Δείτε πώς λειτουργεί η παρακολούθηση του οξυγόνου στο αίμα του Apple Watch Series 6 και πώς να διορθώσετε τυχόν προβλήματα εάν δεν λειτουργεί κανονικά.

Σχετικά Τags:  

Apple Watch 6, επίπεδα O2 στο αίμα

δικαιώματα

στις 00 και 01 στην κατηγορια Προσωπικά,
© iYannis.gr 2020

Η παρακολούθηση των επιπέδων οξυγόνου στο αίμα είναι ίσως το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό του Apple Watch Series 6, επειδή ο πολύ χαμηλός κορεσμός δείχνει σοβαρά προβλήματα υγείας, συμπεριλαμβανομένου της πανδημίας Covid-19. Ακριβώς όπως το ΗΚΓ, αυτό το χαρακτηριστικό είναι πολύ εύκολο στη χρήση του μεν, αλλά έχει επίσης περιορισμούς που πρέπει να γνωρίζετε δε. Στη συνέχεια θα προσπαθήσω να εξηγήσω πώς να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή μέτρησης επιπέδων O2 στο αίμα στο Apple Watch και τι να κάνετε εάν δεν λειτουργεί σωστά.

Πώς λειτουργούν τα επίπεδα O2
Κάθε Apple Watch Series 6 διαθέτει στην κάτω επιφάνεια του πράσινες, κόκκινες και υπέρυθρες λυχνίες LED που φωτίζουν τα αιμοφόρα αγγεία στον καρπό αυτού που το φοράει. Το ανακλώμενο φως στη συνέχεια συλλαμβάνεται από φωτοδιόδους και αναλύεται με εξελιγμένους αλγόριθμους που είναι σε θέση να υπολογίσουν την ποσότητα οξυγόνου που υπάρχει στο αίμα με βάση την καταγραμμένη χρωματική διαβάθμιση.

Ένα έντονο κόκκινο αίμα λοιπόν είναι στην πραγματικότητα καλά οξυγονωμένο, ενώ ένα πιο σκούρο είναι λιγότερο. Το Apple Watch έχει ευαισθησία που κυμαίνεται από 70% έως 100%, αλλά το εύρος που θεωρείται υγιές στον άνθρωπο δεν πέφτει ποτέ κάτω από το 95%. χαμηλότερες τιμές Οξυγόνου στο αίμα υπάρχει στο αίμα ανθρώπων που υποφέρουν από σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα.

Αν και είναι αρκετά ακριβές στις μετρήσεις, το Apple Watch Series 6 δεν μπορεί να θεωρηθεί σε καμία περίπτωση ιατρική συσκευή. Πράγματι, οι ερευνητές της Mayo Clinic υποστηρίζουν ότι τα λανθασμένα θετικά αποτελέσματα μιας τόσο δημοφιλούς συσκευής θα μπορούσαν να οδηγήσουν στον κορεσμό των νοσοκομείων και των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, οδηγώντας τον πληθυσμό σε «μη κινητοποιημένες ανησυχίες» και «υπερβολική χρήση πόρων υγείας».

Επίπεδα αξιοπιστίας O2
Σε αυτό το σημείο, η υποχρεωτική ερώτηση είναι. Πόσο αξιόπιστο είναι το Apple Watch Series 6 ως οξύμετρο; Η απάντηση δεν είναι απλή.
Από τις προκαταρκτικές δοκιμές φαίνεται ότι δεν κάνει πολύ άσχημα τις μετρήσεις του σε γενικές γραμμές, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις αποδείχθηκε λιγότερο ακριβές από ένα φτηνό οξύμετρο παλμών δακτύλων το οποίο, στο Amazon, είναι φτηνότερο από 20 €. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο καρπός – δηλαδή, ο τόπος όπου συνήθως βρίσκεται ένα ρολόι – είναι πολύ λιγότερο κατάλληλος για την ανίχνευση οξυγόνου από το δάχτυλο. Στην πραγματικότητα, εάν βγάζετε το Apple Watch και τοποθετήσετε το δάχτυλό σας στους αισθητήρες, η μέτρηση είναι σχεδόν τέλεια.

Ωστόσο, είναι πιθανό μια μελλοντική ενημέρωση λογισμικού να βελτιώσει την αξιοπιστία της.

Αντιμετώπιση προβλημάτων
Οι αισθητήρες μέτρησης οξυγόνωσης αίματος είναι πολύ ευαίσθητοι και γενικά θα πρέπει να λειτουργούν σωστά στις περισσότερες περιπτώσεις. Υπάρχουν όμως ορισμένες καταστάσεις που μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο την ποιότητα του αποτελέσματος ή ακόμη και να καταστήσουν αδύνατη τη μέτρηση:

 • Η ποσότητα του αίματος που ρέει στα αιμοφόρα αγγεία του δέρματος (που ονομάζεται δερματική διάχυση) ποικίλλει ανάλογα με τις αλλαγές στη θερμοκρασία. Συνιστάται να λαμβάνετε πάντα μετρήσεις σε ευχάριστες θερμοκρασίες και σε κάθε περίπτωση όχι στο κρύο.
 • Τα τατουάζ ή τραύματα μπορούν να μπλοκάρουν το φως από τον αισθητήρα, εμποδίζοντας την εφαρμογή Levels O₂ να λάβει μετρήσεις.
 • Αποφύγετε τη μετακίνηση του καρπού σας κατά τη μέτρηση, σφίξιμο των δακτύλων σας σε γροθιά ή κίνηση των χεριών σας στο πλάι σας.
 • Υιοθετήστε μια άνετη στάση, στηρίζοντας τον καρπό σας σε επίπεδη επιφάνεια.
 • Εάν ο καρδιακός σας ρυθμός είναι πάνω από 150 bpm σε κατάσταση ηρεμίας, τα επίπεδα O₂ δεν θα μπορούν να λάβουν σωστή μέτρηση των επιπέδων οξυγόνου στο αίμα σας.
 • Εάν ο αισθητήρας Apple Watch τοποθετηθεί πιο χαμηλά στον καρπό κοντα στην επίφυση της κερκίδας, το οστό του καρπού, μετακινήστε το πιο ψηλά για να καταλήξει στα μαλακά μέρη.

 • Μην παίζετε με το Apple Watch και μην αγγίζετε την οθόνη του κατά τη διάρκεια της μέτρησης.
 • -||-
   

  τα Σχολια ειναι κλειστα.


   Τελευταία άρθρα στην κατηγορία Προσωπικά


  η απλά σχολίασε το στο Facebook

  Comments Closed

  Σχετικά Θέματα

  Apple Watch Series 5 vs. Series 6


  πώς να προσθέσετε το iYannis.gr στην οθόνη αφετερίας του iPad
  Επικοινωνία Αναφορά
    We just Want Apple Greece

  Ψαχνεις κατι?

  Χρησιμοποιησε την φορμα απο κατω για να ψαξεις το site:

  Ακομα δεν βρηκες αυτο που εψαχνες? Ασε ενα σχολιο η επικοινωνησε μαζι μου!

  Σχετικες Ιστοσελιδες!

  μερικα απο τα sites που συνιστω...

  Ημερολόγιο

  Οκτώβριος 2020
  Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  262728293031  
  Σάββατο | 10 | Οκτώβριος | 2020 στις 00 και 01

  άρθρο: Apple Watch 6, επίπεδα O2 στο αίμα

  WordPress主题
  άρθρο: Apple Watch 6, επίπεδα O2 στο αίμα
  θέμα βασισμένο στο iΒlog Pro με πολλές αλλαγές όμως :)
  102 queries σε 1.025 δευτερόλεπτα.