Έχουμε MacBook Pro i9-gate?


Το νέο MacBook Pro 15″με τον Intel Core i9 (extra επιλογή) παρουσιάζει πρόβλημα όταν ο επεξεργαστής ζεσταθεί λόγω έντονου και παρατεταμένου φόρτου εργασίας.
Φυσικά, ο ανεμιστήρας ψύξης αρχίζει να λειτουργεί, αλλά δεν φαίνεται να μπορεί να φέρει τη θερμοκρασία του επεξεργαστή εντός των ορίων που εμποδίζουν τις αποτυχίες του υλισμικού και έτσι, όπως συμβαίνει με κάθε άλλο φορητό υπολογιστή, το σύστημα ασφαλείας Thermal Throttling περιορίζει την απόδοση του επεξεργαστή έως ότου σταθεροποιηθεί η θερμοκρασία.
Το πρόβλημα του MacBook Pro 15″ Core i9 είναι ότι το Thermal Throttling συνεχίζει για πάρα πολύ διάστημα, αλλά είναι απαραίτητο για να κρυώσει ο επεξεργαστής και έτσι στο τέλος η απόδοση του i9 δεν είναι πολύ διαφορετική από εκείνη του λιγότερο δαπανηρού μοντέλου με τον επεξεργαστή i7.
Το πρόβλημα δεν συμβαίνει βάζοντας τον MacBook Pro στον καταψύκτη, αλλά προφανώς δεν είναι ο ιδανικός χώρος εργασίας….
Στο διαδίκτυο μπορείτε να διαβάσετε τα πάντα, από το σφάλμα σχεδιασμού, έως το πρόβλημα της διαχείρισης των ανεμιστήρων που θα έπρεπε να τεθεί σε λειτουργία σε υψηλότερες στροφές και στη συνέχεια να επιλυθεί με μια ενημέρωση υλικολογισμικού.
Το MacBook Pro i9-gate έχει ξεσπάσει εδώ και λίγες μέρες και κανείς δεν έχει παρέμβει ακόμα από το Cupertino, ένα σημάδι ότι πραγματοποιούνται οι κατάλληλοι έλεγχοι, οπότε πριν πω κάτι προτιμώ να περιμένω τις επίσημες δηλώσεις του Tim Cook & C.
Γιά την ιστορία, θα ήθελα να αναφέρω ότι ένα “batterygate” είχε δει και το MacBook Pro 2016 μετά από δοκιμές που διεξήχθησαν από το Consumer Reports (CR), το οποία είχε επισημάνει τις επιδόσεις για να πει ότι ήταν η πιο απαράδεκτη μπαταρία. Μετά από μερικές εβδομάδες από το “σκάνδαλο”, η Apple παρενέβη ενημερώνοντας το λογισμικό που χρησιμοποιήθηκε για τις δοκιμές. Μετά την επίλυση του προβλήματος λογισμικού, οι νέες δοκιμές του CR επιβεβαίωσαν την εξαιρετική ποιότητα του MacBook Pro.

