Έπεσε η ποιότητα προϊόντων Apple ?


Η Apple είχε μία φήμη για την προσοχή της στη λεπτομέρεια, κάτι που τείνει πλέον να εξαλειφθεί με τις πρόσφατες κυκλοφορίες νέου λογισμικού, το οποίο είναι συνήθως γεμάτο bugs. Ειδικά για το iOS 11, το προηγούμενο σερί προβλημάτων η Apple το είχε αποδώσει σε μία “κακή εβδομάδα”, δια στόματος του επικεφαλής marketing Phil Shciller.

Είχαμε απλά μια κακή εβδομάδα. Συνέβησαν μερικά πράγματα αυτό είναι όλο. Η ομάδα θα εξετάσει τα συστήματα και θα κοιτάξει προσεκτικά τη διαδικασία και θα κάνει μία εκ βαθέων αναζήτηση για να κάνει τα πάντα ώστε να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο.

Είναι όμως τόσο απλά και τυχαία τα πράγματα; Ένα post στο Reddit το οποίο αποδίδεται σε πρώην μηχανικό της Apple, δε φαίνεται να συμφωνεί και πετάει το μπαλάκι στη διοίκηση. Ο ίδιος ισχυρίζεται πως δεν είναι τόσο θέμα ικανοτήτων της ομάδας μηχανικών της εταιρίας, αλλά κυρίως της εργασιακής κουλτούρας που έχει επικρατήσει, με τους project managers να νοιάζονται περισσότερο για τις προθεσμίες παρά για σωστό προϊόν. Το αποτέλεσμα είναι να κυκλοφορούν εκδόσεις που δεν είναι καθόλα έτοιμες.

Σχολιάζει επίσης πως οι project managers αλλάζουν από καπρίτσιο την προτεραιότητα σε μερικά projects και πράγματα τα οποία φαντάζουν αρκετά σημαντικά στην αρχή καταλήγουν στο τέλος της λίστας.

Ουσιαστικά, οι μηχανικοί έχουν χάσει την ελευθερία να αποφασίζουν πότε ένα χαρακτηριστικό είναι έτοιμο να διατεθεί στο κοινό.
Το τι πραγματικά συμβαίνει πίσω από την κουρτίνα στην Apple είναι δύσκολο να το μάθουμε. Ωστόσο ο επικεφαλής software της εταιρίας, Craig Federighi, με πρόσφατη δήλωση στο Bloomberg, έχει δεσμευτεί σε νέα στρατηγική η οποία θα επικεντρώνεται σε ποιοτικές αναβαθμίσεις λογισμικού. Η δήλωση αυτή επιβεβαιώνει και προηγούμενες αναφορές που θέλουν το iOS 12 να επικεντρώνεται σε αξιοπιστία και σταθερότητα και όχι σε νέα χαρακτηριστικά.

Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Apple Με ετικέτα:

Από τον iYannis

this is just me

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

YouTube
YouTube