Όταν το logo της Apple δεν είχε δάγκωμα

Το λογότυπο της Apple σχεδιάστηκε από τον Rob Janoff, διευθυντή του οργανισμού Regis McKenna, που δημιουργήθηκε υπό τη επίβλεψη του Steve Jobs. Αυτό που δεν ξέρουμε, ίσως, είναι ότι αρχικά το λογότυπο της Apple δεν είχε δάγκωμα.

Στο εγχειρίδιο οδηγιών του Apple I, που πούλησε μόνον 50 μονάδες και κατασκευάστηκε από τον ίδιο τον Steve Wozniak, το μήλο της Apple του ήταν ένα απλό τυποποιημένο, αλλά και ολόκληρο. Ο Janoff έκανε ένα παιχνίδι με τις λέξεις που χρησιμοποιούσε η Apple: “Taking a bite of the Apple”, για τον πρώτο της υπολογιστή.

Δεδομένου ότι η λέξη δάγκωμα, στα αγγλικά, ακουγόταν σαν byte, δηλαδή τη μονάδα μέτρησης των πληροφοριών του υπολογιστή, τότε ο Janoff σκέφτηκε ότι αν έχουν ένα δάγκωμα στο λογότυπο της Apple θα είναι όπως τη λήψη των πληροφοριών. Επίσης, το πρώτο μήλο της Ιστορίας που έγινε γνωστο, απο την Ευα, είχε το δάγκωμα, έτσι θα μπορούσε να σημαίνει την αρχή μιας νέας εποχής για την ανθρωπότητα.

Μικρή σημείωση: το λογότυπο του Janoff, όπως θυμάστε, ήταν πολύχρωμο, που το έκανε πολύ ακριβό για την παραγωγή.

Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Apple

Από τον iYannis

this is just me

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

YouTube
YouTube