Οι γιατροί αγαπούν τα iPhone και iPad


Το iPhone είναι η πιο δημοφιλής συσκευή ανάμεσα στους επαγγελματίες των ιατρικών επαγγελμάτων, και το ακολουθούν το iPad και μετά τα Android smartphones. Αυτό προέκυψε από μια πρόσφατη έρευνα που στόχο της είχα να εξετάσει την σχέση ανάμεσα στις κινητές συσκευές και το πώς οι γιατροί, οι νοσοκόμες και γενικά οι πάροχοι υπηρεσιών υγείας πως χειρίζονται την κινητή συσκευή τους και τα ηλεκτρονικά αρχεία υγείας (EHR).
Ένα από τα σημαντικότερα ευρήματα ωστόσο ήταν πως η πλειοψηφία των παρόχων υπηρεσιών υγείας στην Αμερική δεν χρησιμοποιούν κάποια φορητή συσκευή για την ανάκτηση πληροφοριών και δεδομένων από το σύστημα.

Στην πραγματικότητα μόλις ένας στους είκοσι χρησιμοποιούν μια φορητή συσκευή για να το κάνουν αυτό. Αυτό όμως το γεγονός έρχεται σε απόλυτη αντίθεση με το ότι σχεδόν τα τρία τέταρτα των επαγγελματιών αυτών χρησιμοποιούν μια τέτοια συσκευή κατά την πρακτική τους εξάσκηση.

Τα αποτελέσματα έρχονται από την Vitera Healthcare Solutions, μια εταιρεία που παρέχει το σύστημα EHR και συναφή τεχνολογίες.

Η μελέτη μας έδειξε πως σχεδόν όλοι οι γιατροί (91%) επιθυμούν να δουν κάποια στιγμή το σύστημα EHR αναβαθμισμένο με πρόσβαση από την φορητή συσκευή τους. Αυτήν την επιθυμία την ακολουθούν και οι επαγγελματίες που κάνουν την πρακτική τους με ποσοστό 66%. Παρόλα αυτά, και ενώ πολύ διευθυντές κλινικών δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για την τεχνολογία δεν ενστερνίζονται αυτήν την άποψη καθώς δεν βλέπουν την αναγκαιότητα να προβούν σε μια τέτοια λύση.

Τι ακριβώς θέλουν οι γιατροί να κάνουν με ένα iPhone ή iPad που θα έχει πρόσβαση στο σύστημα EHR? Μόνο τα βασικά. Το 93% των γιατρών και άλλων επαγγελματιών στον χώρο της υγείας θέλουν να έχουν την δυνατότητα να μπορούν να βλέπουν το ιστορικό των ασθενών τους. Το 87% θέλει να μπορεί να ενημερώνει τα αρχεία των ασθενών τους καθώς επίσης και να μπορούν να συνταγογραφούν αλλά και να δίνουν τα παραπεμπτικά των εξετάσεων τους.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε και τα ακριβή ποσοστά των συσκευών που χρησιμοποιούνται στον τομέα της υγείας.

iPhone – 60%
iPad – 45%
Android (phone) – 38%
BlackBerry – 14%
Windows tablet – 14%
Windows Phone – 5%
Android (tablet) – 3%
Other – 3%

Από τον iYannis

this is just me

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

YouTube
YouTube