Αύξηση στα μεταχειρισμένα iPhones


Σύμφωνα με έρευνα αγοράς που διεξήγαγε η CounterPoint Research, η αγορά των ανακατασκευασμένων (second-hand) τηλεφώνων αυξάνεται με πολύ γρήγορο ρυθμό και η Apple είναι η εταιρεία που αποκομίζει τα μεγαλύτερα οφέλη.
Το iPhone θεωρείται γενικά πολύ ακριβό, και δεν είναι όλοι πρόθυμοι να τα αγοράσουν σε πλήρη τιμή, αλλά τα μεταχειρισμένα εκτός από την προσφορά σχεδόν της ίδιας ποιότητας, πωλούνται σε πολύ μικρότερη τιμή. Και αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους η αγορά των χρησιμοποιημένων τηλεφώνων σημείωσε αύξηση 13% το 2017, που ισοδυναμεί με 140 εκατομμύρια μονάδες, καθώς αντιπαραβάλλεται με την αύξηση μόλις 3% των νέων smartphones, ένα σαφές σημάδι ότι οι τιμές των κορυφαίων τηλεφώνων, όπως το iPhone X, έχουν ωθήσει περισσότερα άτομα να χρησιμοποιήσουν την αγορά μεταχειρισμένων.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η Research CounterPoint, το 25% των χρησιμοποιημένων τηλεφώνων έχουν μεταπωληθεί και αυτό δείχνει τις τεράστιες δυνατότητες που έχει η αγορά smartphone μεταχειρισμένων.
Επί του παρόντος, τα χρησιμοποιημένα τηλέφωνα αντιπροσωπεύουν περίπου το 10% της συνολικής αγοράς κινητής τηλεφωνίας και οι περισσότεροι πελάτες έχουν επιλέξει ένα iPhone.
Ο λόγος αυτής της μεγάλης επιτυχίας των χρησιμοποιημένων iPhones εξηγείται από τη μεγαλύτερη μακροζωία τους, στην πραγματικότητα, η Apple προσφέρει συνήθως έως και τέσσερα ή πέντε χρόνια υποστήριξης για τα μοντέλα της σε σύγκριση με μόλις δύο ή τρία χρόνια στην περίπτωση των συσκευών Android.
Η Apple και η Samsung αντιπροσωπεύουν σχεδόν τα τρία τέταρτα της χρησιμοποιούμενης αγοράς smartphone, αλλά σύμφωνα με την έρευνα CounterPoint “Η Apple οδηγεί από ένα σημαντικό περιθώριο”.
Φυσικά, η αγορά των χρησιμοποιημένων συσκευών iPhones καταστρέφει τους κατασκευαστές των smartphone μεσαίων και χαμηλών επιπέδων Android, σχεδόν πάντα κινεζικές εταιρείες: “Η αγορά mid-low-end των νέων smartphones καταστρέφεται από τα high-end χρησιμοποιημένα τηλέφωνα, κυρίως απο το iPhone της Apple και, σε μικρότερο βαθμό, από smartphones της Samsung όπως τα μοντέλα Galaxy, εξήγησε ο Tom Kang του CounterPoint.

Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Apple Με ετικέτα: ,

Από τον iYannis

this is just me

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

YouTube
YouTube