacBook: άσχημη ποιότητα
θέμα βασισμένο στο iΒlog Pro με πολλές αλλαγές όμως :)
106 queries σε 2.144 δευτερόλεπτα.