Το iPad μου δε φορτίζει στο laptop

Κυκλοφορεί μια φημολογία (ανάμεσα σε πολλές άλλες) πως το iPad δεν φορτίζει από τα φορητά μηχανήματα και ιδιαίτερα, δεν φορτίζει από “κοινά laptops” επειδή δεν είναι MacBook! Κάτι τέτοιο δε συμβαίνει σε καμία περίπτωση. Η Apple δεν έχει βάλει κανένα τέτοιο περιορισμό στις iOS συσκευές της. Για να εξηγήσουμε λίγο κάποια πράγματα για να καταλήξουμε στο περίφημο “Not charging” μήνυμα, που εμφανίζει το iPad όταν το συνδέδουμε με το USB στο φορητό μας υπολογιστή.

Ας δώσουμε κάποια αρχικά νούμερα:

-iPhone 3G-3GS = χρειάζεται 500 mA (0.5 amps)
-iPhone 4-4S = χρειάζεται 1100 mA (1.1 amps)
-iPad = χρειάζεται 2100 mA (2.1 amps)

Τόση είναι η ενέργεια που χρειάζεται να παρέχουμε σε κάθε iOS συσκευή μας για να έχουμε μια υγιή φόρτιση και πάνω απ όλα στην ώρα της!
Μια θεωρητικά άψογα λειτουργική θύρα USB 2.0 δίνει 500-700 mA. (= 0.5 – 0.7 Amps). Κάτι τέτοιο όμως είναι αρκετά δύσκολο να επιτευχθεί – και ιδιαίτερα σε ένα PC – όταν πολλοί κατασκευαστές μπλέκονται με όλες τις ασυμβατότητες να καραδωκούν. Έτσι με ένα απλό υπολογισμό τελείως μπακάλικο, βλέπουμε πως το iPad χρειάζεται 4πλάσια ενέργεια απ’ότι δίνει μία USB 2.0.
Οπότε στην ουσία έχουμε 3 περιπτώσεις:

1. Βάζουμε το iPad και καμία ανταπόκριση; Δεν έχει αρκετό ρεύμα. Δεν φορτίζει. End of story.

2. Βάζουμε το iPad και γράφει “Not Charging”. ΦΟΡΤΙΖΕΙ ! Υπερβολικά αργά, αλλά ναι. Αν κλείσετε την οθόνη του iPad και το δείτε κάποιες ώρες αργότερα, θα δείτε το % της μπαταρίας να έχει ανέβει. Και αυτό διότι εκείνη τη στιγμή όλη η ενέργεια που δέχεται το iPad από τη USB θύρα καταναλώνεται στο να μείνει ανοιχτή η οθόνη.

3. Φορτίζει κανονικά χωρίς κανένα θέμα.

Συμπέρασμα; Το iPad σας δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα. Είναι θέμα δυνατοτήτων της USB 2.0.

Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Apple Με ετικέτα:

Από τον iYannis

this is just me

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

YouTube
YouTube