Ίσως το AirPower δεν εγκαταλείφθηκε;

Περισσότερο από ενάμιση χρόνο μετά την πρώτη επίσημη παρουσίαση του AirPower, η Apple ανακοίνωσε τον περασμένο Μάρτιο την εγκατάλειψη της ασύρματης τεχνολογίας φόρτισης. Αυτός ο μεγάλος φορτιστής Qi είχε την ιδιαιτερότητα να είναι σε θέση να επαναφορτίσει πολλά προϊόντα την ίδια στιγμή, οπουδήποτε και αν τοποθετούνταν στη βάση. Η Apple είχε αντιμετωπίσει πάρα πολλά προβλήματα υπερθέρμανσης κατα την διάρκεια ανάπτυξης του προιόντος, που τελικά θεωρήθηκαν ανυπέρβλητα. Ωστόσο, πρίν λίγο καιρό, η βάση δεδομένων του Παγκόσμιου Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας μας λέει ότι η Apple κατέθεσε το σήμα AirPower σε τρεις χώρες (Ισλανδία, Σάομα και Λάος) στις 2 Μαΐου, πολύ μετά την ανακοίνωση της εγκατάλειψη αυτής της τεχνολογίας. Γιατί να συνεχίσει να προστατεύει αυτό το εμπορικό σήμα εάν δεν υπάρχει αντίστοιχο προϊόν σε σκέψη για παραγωγή;

Σε αυτή την ερώτηση, υπάρχει μια πολύ απλή απάντηση: η Apple θα μπορούσε απλώς να θέλει να εμποδίσει άλλους κατασκευαστές να δημιουργήσουν φορτιστές με το ίδιο όνομα που να προδιαθέτουν στην εικόνα της εταιρείας. Η άλλη υπόθεση είναι ότι η Apple, παρά τις δηλώσεις της, δεν εγκατέλειψε εντελώς το σχέδιο της και εξακολουθεί να ελπίζει να κατασκευάσει αυτόν τον φορτιστή μία ημέρα. Στο πλαίσιο αυτό, η ανακοίνωση της εγκατάλειψης της τεχνολογίας θα μπορούσε να γίνει μόνο για να μειωθούν οι προσδοκίες και να δοθεί έτσι μέγιστος χρόνος για να συνεχιστεί ήρεμα η ανάπτυξη των φορτιστών.

Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Apple Με ετικέτα:

Από τον iYannis

this is just me

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

YouTube
YouTube