Βελτιώστε το iPhone μετά τo iOS 8

Η νέα έκδοση των iOS 8 αποκτά μέρα με την μέρα περισσότερους χρήστες. Ακόμη και οι κάτοχοι παλαιότερων συσκευών όπως το iPhone 4s ή το iPad 2 έχουν μπει στον πειρασμό να κάνουν αναβάθμιση στο τελευταίο λειτουργικό σύστημα.

Οι αντιδράσεις είναι ανάμεικτες. Μην ξεχνάτε ότι το iOS 8 έχει σχεδιαστεί για βέλτιστη λειτουργία στις νέες συσκευές. Αυτές διαθέτουν επεξεργαστή 64-bit, μεγαλύτερες οθόνες, περισσότερη μνήμη και πιο ισχυρό επεξεργαστή γραφικών. Οι διαφορές είναι πολλές, οπότε στην περίπτωση που θα κάνετε αναβάθμιση σε iOS 8, μην περιμένετε να έχετε την ίδια εμπειρία χρήσης με έναν κάτοχο iPad Air ή iPhone 6.

Βέβαια για όσους έχουν ήδη αναβαθμίσει την συσκευή τους στην έκδοση iOS 8 και αντιμετωπίζουν προβλήματα, υπάρχει το εμπόδιο, ότι δεν μπορούν να υποβαθμίσουν το λειτουργικό τους σύστημα, πίσω στο iOS 7.

Υπάρχει λύση;

Κάναμε μία έρευνα με τις πιο δημοφιλής προτάσεις στο διαδίκτυο, για την βελτίωση της ταχύτητας λειτουργίας του iOS 8 σε παλαιότερες συσκευές. Υπάρχουν μερικές ρυθμίσεις, οι οποίες μπορεί να επιφέρουν βελτίωση στην λειτουργία της συσκευής σας. Δοκιμάστε τις προτεινόμενες λύσεις και πείτε μας την άποψη σας, για να διαπιστώσουμε ποιες δίνουν το καλύτερο αποτέλεσμα.

Hard Reboot
Εάν το iPhone ή το iPad σου αργεί σποραδικά σε απλές ενέργειες, όπως κατά το άνοιγμα των εφαρμογών, ένα “Hard Reboot” μπορεί να βοηθήσει. Πολλές από τις συσκευές που έχουν κάνει αναβάθμιση σε iOS 8, δεν έχουν κάνει ποτέ επανεκκίνηση. Δοκιμάστε το και πείτε μας εάν έφερε αποτέλεσμα για εσάς.

Πώς γίνεται το Hard Reboot

Κρατήστε πατημένο το Power button και το Home button ταυτόχρονα για 10-15 δευτερόλεπτα, μέχρι να εμφανιστεί το δαγκωμένο μηλαράκι. Αφού εμφανιστεί το σήμα της Apple μπορείτε να αφήσετε τα δύο πλήκτρα.

Τα γραφικά έχουν χαμηλή ποιότητα και καθυστερούν το iPhone ή το iPad μου
Εάν το παράπονο σας για την λειτουργία της συσκευής σας στο iOS 8, αφορά τα εφέ των γραφικών, μπορείτε να απενεργοποιήσετε το εφέ της κίνησης από τις ρυθμίσεις.

Πηγαίνετε Ρυθμίσεις>Γενικά>Προσβασιμότητα>Μείωση κίνησης – ενεργό

Εάν θέλετε να μειώσετε περισσότερο την απαίτηση των γραφικών σας από τους πόρους της συσκευής σας,

πηγαίνετε Ρυθμίσεις>Γενικά>Προσβασιμότητα>Αύξηση αντίθεσης>Μείωση διαφάνειας – ενεργό

Επαναφορά Ρυθμίσεων
Εάν το iPhone ή το iPad σου αργεί και κολλάει, μπορεί να δεις βελτίωση μετά από την επαναφορά των ρυθμίσεων της συσκευής σου.

Ρυθμίσεις>Γενικά>Επαναφορά>Όλες οι ρυθμίσεις

Προσοχή: Κατά την επαναφορά και την αναβάθμιση της συσκευής σας, ο πιο αποδοτικός τρόπος ρύθμισης είναι “Set Up As New” – “Ρύθμιση Ως Νέο”. Οπότε θα χρειαστεί να μεταφέρετε τα αρχεία σας στο Cloud και να εγκαταστήσετε τις εφαρμογές σας από την αρχή, σαν να πρόκειται για καινούργια συσκευή.

Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Apple Με ετικέτα:

Από τον iYannis

this is just me

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

YouTube
YouTube