Ποια είναι η Laurene Powell Jobs


Τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότερο ακούγεται το όνομα της Laurene Powell Jobs και σιγά σιγά γίνεται ένα από τα πρόσωπα της δημοσιότητας τόσο με την νέα της εταιρείας media Ozymandias, όσο και με τις κινήσεις φιλανθρωπίας της αλλά και την συνεχή στήριξη της στο πρόγραμμα College Track και σε ένα άλλο που έχει σχέση με την σωστή ένταξη μεταναστών στην Αμερική.

Για όσους δεν την γνωρίζεται είναι η χήρα του Steve Jobs και αυτή την στιγμή βρίσκεται στην θέση 9 των πλουσιότερων γυναικών σε όλο τον κόσμο.

Σπούδασε στο Stanford Business School και είναι κάτοχος του Master of Business Administration από το συγκεκριμένο ίδρυμα. Στο Stanford γνώρισε και τον Steve Jobs και μετέπειτα παντρευτήκανε και έχουν 3 παιδιά. Το 1997 αποτέλεσε συνιδρύτρια του College Τrack ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού που στο στόχο έχει να παρέχει υποστήριξη σε μαθητές που δεν έχουν τα κατάλληλα υλικά εφόδια να αποφοιτήσουν από τα γυμνάσια και τα κολέγια της χώρας. Ο γνωστός pop αστέρας Will.i.am ζήτησε προσωπικά από την ίδια να φέρει το συγκεκριμένο πρόγραμμα και στην πόλη γέννησης του τον περασμένο Ιανουάριο. Ο οργανισμός έχει μέχρι στιγμής μόνο επιτυχίες μιας και οι μαθητές του College Track τελειώνουν το κολέγιο μέσα σε 4 χρόνια σε ένα ποσοστό 90%.


Η Powell Jobs είναι επίσης υψηλόβαθμο στέλεχος των Udacity, και the Emerson Collective, γκρουπ τα οποία υποστηρίζουν την ύπαρξη κοινωνικών λειτουργών και υπηρεσιών στα σχολεία αλλά και στους μετανάστες της χώρας βοηθώντας στην σωστή ένταξη τους στην κοινωνία.

Το 2010 της δόθηκε θέση στον Λευκό οίκο ως σύμβουλος προβλημάτων της κοινότητας από τον πρόεδρο Obama.

Με τον θάνατο του Steve Jobs είναι η βασική διαχειρίστρια της περιούσιας του και έχει δημιουργήσει το Powell Jobs Trust. Της ανήκει ένα τεράστιο μετοχικό κεφάλαιο στην εταιρεία Walt Disney αλλά και στην Apple. H αξία της περιουσίας της σύμφωνα με το Forbes αγγίζει τα $11.7 δισεκατομμύρια.

Με τόσα λεφτά και ξέροντας τον χαρακτήρα της η προσφορά της στην φιλανθρωπία ήταν σχεδόν βέβαιη. Έχει καταφέρει να κρατήσει τα φώτα της δημοσιότητας μακριά από όσα έχει συνεισφέρει όλα αυτά τα χρόνια και συνεχίζει το ίδιο δυναμικά.

Ας μην ξεχνάμε άλλωστε πως ήταν δίπλα στον Steve Jobs όλα αυτά τα χρόνια και ο Steve της είχε μια απεριόριστη εμπιστοσύνη και πολλές φορές είχε αναγνωρίσει πως άκουγε και τις συμβουλές της αλλά και πως ήταν το ίδιο δυναμική αν όχι περισσότερο από τον ίδιο.

Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Apple Με ετικέτα:

Από τον iYannis

this is just me

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

YouTube
YouTube