Προσαρμόστε το Dock με το Τερματικό

Δεν υπάρχει καμία ανάγκη να χρησιμοποιήσει ειδικό βοηθητικό πρόγραμμα για να κάνετε αλλαγές στη συμπεριφορά του Dock. Μερικά τερματικό εντολές σας επιτρέπουν να προσαρμόσετε διάφορους τρόπους στο εδώλιο του κατηγορουμένου το οποίο σας επιτρέπει να δείτε τα στοιχεία που χρησιμοποιούνται πιο συχνά.
Στο διαδίκτυο υπάρχουν πολλά shareware χρησιμότητα που σας επιτρέπουν να προσαρμόσετε και όχι με διάφορους τρόπους από την αποβάθρα. Η πλειοψηφία αυτών των επιχειρήσεων κοινής ωφελείας κάνουν πραγματικά τίποτα, αλλά επικαλούνται εσωτερικές εντολές που χρησιμοποιούν OS X το οποίο είναι με πολλούς τρόπους να προσαρμόσετε την εμφάνιση και τη λειτουργία του Dock. Εάν δεν φοβούνται “sporcavi χέρια» με την σειριακή θύρα του τερματικού εδώ είναι μερικές ενδιαφέρουσες εντολές. Μετά την εκτέλεση πολλές εντολές που χρειάζεστε για να κλείσετε και να επανεκκινήσετε την αποβάθρα για να ισχύσουν οι αλλαγές σας. Για να το κάνετε αυτό απλώς πληκτρολογείστε:

killall Dock

Λειτουργία bilitare 2D
Στα πρώτα χρόνια της ζωής του στο εδώλιο του κατηγορουμένου OS X ήταν αρκετά επίπεδη, με εικόνες εκπροσωπήθηκαν ως δύο διαστάσεων. Το 2007, από τότε OS X 10.5 Leopard, η Apple έχει δημιουργήσει ένα είδος 3D αποτέλεσμα: δεν αλλάζουν τη λειτουργικότητα και την εμφάνιση μπορεί να αρέσει ή όχι. Τέλος πάντων, χρησιμοποιώντας το τερματικό μπορούμε να πάμε πίσω στο ύφος του παρελθόντος: Απλά πληκτρολογήστε:

defaults write com.apple.dock no-glass -boolean YES

πατήστε το “κεφάλι” και κάντε επανεκκίνηση του αποβάθρα, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, με την εντολή “killall Dock”.

Για να επαναφέρετε την προηγούμενη κατάσταση, η εντολή είναι:

defaults write com.apple.dock no-glass -boolean NO

Εμφάνιση μόνο των ενεργών εφαρμογών
Από προεπιλογή, το Dock εμφανίζει όλες τις εφαρμογές σύρετε μέσα. δείχνοντας έτσι και τις δύο ενεργές εφαρμογές, τόσο αδρανείς. Αν θέλετε να περιορίσετε την αποβάθρα στην πραγματικότητα η μόνη ανοικτή εφαρμογή, τύπου:

defaults write com.apple.dock static-only -bool TRUE

Και πάλι, θυμηθείτε να επαναφέρετε την κατάσταση για να αλλάξει το “TRUE” με “FALSE”.

Αλλάξτε το επίπεδο μεγέθυνσης
Από το “Dock” παράθυρο του System Preferences, μπορείτε να αλλάξετε το μέγεθος της δεξαμενής και το επίπεδο μεγέθυνσης (τα εικονίδια όταν ο δείκτης του ποντικιού τοποθετείται πάνω τους). Από προεπιλογή, η μέγιστη μεγέθυνση είναι 128, αλλά η τιμή αυτή είναι επεξεργάσιμο. Ανοίξτε το τερματικό και τύπου, για παράδειγμα:

defaults write com.apple.dock largesize -float 256

Αλλάξτε τη θέση της στο εδώλιο του κατηγορουμένου
Από το “Dock” παράθυρο του System Preferences, μπορείτε να αλλάξετε τη θέση στην οθόνη: αριστερά, κάτω ή δεξιά. Από προεπιλογή, το Dock βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο. Και πάλι, αυτή η ρύθμιση μπορεί να αλλάξει, για παράδειγμα, με ευθυγράμμιση εντάξει, ή όλα προς τα αριστερά. Για να ευθυγραμμιστεί προς τα αριστερά, τύπου:

defaults write com.apple.dock pinning -string start

Για να ευθυγραμμιστεί προς τα δεξιά, πληκτρολογήστε:

defaults write com.apple.dock pinning -string end

Για να ευθυγραμμίσετε όπως πάντα (στο κέντρο), τον τύπο:

defaults write com.apple.dock pinning -string middle

Απόκρυψη apps
Η λειτουργία αυτή είναι χρήσιμη σε εφαρμογές cmd-Η: χρήση αυτού του συνδυασμού είναι δυνατόν να κρύψει εντελώς μια εφαρμογή on the fly στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Εξ ορισμού δεν μπορεί να καταλάβει τι στο εδώλιο του κατηγορουμένου είναι κρυμμένες εφαρμογές και οι οποίες δεν είναι. Μπορείτε να αλλάξετε αυτήν τη συμπεριφορά, γράφοντας:

