iCloud Keychain vs 1Password

20140716-064835-24515803.jpg
Η Online διαχείρηση κωδικών του λογαριασμoύ μας είναι πραγματικό ορυχείο πληροφοριών, όταν είναι φυσικά υπό τον έλεγχό μας. Το ίδιο συμβαίνει και στην καθημερινότητα μας. Απλά σκεφτείτε τα σπίτια μας που προστατεύονται από τις πόρτες. Οι πόρτες και οι κλειδαριές τους για την ακρίβεια είναι οτι ο κωδικός πρόσβασης στις ιστοσελίδες μας. Και ενώ περιμένουμε την ολοκλήρωση του Touch ID σε όλες τις συσκευές της Apple, με πρόσβαση στο ψηφιακό αποτύπωμα μας για να ξεχάσουμε τον κωδικό πρόσβασης μια για πάντα, πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να διαχειριστούμε τις υπηρεσίες πρόσβασης δεδομένων.
Η ιδανική λύση είναι να έχουμε έναν αλφαριθμητικό κωδικό, που να κάνει χρήση από νούμερα, κεφαλαία και πεζά γράμματα, χωρίς νόημα, που είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί και να ξεπεραστεί. Αν πληκτρολογήσετε το κλασικό 123456 ή την ημερομηνία γέννησης σας μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι αύριο κάποιος θα το βρεί.
Ένα περαιτέρω βήμα θα ήταν να έχουμε ένα μεγάλο και δύσκολο κωδικό πρόσβασης πάντοτε διαφορετικό για κάθε είδος online υπηρεσίας. Προφανώς, αυτό είναι πολύ δύσκολο να το διαχειριστεί κάποιος. Θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα αρχείο Excel με το όνομα της υπηρεσίας και τον κωδικό πρόσβασης, αλλά αν κάποιος το βρεί τότε θα είναι αργά για σας.
Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί το iCloud Keychain, που η Apple παρουσίασε στο OS X Μάβερικς και στο iOS 7 ένα σύστημα για την αποθήκευση των κωδικών πρόσβασης που χρησιμοποιεί ο Safari για τη διαχείριση των εφαρμογών. Στην πράξη, όταν θα πάτε σε ένα πεδίο όπου μπορείτε να εισάγετε τα στοιχεία σύνδεσης, το iCloud Keychain σας λέει ότι έχει ήδη τα δεδομένα στη μνήμη και σας ζητάει να χρησιμοποιηθούν τα δεδομένα αυτόματης συμπλήρωσης. Εάν είναι επιθυμητό, στην περίπτωση νέας εγγραφής, σας ζητάει να δημιουργήσει έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης και να το αποθηκεύσει. Είναι μια πολύ καλή πρόταση και σας καλώ όλους να τη ακολουθήσετε.
Αλλά υπάρχουν και όρια: η υπηρεσία λειτουργεί μόνο σε Safari και περιορίζεται σε κωδικούς πρόσβασης, προσωπικών αριθμών αναγνώρισης και πιστωτικές κάρτες.
Είναι επίσης μια δωρεάν υπηρεσία.
Αν έχετε μερικά ευρώ να επενδύσετε υπάρχει επίσης το 1Password από την AgileBits. Η εταιρεία, η οποία διαθέτει δεκαετίες εμπειρίας, έχει μια εφαρμογή για το OS X, μια για τα Windows και μια για το iOS. Οι εφαρμογές των υπολογιστών έχουν επεκτάσεις για όλες τις μεγάλες μηχανές αναζήτησης, οπότε αν δεν χρησιμοποιείτε Safari, μπορείτε να το έχετε χωρίς προβλήματα. Το 1Password προστατεύει τα πάντα, από έναν κωδικό πρόσβασης Master. Είναι ο μόνος που θα πρέπει να θυμάστε και σας προτείνω να τον κάνετε μακρύ και δύσκολο. Μετά από την αποθήκευση, μπορείτε να αποθηκεύσετε ένα διαφορετικό κωδικό πρόσβασης για κάθε υπηρεσία. Το λογισμικό ενσωματώνει επίσης ένα εργαλείο για τη δημιουργία κωδικών αυτόματα. Με την υποστήριξη του iCloud και του Dropbox, μπορείτε να έχετε συγχρονισμού όλων των συσκευών σας, έτσι εάν εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης για μια υπηρεσία θα τον έχετε πάντα μαζί σας απο παντού. Σε σύγκριση με το iCloud Keychain έχει πολλές χρήσιμες λειτουργίες. Μπορείτε να δημιουργήσετε έναν ασφαλή κωδικό πρόσβασης για συγκεκριμένη εργασία ενός έργου, για μια ομάδα φίλων ή συγγενών. Έτσι, κάθε μέλος των ομάδων αυτών θα έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες αυτές εισάγοντας τον κύριο κωδικό πρόσβασης τους, χωρίς τη δυνατότητα να γνωρίζουν τους ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης που έχετε δημιουργήσει για τις περιοχές αυτές. Εκτός από τη δυνατότητα να είναι σε θέση να αποθηκεύσει αυτόματα τα δεδομένα των πιστωτικών καρτών, υπάρχει επίσης ένα τμήμα για τους τρεχούμενους λογαριασμούς, επιπλέον, υπάρχουν τμήματα για ιδιωτικές σημειώσεις, πρόσβαση σε δεδομένα σύνδεσης WiFi, στον αριθμό Κοινωνικής Ασφάλισης, στην άδεια οδήγησης, και ούτω καθεξής. Μπορεί να επιτρέψει σε ένα φίλο σας να έχει πρόσβαση στο WiFi σας; Απλά πηγαίνετε στην κατάλληλο πεδίο για να μοιραστούν μόνο αυτά τα δεδομένα με την αποστολή ενός email.
Στο μέλλον θα πρέπει επίσης να είναι ενσωματωμένη η υποστήριξη για το Touch ID και τις βασικές λειτουργίες στο Safari για iOS. Με αυτόν τον τρόπο, όταν θα πρέπει να αποκτήσετε πρόσβαση σε μια υπηρεσία απλώς βάζετε το δάκτυλο για το ψηφιακό αποτύπωμα του στο κουμπί Home για να επιτρέψει το 1Password να βρει τον κωδικό πρόσβασης από το αρχείο σας.
Με άλλα λόγια το 1Password με τον μοναδικό κωδικό πρόσβασης που θα πρέπει να θυμάστε είναι ο κύριος κωδικός πρόσβασης. Όλοι οι υπόλοιποι κωδικοί μπορεί να είναι πολύπλοκοι και δύσκολοι, γιατί δεν θα πρέπει να τους θυμόμαστε. Οι ενσωματωμένες λειτουργίες του app σας επιτρέπουν να τους προστατεύσουν στο έπακρο. Το 1Password για το OSΧ μπορείτε να το κατεβάσετε στο Mac App Store για € 44,99 και ζυγίζει 34,8 MB, ενώ η έκδοση για iOS κοστίζει € 15.99 και ζυγίζει 14.9 MB στο App Store. Είναι χρήματα που ξοδεύονται καλά λαμβάνοντας υπόψη τον βαθμό της προστασίας που δείνει στον χρήστη. Είναι καλύτερο απο το iCloud Keychain ; Προς το παρόν ναι, αλλά ποιος ξέρει στο μέλλον.

Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Apple Με ετικέτα: ,

Από τον iYannis

this is just me

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

YouTube
YouTube