Οι πωλήσεις του iPhone υπερτερούν


Όταν μιλάμε για πολυεθνικές έρχονται στο μυαλό πάντα ουρανοξύστες, χιλιάδες άνθρωποι να εργάζονται, στελέχη που ταξιδεύουν σε διακεκριμένη θέση, πολυτελείς βίλες, χιλιάδες εμπόρους που εμπλέκονται. Αυτά είναι όλα τα πράγματα που τροφοδοτούνται από τον κύκλο εργασιών, δηλαδή το άθροισμα των πωλήσεων των προϊόντων που προσφέρονται στην αγορά.
Από την άποψη αυτή, πόσο σημαντική είναι η πώληση του iPhone; Πολύ σημαντική, αν κάνουμε συγκρίσεις με τα έσοδα που παράγονται από το τηλέφωνο με το ότι το σύνολο των εταιρειών. Για παράδειγμα, η Apple για το iPhone έχει πάρει κάθε χρόνο περίπου 90 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ η παραγωγή αεροσκαφών Boeing παράγει λίγο περισσότερο από 80 δισεκατομμύρια δολάρια και η Microsoft, με όλα τα τμήματά της, Xbox, τα Windows και ό, τι άλλο, δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 80 δισεκατομμύρια.
Οι πωλήσεις των φαρμάκων της Pfizer, όπως το περίφημο μπλε χάπι, είναι μόλις πάνω από 60 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ η Intel και όλοι οι επεξεργαστές δεν υπερβαίνουν τα 60 δισ. ευρώ. Όλες οι Coca-Cola που πωλούνται στον κόσμο στη διάρκεια ενός έτους είναι μόλις πάνω από $ 50 δισ. Η Disney με όλες τις ταινίες, τα gadgets της και τα πάρκα αναψυχής κάνει περίπου 50 δισ. δολάρια.
Η Nike και όλα τα παπούτσια και αθλητικά είδη είναι μόλις πάνω από $ 30 δισ. ευρώ, ενώ όλες οι παγκόσμιες συναλλαγές με πιστωτική κάρτα Visa δεν παράγουν προμήθειες άνω των 20 δισεκατομμύρια δολάρια.
Έτσι, η Apple με τα δύο μοντέλα iPhone που παρουσιάζονται σε ένα συγκεκριμένο έτος υπερβαίνει κάθε ένα από αυτά. Αυτό μας βοηθά να κατανοήσουμε τη σημασία της ανάπτυξης αυτών των μοντέλων.

Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Apple Με ετικέτα:

Από τον iYannis

this is just me

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

YouTube
YouTube