defaults write com.apple.dock showhidden -bool true

Τα κρυφά εικονίδια εφαρμογών στο Dock θα εμφανίζεται λιγότερο φωτεινό. Για να ανακτήσει την κλασική συμπεριφορά, η εντολή είναι:

defaults write com.apple.dock showhidden -bool false

Ένα διαφορετικό animation για την ελαχιστοποίηση των παραθύρων.
Ένα τέχνασμα αρκετά γνωστή από εκείνους που χρησιμοποιούν OS X είναι η ικανότητα να ελαχιστοποιηθεί παράθυρα (κίτρινο κουμπί στο πάνω αριστερά στο παράθυρο), ενώ κρατώντας πατημένο το πλήκτρο SHIFT: το αποτέλεσμα θα παρουσιαστεί σε αργή κίνηση ιδιοφυΐα του κλεισίματος. Αν δεν σας αρέσει το αποτέλεσμα της «ιδιοφυΐα», μπορείτε να επιλέξετε μια διαφορετική, επιλέγοντας από το “Dock” η φωνή του System Preferences “μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε τα παράθυρα με τη χρήση” και επιλέγοντας “κλίμακα αποτέλεσμα” και “αποτέλεσμα genie”. Ένα διαφορετικό animation επιλέγεται από το τερματικό, πληκτρολογώντας:

defaults write com.apple.dock mineffect suck

Το animation στην ερώτηση είναι παρόμοια με την επίδραση «ιδιοφυΐα», αλλά το αποτέλεσμα της «ανάδρομης” από τη δεξιά πλευρά, αντί του αριστερού (το δοκιμάσετε σε αργή κίνηση για να δείτε τη διαφορά). Χρησιμοποιήστε τις Προτιμήσεις Dock να αποκαταστήσει ενδεχομένως τις συνέπειες της αθέτησης.

Δείτε το εικονίδιο του κάδου απορριμμάτων, όπως πάντα γεμάτο
Τα σκουπίδια Μπιν OS X αλλάζει ανάλογα με το αν υπάρχουν ή όχι στοιχεία μέσα σε αυτήν. Αν για κάποιο λόγο θέλετε ένα εικονίδιο «στατική» (πάντα το ίδιο, ανεξάρτητα από το αν βρίσκεται εντός ή δεν υπάρχουν στοιχεία), τον τύπο:

defaults write com.apple.dock trash-full -bool YES

Το εικονίδιο του κάδου ανακύκλωσης θα εμφανιστεί ως ένα πλήρες, ανεξάρτητα από το αν είναι ή όχι. Για τις αλλαγές που μόλις αλλάξει το λογικό τελεστή τελικό “YES” στο “ΟΧΙ”.

Προσθέστε τις δείκτης “Πρόσφατα στοιχεία” στο εδώλιο του κατηγορουμένου
Πληκτρολογώντας την ακόλουθη εντολή:

defaults write com.apple.dock persistent-others -array-add ‘{ “tile-data” = { “list-type” = 1; }; “tile-type” = “recents-tile”; }’

Εμφανίζεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου “Πρόσφατα στοιχεία” από το οποίο μπορείτε να δείτε τις τελευταίες εφαρμογές ή άνοιξε πρόσφατα έγγραφα, και πολλά άλλα. Για να εξαλειφθεί αυτό το στοιχείο, απλά δεν ctrl-κλικ σε αυτό με το δεξί πλήκτρο του ποντικιού ή trackpad και επιλέξτε “Κατάργηση από το Dock”.

Προσθήκη κενά στην αποβάθρα
Από προεπιλογή, το OS X δεν σας επιτρέπει να προσθέσετε κενά διαστήματα στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Η δυνατότητα αυτή είναι μερικές φορές βολικό, επειδή σας επιτρέπει να οργανώσετε καλύτερα τις εικόνες, τη διαίρεση, για παράδειγμα, για την ιδιαίτερη λογική (λογισμικό για εφαρμογές γραφικών διαδίκτυο, επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, κλπ..). Για να προσθέσετε ένα κενό, πληκτρολογήστε:

defaults write com.apple.dock persistent-apps -array-add ‘{“tile-type”=”spacer-tile”;}’

Μετά από αυτή την εντολή, ο κενός χώρος θα εμφανιστεί στο εδώλιο του κατηγορουμένου, μπορεί να μετακινηθεί και θα δημιουργήσει επίσης περισσότερες θέσεις. Για να εξαλειφθεί το σύρετε μέχρι να εμφανιστεί το εικονίδιο του νέφους και αφέθηκε ελεύθερος.

Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Apple Με ετικέτα:

Από τον iYannis

this is just me

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

YouTube
YouTube