Πατέντα Apple δεύτερη οθόνη με πληροφορίες

286DCA6300000578-2913134-image-m-104_1431036047264

Μια φουτουριστική δεύτερη οθόνη όπου θα προβάλλονται «αόρατες» για τον χρήστη πληροφορίες (όπως π.χ. γραμμικοί κώδικες εκπτωτικών κουπονιών κ.ά.), περιγράφει η αίτηση ευρεσιτεχνίας που είχε καταθέσει προς έγκριση η Apple και πλέον δημοσιεύεται από την αμερικανική Υπηρεσία Ευρεσιτεχνιών.

Η ιδέα, όπως περιγράφει η εταιρεία, βασίζεται στην ύπαρξη μιας δεύτερης οθόνης στο κινητό η οποία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την προβολή πληροφοριών – όπως barcodes και QR codes – χωρίς ωστόσο να «δεσμεύει» την προσοχή του χρήστη ή την λειτουργία της κύριας οθόνης της συσκευής.
Παράδειγμα η διαφήμιση του Apple Watch

6a0120a5580826970c01b7c7868912970b

Μια άλλη πιθανή δυνατότητα της τεχνολογίας είναι το «αόρατο φως», το οποίο θα είναι ικανό να φωτίζει επαρκώς το πρόσωπο του χρήστη για την αναγνώρισή του από κάποιο βιομετρικό σύστημα, ακόμα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.
Στο κείμενο αναφέρεται ότι η εν λόγω τεχνολογία θα μπορούσε να φιλοξενηθεί σε μικρές φορητές συσκευές όπως για παράδειγμα ένα iPhone, το οποίο μελλοντικά δεν αποκλείεται να διαθέτει πολλαπλές μικρές οθόνες. Τη στιγμή δηλαδή που η κεντρική οθόνη θα προβάλλει περιεχόμενο ορατό προς τον χρήστη, οι άλλες θα λειτουργούν χωρίς να του αποσπούν την προσοχή.

286DCA6B00000578-2913134-image-m-106_1431036083495

Κάτι τέτοιο θα μπορούσε ενδεχομένως να συμβεί και σε μια μόνο οθόνη, μέσω πίξελ που θα κινούνται αστραπιαία μεταξύ ορατού και μη ορατού φάσματος.

Η πρόταση του αμερικανικού κολοσσού θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη σάρωση ή την αποστολή κωδικών π.χ. σε ένα σύστημα που βρίσκεται εγκατεστημένο σε ένα σουπερμάρκετ και σε συνεργασία με μια ειδική εφαρμογή θα προβάλλει στον χρήστη μόνο ό,τι τον ενδιαφέρει, όπως για παράδειγμα, πληροφορίες γύρω από προσφορές ή εκπτώσεις. Ο κρυμμένος κωδικός στη δεύτερη οθόνη στη συνέχεια θα σαρώνεται στο ταμείο του καταστήματος, περνώντας για παράδειγμα έκπτωση στις αγορές του χρήστη.

Επίσης ένα άλλο ξεχωριστό δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που έγινε φέτος αποκαλύπτει σχέδια για να αφήσει τους χρήστες της Apple να αποθηκεύσουν τα δακτυλικά αποτυπώματα τους στο cloud, το οποίο θα μπορούσε στη συνέχεια να χρησιμοποιηθεί σε άλλες συσκευές με βιομετρικούς αισθητήρες.
Καθώς τα αρχεία αποθηκεύονται σε απευθείας σύνδεση, ο χρήστης θα μπορούσε να πατήσετε το σαρωτή TouchID σε οποιαδήποτε συσκευή της Apple για να συνδεθεί στο λογαριασμό του και να κάνει τις πληρωμές.

Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Apple Με ετικέτα:

Από τον iYannis

this is just me

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

YouTube
YouTube