Ο Tim Cook κάνει επίσημα coming-out

Προσωπικά βρίσκω το σεξουαλικό προσανατολισμό ενός ατόμου καθαρά δίκη του επιλογή. Σαν μια απλή καταχώρηση στον κατάλογο προτιμήσεων, όπως είναι η αγάπη για τα σουβλάκια. Κανείς δεν χρειάζεται να δικαιολογηθεί, επειδή του αρέσει να τρώει σουβλάκια με τον ίδιο τρόπο κανείς δεν θα ήταν υποχρεωμένος, να δικαιολογηθεί επίσης επειδή αγαπά ανθρώπους του ίδιου φύλου. Αλλά δυστυχώς είμαστε ακόμα σε μια φανατική κοινωνία κρινόμενοι , από άλλους που ενδιαφέρονται για το αν το βράδυ, είμαστε αγκαλιά με έναν άνδρα ή μια γυναίκα, λες και στη ζωή τους τους περίσσευε ο χρόνος που απαιτείται για να κρίνουν τους άλλους. Ο Tim Cook τα ξέρει όλα αυτά, και στην πραγματικότητα έχει διατηρήσει ένα χαμηλό προφίλ στην προστασία της ιδιωτικής ζωής του. Οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν ότι ο Tim Cook είναι ομοφυλόφιλος και αυτό δεν θα αλλάξει τίποτα. O Cook λοιπόν αποφάσισε να πραγματοποιήσει επίσημα το coming-out του. Σε μια επιστολή που δημοσιεύθηκε στο Business Week ανέφερε ότι η χειρονομία αυτή μπορεί να βοηθήσει τους άλλους να μην αισθάνονται ντροπή για την επιλογή τους. Γνωρίζοντας ότι ο επικεφαλής της Apple είναι γκέι θα μπορούσε να οδηγήσει τους ανθρώπους να πιστεύουν ότι μετά από όλα αυτά δεν είναι τόσο κακό όσο κάποιος θα προσπαθούσε να μας κάνει να πιστέψουμε.
Συγκεκριμένα, γράφει μεταξύ άλλων:

Σε όλη την επαγγελματική ζωή έχω προσπαθήσει να διατηρήσω ένα επίπεδο απόκρυψης των ιδιωτικών μου στιγμών, κρατώντας τες μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.
Ποτέ δεν θέλησαν να τραβήξω την προσοχή πάνω μου όντας ταπεινός. Η Apple είναι μια εταιρεία που όλοι ασχολούνται μαζί της και προτιμώ να κρατάω το ενδιαφέρον εστιασμένο στα προϊόντα μας και στις δυνατότητες τους για τους πελάτες μας.
“Η πιο επίμονη και επείγουσα ερώτηση της Ζωής είναι: τι κάνεις για τους άλλους”. Αυτά έλεγε ο Dr. Martin Luther King και το πιστεύω βαθύτατα.
Συχνά κάνω στον εαυτό μου αυτήν ακριβώς την ερώτηση και συνειδητοποιώ ότι η επιθυμία μου για την προστασία της ιδιωτικής μου ζωής με κρατάει πίσω από το να κάνω πιο σημαντικά πράγματα. Και αυτό με οδήγησε στη σημερινή μου κίνηση.
Επί σειρά ετών πολλοί δικοί μου ήξεραν τον σεξουαλικό μου προσανατολισμό. Πολλοί συνάδελφοι μου ήξεραν πως είμαι ομοφυλόφιλος και δεν υπήρξε διαφορά στον τρόπο που με αντιμετώπιζαν από όταν το έμαθαν και μετά.
Είχα την τύχη να εργάζομαι σε μια εταιρεία που αγαπά τη δημιουργικότητα και την καινοτομία και ξέρει ότι μπορεί να αναπτυχθεί περαιτέρω μόνο αν αποδεχθεί τη διαφορετικότητα των ανθρώπων.
Άλλοι δεν έχουν τη δική μου τύχη. Δεν έχω αρνηθεί ποτέ τη σεξουαλική μου ταυτότητα μέχρι σήμερα, αλλά πρώτη φορά μιλάω ανοιχτά για αυτή.
Έτσι, είμαι πλέον σαφής, επιτρέψτε μου να είμαι σαφής: Είμαι υπερήφανος που είμαι ομοφυλόφιλος, και θεωρώ ότι το ότι είμαι γκέι είναι από τα μεγαλύτερα δώρα που μου έδωσε ο Θεός.

Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Apple Με ετικέτα:

Από τον iYannis

this is just me

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

YouTube
YouTube