Υπέρ-ανάλυση στο μελλοντικό iPhone;

Η αίτηση κατοχύρωσης της πατέντας κατατέθηκε τον Νοέμβριο του 2012, οπότε θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι η Apple εργάζεται ήδη στις πιθανότητες χρήσης της.
Η αίτηση κατοχύρωσης της πατέντας κατατέθηκε τον Νοέμβριο του 2012, οπότε θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι η Apple εργάζεται ήδη στις πιθανότητες χρήσης της.

Μία αίτηση κατοχύρωσης ευρεσιτεχνίας της Apple αποκαλύπτει μία νέα λειτουργία που θα επιτρέπει σε μελλοντικές συσκευές iPhone να λαμβάνουν φωτογραφίες «υπέρ-ανάλυσης» κάνοντας χρήση ενός οπτικού σταθεροποιητή εικόνας.
Η αίτηση με αριθμό #20140125825 υποβλήθηκε από την Apple στο αμερικανικό Γραφείο Ευρεσιτεχνιών και Εμπορικών Σημάτων (US Patent & Trademark Office) και παρόλο που πρόκειται για ένα άκρως τεχνικό κείμενο, περιγράφει τη δυνατότητα δημιουργίας μίας σύνθετης εικόνας υψηλής ανάλυσης, σαν αποτέλεσμα της σύνθεσης μικρότερων εικόνων χαμηλότερης ανάλυσης, οι οποίες έχουν ληφθεί συνεχόμενα.
Για τη λειτουργία της ευρεσιτεχνίας απαιτείται η ύπαρξη στη συσκευή ενός οπτικού σταθεροποιητή εικόνας (Optical Image Stabilization) ο οποίος θα ελέγχεται από έξυπνους αλγόριθμους που θα επιτρέπουν την περιστροφή της κάμερας σε διαφορετικές γωνίες, καθώς πραγματοποιούνται οι λήψεις.
Στη συνέχεια ένα ειδικός επεξεργαστής εικόνας θα λαμβάνει το αποτέλεσμα των λήψεων και θα πραγματοποιεί την μεταξύ τους συρραφή ώστε να δημιουργηθεί μία ενιαία εικόνα. Παράλληλα, ο εν λόγω επεξεργαστής θα πραγματοποιεί και διορθώσεις στην ποιότητα της τελικής εικόνας.
Η αίτηση κατοχύρωσης της πατέντας κατατέθηκε τον Νοέμβριο του 2012, οπότε θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι η Apple εργάζεται ήδη στις πιθανότητες χρήσης της. Παραμένει ωστόσο άγνωστο αν το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό θα ενσωματωθεί σε κάποιο από τα μελλοντικά iPhone.

Πηγή: Αppleinsider

Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Apple Με ετικέτα:

Από τον iYannis

this is just me

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

YouTube
YouTube