Νέος αισθητήρας για το iPhone

l-600x360

Η Apple κατοχύρωσε μία νέα ευρεσιτεχνία για μία κάμερα με τριπλό αισθητήρα που προορίζεται για χρήση σε λεπτές φορητές συσκευές, όπως οι μελλοντικές εκδόσεις του iPhone.

Η ευρεσιτεχνία της Apple με αριθμό καταχώρησης No. 8.988.564 για «Ψηφιακή κάμερα με διαχωριστή φωτός» κατατέθηκε στην αρμόδια αμερικανική υπηρεσία και εξετάζει τη δυνατότητα ενσωμάτωσης ενός πρίσματος αποτελούμενου από τρεις αισθητήρες σε ένα camera module.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Apple Insider οι τρεις αισθητήρες μπορούν να «συλλαμβάνουν» διαφορετικά χρωματικά στοιχεία, όπως αυτά χωρίζονται από ένα ειδικό εξάρτημα διαχωρισμού του φωτός, σχήματος κύβου, σε διαφορετικά μήκη κύματος. Ένα από τα οφέλη της τεχνικής διαχωρισμού του φωτός είναι η μεγιστοποίηση της ανάλυσης μίας εικόνας.

Επιπλέον, με την εν λόγω τεχνική επιτυγχάνεται και χαμηλότερος οπτικός θόρυβος, ενώ παράλληλα δεν απαιτείται η χρήση κάποιου ειδικού φίλτρου ή αλγόριθμου για να διαχωριστούν οι σχετικές με το χρώμα πληροφορίες της εικόνας που έχει ληφθεί.

Η ενσωμάτωση της ευρεσιτεχνίας θα μπορούσε να αυξήσει δραματικά την ποιότητα λήψεων των καμερών στις μελλοντικές συσκευές iPhone, τόσο σε επίπεδο φωτογράφισης όσο και σε επίπεδο βιντεοσκόπησης. Επιπρόσθετα, θα μπορούσε να αυξήσει εντυπωσιακά την ποιότητα των λήψεων σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού ή σε κλειστούς χώρους.

Βέβαια, όπως σημειώνεται και στο δημοσίευμα θα πρόκειται για μία ακριβότερη τεχνολογία, τουλάχιστον σε σχέση με αυτή που χρησιμοποιείται στις κάμερες των σημερινών συσκευών της Apple. Επιπλέον, ενδέχεται ο τριπλός αισθητήρας να απαιτεί την κατάληψη περισσότερου χώρου στο εσωτερικό της συσκευής, κάτι που η Apple συνήθως θέλει να αποφεύγει ώστε να μην έχει σχεδιαστικούς περιορισμούς.

Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Apple Με ετικέτα:

Από τον iYannis

this is just me

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

YouTube
YouTube