Το Apple Watch μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό του COVID-19 τουλάχιστον μία εβδομάδα πριν εμφανιστούν τα συμπτώματα

Τελευταία προιόντα Apple
Σχετικά Τags:  

Apple Watch vs Coronavirus

δικαιώματα

στις 00 και 01 στην κατηγορια Προσωπικά,
© iYannis.gr 2021

Μελέτες από το Mount Sinai Health System στη Νέα Υόρκη και το Πανεπιστήμιο Standford στην Καλιφόρνια αποκάλυψαν ότι τα έξυπνα ρολόγια όπως το Apple Watch, το Fitbit κ.λπ. που μετρούν συνεχώς τον καρδιακό ρυθμό του χρήστη τους μπορούν να προβλέψουν εάν κάποιος είναι θετικός ή όχι στον COVID-19, πριν αρχίσουν να εμφανίζονται τα συμπτώματα ή τα αποτελέσματα των ελέγχων τους να είναι θετικά.


Οι ερευνητές στο Mount Sinai διαπίστωσαν ότι το Apple Watch μπορούσε να εντοπίσει μικρές αλλαγές στον καρδιακό παλμό κάποιου που θα μπορούσαν να οφείλονται στο ότι είναι θετικοί στον COVID-19 έως και επτά ημέρες πριν αρχίσουν να εμφανίζονται τα συμπτώματα.
Η μέτρηση που μετράται από το Apple Watch ονομάζεται μεταβλητότητα καρδιακού ρυθμού και μετρά τη χρονική διακύμανση μεταξύ κάθε καρδιακού παλμού. Αυτή η μέτρηση επηρεάζεται καθώς αναπτύσσεται μια φλεγμονή στο σώμα, κάτι που κάνει και ο Covid. Όποιος λοιπόν έχει Covid θα δει τη μεταβλητότητα του καρδιακού ρυθμού του να αυξάνεται, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει μικρή διακύμανση στο χρόνο μεταξύ των καρδιακών παλμών.

«Γνωρίζαμε ήδη ότι οι δείκτες μεταβλητότητας του καρδιακού ρυθμού αλλάζουν καθώς η φλεγμονή αναπτύσσεται στο σώμα και το Covid είναι ένα απίστευτα φλεγμονώδες γεγονός», δήλωσε ο Hirten στο CBS MoneyWatch. «Αυτό μας επιτρέπει να προβλέψουμε ότι οι άνθρωποι έχουν μολυνθεί πριν το γνωρίζουν και οι ίδιοι».

Η έρευνα βασίζεται στην παρακολούθηση 300 εργαζομένων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης στο Mount Sinai που φορούσαν Apple Watch μεταξύ 29 Απριλίου και 29 Σεπτεμβρίου.
Μια άλλη μελέτη που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο Standford στην Καλιφόρνια, στην οποία οι συμμετέχοντες φορούσαν διαφορετικά ρολόγια από την Apple, όπως το Fitbit και το Garmin διαπίστωσαν ότι το 81% των συμμετεχόντων που παρουσίασαν Covid είχαν αυξημένο καρδιακό ρυθμό ανάπαυσης σχεδόν εννέα ημέρες πριν παρουσιάσουν συμπτώματα.
Σχεδόν τα δύο τρίτα των περιπτώσεων COVID-19 εντοπίστηκαν τέσσερις έως επτά ημέρες πριν οι άνθρωποι αρχίσουν να εμφανίζουν συμπτώματα. Η μελέτη διεξήχθη με περισσότερους από 5.000 συμμετέχοντες και εξετάστηκαν δεδομένα από 32 άτομα που είχαν θετικά αποτελέσματα.

-||-
 

Πες την Γνωμη σου

Premium WordPress Themes

 Τελευταία άρθρα στην κατηγορία Προσωπικά


η απλά σχολίασε το στο Facebook

πώς να προσθέσετε το iYannis.gr στην οθόνη αφετερίας του iPad
Παλιό Αρθρο
Επικοινωνία Αναφορά
  We just Want Apple Greece

Ψαχνεις κατι?

Χρησιμοποιησε την φορμα απο κατω για να ψαξεις το site:

Ακομα δεν βρηκες αυτο που εψαχνες? Ασε ενα σχολιο η επικοινωνησε μαζι μου!

Σχετικες Ιστοσελιδες!

μερικα απο τα sites που συνιστω...

Ημερολόγιο

Ιανουάριος 2021
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Τετάρτη | 20 | Ιανουάριος | 2021 στις 00 και 01

άρθρο: Apple Watch vs Coronavirus

WordPress主题
άρθρο: Apple Watch vs Coronavirus
θέμα βασισμένο στο iΒlog Pro με πολλές αλλαγές όμως :)
127 queries σε 1.869 δευτερόλεπτα.