Αναβάθμιση εφαρμογών iWork

iworj

Η Apple κυκλοφόρησε μια σημαντική αναβάθμιση για τις εφαρμογές «Pages», «Numbers» και «Keynote» σε όλες τις πλατφόρμες. Συγκεκριμένα, οι εφαρμογές iWork αναβαθμίστηκαν στο iOS, στο OS X αλλά και στο iCloud.com.
Όσον αφορά το iOS, οι εφαρμογές αναβαθμίστηκαν για να υποστηρίζουν τις καινούριες δυνατότητες πολυδιεργασίας που προσφέρονται από το iOS 9 και το iPad. Ο χρήστης μπορεί πλέον να χρησιμοποιεί κάποια από τις εφαρμογές iWork ταυτόχρονα με κάποια άλλη, εφόσον κάθε εφαρμογή καταλαμβάνει τη μισή εκταση της οθόνης. Παραδείγματος χάρη, καθίσταται δυνατή η επεξεργασία ενός εγγράφου και η ταυτόχρονη αναζήτηση στο διαδίκτυο για σχετικές πληροφορίες. Ακόμη, η Apple βελτίωσε τη λειτουργία VoiceOver για άτομα με προβλήματα στην όραση.

Η χρήση των εφαρμογών μέσω διαδικτύου στο iCloud.com δεν αποτελεί πλέον beta έκδοση. Επιπλέον, προστέθηκαν νέες λειτουργίες που συναντάμε στο Google Docs. Συγκεκριμένα, ο χρήστης μπορεί να προσθέσει σχόλια αναφορικά με κάποιο project που βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς και να έχει πρόσβαση σε προηγούμενα στάδια του project, όλα μέσω browser. Ακόμη, προσφέρεται μεγαλύτερη γκάμα γραμματοσειρών και είναι δυνατόν να γίνει διαμοιρασμός αρχείων που προστατεύονται με κωδικό. Επιπλέον, τα διαμοιρασμένα έγγραφα είναι πλέον προσβάσιμα και από browser σε κινητά.

Στη συνέχεια, χάρη στη νέα αναβάθμιση, είναι δυνατό το άνοιγμα αρχείων που έχουν δημιουργηθεί με παλιότερες εκδόσεις των εν λόγω εφαρμογών (iWork ’08 και ’06) ενώ έχει βελτιωθεί και η συμβατότητα των εφαρμογών με αρχεία του Microsoft Office.

Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Apple Με ετικέτα:

Από τον iYannis

this is just me

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

YouTube
YouTube