ανοίγει το NFC του iPhone για την EU
Τον περασμένο Νοέμβριο, η βρετανική κυβέρνηση άρχισε διαπραγματεύσεις με την Apple για να ανοίξει πρόσβαση στα iPhones που βασίζονται σε λειτουργίες NFC, προκειμένου να επιτρέψουν στους πολίτες της ΕΕ να σαρώσουν τα διαβατήριά τους μετά το Brexit. Πρόσφατα έγινε γνωστό ότι τελικά επετεύχθη η συμφωνία.
Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου έχει κυκλοφορήσει μια εφαρμογη που βοηθά τους πολίτες της ΕΕ να υποβάλουν αίτηση για να ζήσουν στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά το Brexit. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να συμπληρώσετε μια σύντομη φόρμα, να πάρετε μια ετικέτα και να σαρώσετε τις ετικέτες NFC των ηλεκτρονικών σας διαβατηρίων με το smartphone σας. Ωστόσο, η λειτουργικότητα του NFC στο iPhone υποστηρίζει μόνο τη μορφή δεδομένων NDEF και οι πληροφορίες που κωδικοποιούνται στα διαβατήρια δεν πληρούν αυτά τα πρότυπα.
Πέρυσι, ο Υπουργός Εσωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας, Σαΐντ Χαβίντ, δήλωσε ότι η κυβέρνηση “συνεχίζει να συνεργάζεται με την Apple στο υψηλότερο επίπεδο”. Τώρα αυτές οι διαπραγματεύσεις απέδωσαν αποτελέσματα.
Όπως έχει οριστεί στην πύλη NFC World, η Apple θα επεκτείνει τις δυνατότητες του NFC στο iPhone για να υποστηρίξει την εφαρμογή EU Exit: “Έλεγχος εγγράφου ταυτότητας”. Για πρώτη φορά αυτό αναφέρθηκε από τους συντάκτες της The Guardian.
“Είμαι στην ευχάριστη θέση να επιβεβαιώσω ότι η Apple θα κυκλοφορήσει μια εφαρμογη επαλήθευσης εγγράφων για τις συσκευές της μέχρι το τέλος του έτους”, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Sajid Javid.

Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Apple Με ετικέτα: ,

Από τον iYannis

this is just me

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

YouTube
YouTube