[Update] 03:35
Η Intel έχει καταργήσει το link λήψης του εργαλείου Intel Power Gadget από την τοποθεσία της, μόνο για την έκδοση Mac. Αυτό δήλωσε το 9to5Mac και ίσως αναρωτιέστε γιατί είναι δυνητικά σχετικό αυτό? Αυτό το μικρό λογισμικό δεν κάνει τίποτα άλλο παρά να παρακολουθεί την κατάσταση του υλικού, δείχνοντας την στιγμιαία κατανάλωση της CPU, τη χρήση αυτής και της GPU, της θερμοκρασίας, της συχνότητας κλπ. Εν ολίγοις, ένα μικρό κοινό πρόγραμμα όπως είναι εκεί πολλά άλλα, αλλά συμπτωματικά είναι αυτό που χρησιμοποίησε ο Dave Lee σε ένα από τα πιο αρνητικά βίντεο στο νέο MacBook Pro 2018, ένα στο οποίο υπογράμμισε ένα επιθετικό Thermal Throttling από το 6-πυρήνο i9, το οποίο στη συνέχεια επιβεβαιώθηκε από πολλές άλλες πηγές.
Μπορεί να είναι σύμπτωση, αλλά είναι πιθανότερο ότι τα δύο πράγματα σχετίζονται. Προς το παρόν μπορούμε να κάνουμε μόνο υποθέσεις, αλλά μια θεωρία είναι ότι η Intel σκέφτηκε αυθόρμητα ή κατόπιν αιτήματος της Apple να ελέγξει καλύτερα τα δεδομένα που αναφέρθηκαν σχετικά με τη συχνότητα για να βεβαιωθεί ότι οι μειώσεις κάτω από το όριο του clock base είναι πραγματικές. Συνεχίζω να ελπίζω τόσο πολύ να μας κάνουν να αλλάξουμε το μυαλό μας για αυτή την παράδοξη κατάσταση. Το ίδιο 9to5Mac λέει ότι μπορεί να υπάρχει λάθος στην εμφάνιση της πραγματικής χρήσης της CPU.
Πάντως, κάτι γίνεται εκεί στην Intel, ίσως ακόμη και κατόπιν αιτήματος της Apple, το ερώτημα είναι πραγματικό και σημαντικό, κάτι που είναι θετικό για το μέλλον. Πιστεύω ότι ήδη μια ενημέρωση του firmware EFI όπως στα μοντέλα 2016/2017 μπορεί να ρυθμίσει τους ανεμιστήρες του 2018 που θα μπορούσαν να έχουν μια αξιοπρεπή βελτίωση, και σίγουρα όχι στην λύση με την τοποθέτηση του νέου MacBook Pro στην κατάψυξη!!!!.

[Update2] 14:31
Η Intel μόλις κυκλοφόρησε το Power Gadget 3.5.3 για Mac, μια ενημέρωση του βοηθητικού προγράμματος που παρέχει πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο σχετικά με την απόδοση των επεξεργαστών της.
Η προηγούμενη έκδοση 3.5.2 χρησιμοποιήθηκε για κάποιες κριτικές για το MacBook Pro 15 της σειράς με το Core i9, και είχαν επισημανθεί θερμικά θέματα σχετικά με την νέα συσκευή της Apple.
Αμέσως μετά το FreezerGate, η Intel είχε αφαιρέσει τον μετρητή Ισχύος Gadget 3.5.2, χωρίς ωστόσο να αναφέρει τους λόγους, και όταν στην Αμερική ήταν στη μέση της νύχτας , Το Power Gadget 3.5.3 κυκλοφόρησε (οι εκδόσεις για Windows και Linux δεν έχουν λάβει καμία ενημέρωση).
Είναι πιθανό ότι τις επόμενες ώρες θα δημοσιευθουν στο Net νέες δοκιμές από τους ίδιους ανθρώπους που είχαν επισημάνει το πρόβλημα της πολύ υψηλής θερμοκρασίας του i9 πυρήνα, και την επακόλουθη ενεργοποίηση του Thermal Throttling, ένα σύστημα ασφαλείας που περιορίζει την απόδοση του επεξεργαστή για να επιτρέψει στη θερμοκρασία να σταθεροποιηθεί.
Το πρόβλημα δεν προκύπτει αν βάλουμε το MacBook Pro στον
καταψύκτη του ψυγείου, εξ ου και το όνομα του σκανδάλου FreezerGate.

Τελειώνοντας ένα βίντεο από το unboxing του MacBook Pro 15 ιντσών 2,799 δολαρίων με 32 GB μνήμης RAM, 2,400 MHz και 512 GB μνήμης flash. 2.9 GHz επεξεργαστή Core i9.

[embed_youtube src=”http://www.youtube.com/embed/GCwzu8h2epQ?start=3&modestbranding=1&autohide=1&showinfo=0&rel=0″ width=”560″ height=”300″ class=”youtube_styleme”]

Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Apple Με ετικέτα: ,

Από τον iYannis

this is just me

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

YouTube
YouTube