Διώξτε εντελώς το Flash

Ο John Gruber του Daring Fireball προσφέρει μια πολύ χρήσιμη συμβουλή απεγκατάστασης του flash εάν θέλετε να αυξήσετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του υπολογιστή σας αλλά και την απόδοσή του
Η διαδικασία είναι πολύ εύκολη και γρήγορη και απευθύνεται σε αυτούς που χρησιμοποιούν οποιοδήποτε browser εκτός του Google Chrome. Θα δούμε παρακάτω γιατί.

1. Αρχικά κλείστε τους browser και ανοίξτε τον Finder.

2. Πηγαίντε στην τοποθεσία Macintosh HD/Library/Internet Plug-Ins και δημιουργήστε έναν νέο φάκελο με την ονομασία “Disabled Plug-Ins”

3. Στον φάκελο /Library/Internet Plug-Ins υπάρχουν τρία αρχεία: “Flash Player.plugin”, “flashplayer.xpt” και “NP-PPC-Dir-Shockwave”. Αυτά τα τρία αρχεία μετακινείστε τα στον φάκελο που δημιουργήσαμε στο προηγούμενο βήμα. Εάν έχετε εγκαταστημένο το Click-to-Flash plugin μετακινείστε, επίσης, και το αρχείο “ClickToFlash.webplugin” στον ίδιο φάκελο.

4. Με αυτό το βήμα απεγκαταστήσαμε πλήρως το flash από τον browser μας. Εάν ανοίξουμε τώρα κάποια ιστοσελίδα με flash περιεχόμενο θα μας εμφανιστεί το μήνυμα “Missing Plug-In”

Μερικές φορές μπορεί να χρειαστεί να δούμε κάποιο flash περιεχόμενο, κάτι που είναι απολύτως λογικό και απολύτως κατανοητό. Εάν θέλουμε ένα flash-free μηχάνημα και ταυτόχρονα τη δυνατότητα προβολής flash περιεχομένου πρέπει να εγκαταστήσουμε τον Google Chrome.

O Google Chrome περιέχει τη δική του έκδοση του flash player προεγκατεστημένη και γι’ αυτό δεν επηρεάζεται από την παραπάνω διαδικασία. Οπότε, εάν θέλουμε να ανοίξουμε μια ιστοσελίδα με flash περιεχόμενο μπορούμε να ανοίξουμε τον Chrome.

Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Apple Με ετικέτα: ,

Από τον iYannis

this is just me

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

YouTube
YouTube