Η πραγματική ιστορία για το όνομα Apple Watch


Η Apple ήθελε να ονομάσει το  Watch, iWatch για προφανείς λόγους, , αλλά δεν ήταν σε θέση γιατί μία Ιταλική Startup ονόματι Probendi είχε κατοχυρώσει το 2008 το εμπορικό σήμα iWatch για μια εφαρμογή που, για ειρωνεία της τύχης, έχει αναπτυχθεί για την πλατφόρμα Android. Αυτή την λεπτομέρεια αποκάλυψε το Bloomberg.
Προηγουμένως, η Apple είχε αντιμετωπίσει ένα παρόμοιο πρόβλημα με το όνομα του iPhone , το οποίο ανήκε στην Cisco, και επίσης με το iPad, το οποίο ανήκε στην Fujitsu. Αλλά είχε καταφέρει να καταλήξει σε συμφωνία με τα ενδιαφερόμενα μέρη για τη χρήση του ονόματος.
Τα πράγματα δεν ήταν διαφορετικά όμως και για την  τηλεόραση που θα ονομάζονταν iTV αλλά το ίδιο όνομα είχε το γνωστό βρετανικό κανάλι. Όσο για iWatch, κάθε είδους διαπραγμάτευση που έγινε σταμάτησε εν τη γενέσει της, διότι η Probendi, αποφάσισε να δημιουργήσει ένα SmartWatch που θα ονομάζεται iWatch και για την χρήση του – θα έχει- το λειτουργικό σύστημα Android. Τα καλά νέα είναι ότι η Apple δεν έχει σχέδια να εγκαταλείψει το πρόθεμα i για τις συσκευές της, όπως θεωρείται από πολλούς μετά την παρουσίαση του  Watch.

Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Apple Με ετικέτα:

Από τον iYannis

this is just me

YouTube
YouTube