ο πατέρας του Linux θα προτιμούσε να χρησιμοποιήσει μια ισχυρή πλατφόρμα επιτραπέζιου υπολογιστή με ARM CPU από έναν φορητό υπολογιστή.

Τελευταία προιόντα Apple
Σχετικά Τags:  

στον Torvalds αρέσουν οι Macs με ARM

δικαιώματα

στις 00 και 01 στην κατηγορια Προσωπικά,
© iYannis.gr 2020

Η μετάβαση από τους επεξεργαστές Intel σε αυτούς που αναπτύχθηκαν από την Apple, που είναι βασισμένοι στην αρχιτεκτονική ARM, και που ανακοινώθηκαν στο WWC 2020, αντιπροσωπεύει για την Apple το τέταρτο, ιστορικό σημείο καμπής που υπήρξε στη γραμμή Mac – το προηγούμενο χρονολογείται πίσω στο 2006 που είχε ξεκινήσει η μετάβαση από τους επεξεργαστές PowerPC σε αυτούς της Intel. Όπως σε κάθε αλλαγή πορείας, η κίνηση προκαλεί τις αντιδράσεις των τελικών χρηστών και των επαγγελματιών του χώρου, μεταξύ των οποίων πρόσφατα ο Linus Torvalds εξέφρασε την άποψη του.

Ο πατέρας του Linux εξέφρασε μια θετική γνώμη για την επιλογή της Apple και τα κυριότερα σημεία της ομιλίας του στο Linux Foundation Open Source Summit στο Embedded Linux Conference που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα είναι ουσιαστικά δύο: αφενός τα οφέλη που θα έχουν εκείνοι που αναπτύσσουν λογισμικό για ARM με τα νέα μηχανήματα της Apple, και από την άλλη, η μικρή κριτική για τους στόχους που έχουν επιτύχει οι φορητοί υπολογιστές με ARM CPU μέχρι τώρα.

Όσον αφορά την πρώτη πτυχή της αναφοράς του, ο Torvalds – επικαλούμενος το οικοσύστημα cloud της Amazon – είπε ότι η ανάπτυξη του ARM έχει μέχρι στιγμής γίνει στο cloud, αλλά ότι αυτή δεν είναι η προτιμώμενη μέθοδος για αυτό, δεν είναι τουλάχιστον για όσους αναπτύσσουν πυρήνες SoC: δεν θέλουμε απλώς να αναπτύξουμε το ARM, αλλά θέλουμε να χρησιμοποιήσετε το ARM στην καθημερινή σας επιφάνεια εργασίας.
Το δεύτερο σημείο αναφοράς της ομιλίας του Torvalds,- βρίσκεται στη χαμηλή ισχύ των υπολογιστών με αρχιτεκτονική ARM.
Οι επεξεργαστές ARM έχουν κάνει μέχρι τώρα δειλά βήματα στον τομέα του φορητού υπολογιστή, αλλά δεν μπόρεσαν να ξεπεράσουν τα όρια του project για το οποίο δοκιμάστηκαν – απλώς σκεφτείτε τα Windows μηχανήματα με ARM επεξργαστή στο SoC της Qualcomm – το οποίο ήθελε να περιοριστεί η κατανάλωση ενέργειας, σε βάρος της απόδοσης του μηχανήματος (ο πόλεμος της διάρκειας της μπαταρίας). Σύμφωνα με τον Torvalds, η επιλογή της Apple θα σηματοδοτήσει μια αλλαγή που θα επιτρέψει στους επεξεργαστές ARM να εκφράσουν τις δυνατότητές τους πολύ πέρα ​​από τα όρια των συσκευών χαμηλής ισχύος.

Το να έχουμε επιτραπέζιους υπολογιστές με επεξεργαστές ARM σε θέση να αντικαταστήσουν τους αντίστοιχους εξοπλισμούς με επεξεργαστές Intel δεν είναι αποτέλεσμα που μπορεί να επιτευχθεί σε λίγους μήνες, η Apple μιλά στην αρχή για μια διαδικασία μετάβασης που θα διαρκέσει τουλάχιστον δύο χρόνια για να φτάσει στο τέλος στο σημείο εκκίνησης που θα συνεχίσει να αντιπροσωπεύεται από φορητούς υπολογιστές MacBook. Ωστόσο, ένα υποθετικό Mac Pro με επεξεργαστή Apple που βασίζεται σε ARM, ενδέχεται να ανήκει σε πιο μακροπρόθεσμους στόχους.

-||-
 

Πες την Γνωμη σου

Free WordPress Theme


 Τελευταία άρθρα στην κατηγορία Προσωπικά


η απλά σχολίασε το στο Facebook

πώς να προσθέσετε το iYannis.gr στην οθόνη αφετερίας του iPad
Παλιό Αρθρο
Επικοινωνία Αναφορά
  We just Want Apple Greece

Ψαχνεις κατι?

Χρησιμοποιησε την φορμα απο κατω για να ψαξεις το site:

Ακομα δεν βρηκες αυτο που εψαχνες? Ασε ενα σχολιο η επικοινωνησε μαζι μου!

Σχετικες Ιστοσελιδες!

μερικα απο τα sites που συνιστω...

Ημερολόγιο

Ιούλιος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Δευτέρα | 13 | Ιούλιος | 2020 στις 00 και 01

άρθρο: στον Torvalds αρέσουν οι Macs με ARM

Free WordPress Theme
άρθρο: στον Torvalds αρέσουν οι Macs με ARM
θέμα βασισμένο στο iΒlog Pro με πολλές αλλαγές όμως :)
104 queries σε 1.576 δευτερόλεπτα.