γιατί η Apple κυκλοφόρησε iMac με οθόνη 5Κ


14,7 εκατομμύρια εικονοστοιχεία στη διάθεσή σας, για απίστευτη ανάλυση, ιδίως όταν πρόκειται για την επεξεργασία εικόνων και βίντεο στα 4Κ. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των νέων της iPad, λίγο καιρό πριν, η Apple κυκλοφόρησε κι έναν υπολογιστή με μοναδικά χαρακτηριστικά και οθόνη ασύλληπτης ευκρίνειας και ανάλυσης 5Κ (5120×2880) τεχνολογίας Retina. Δηλαδή 5 φορές όσο η ανάλυση μιας μέσης τηλεόρασης Full HD, των 1080p.

Πρόκειται για τον ολοκαίνουριο iMac Retina 5K Display, που ‘μάγεψε’ σύσσωμο τον τεχνολογικό τύπο και τους εκπροσώπους του όταν πρωτοείδαν από κοντά πόσο ζωντανές και αληθοφανείς εμφανίζονται οι φωτογραφίες,τα βίντεο και τα γραφικά σε αυτή την μοναδική οθόνη 27 ιντσών και 14,7 εκατομμυρίων pixels, που διαθέτει.

Bέβαια, δεν έλειψαν και αυτοί που έσπευσαν να κριτικάρουν την κίνηση της Apple, λέγοντας ότι δεν υπάρχει διαθέσιμο περιεχόμενο σε τέτοια ανάλυση, και ότι η θέαση μιας ταινίας ανάλυσης 4Κ, στην οθόνη του νέου iMac, θα είναι προβληματική αφού ο υπολογιστής για να ‘φέρει στα ίσα’ την εικόνα θα πρέπει να την ‘σπάει’ με αποτέλεσμα να μην εμφανίζεται σωστά. Την απάντηση στο παραπάνω απόπειράται να δώσει το αδέκαστο Ars Technica (“It’s all about the video, baby”) το οποίο αναφέρει ότι ο νέος iMac με την οθόνη 5Κ, απευθύνεται κυρίως σε όσους ασχολούνται με την παραγωγή και την επεξεργασία βίντεο ανάλυσης 4Κ και λιγότερο στο ευρύτερο καταναλωτικό κοινό. Μάλιστα το δημοσίευμα, επικαλείται και την γνώμη του ειδικού σε θέματα ποιότητα εικόνας Dr. Ray Soneira, ο οποίος δήλωσε: “Η οθόνη 5Κ Retina του νέου iMac, είναι ιδανική για όσους επεξεργάζονται βίντεο 4Κ γιατί τους επιτρέπει να δούν την εικόνα στην πραγματική της ανάλυση, αλλά να έχουν και επαρκή χώρο για τα εργαλεία επεξεργασίας της εικόνας και του κειμένου”. Παρόλα αυτά, αν και ιδανική για επεξεργασία βίντεο 4Κ, συνεχίζει ο Dr. Soneira, η οθόνη 5Κ του νέου iMac, δεν σημαίνει ότι είναι και ιδανική για θέαση βίντεο σε αυτή την ανάλυση, αφού ενδέχεται να παρουσιάζει σπασίματα κατά την αναβάθμισή της. Κάτι που ίσως να μην είναι ορατό στην μεγαλύτερη μερίδα των καταναλωτών, αλλά σίγουρα υπαρκτό, ενώ συστήνει ότι για την θέαση αυτού του περιεχομένου, καλό είναι οι καταναλωτές να επιλέγουν μια οθόνη 4Κ, δηλαδή ίδιας ανάλυσης με την εικόνα που προβάλλεται.

Παρακολουθήστε την επίσημη παρουσίαση του iMac 5K Retina Display:

[embed_youtube src=”http://www.youtube.com/embed/jZ5n6sxZyEQ?modestbranding=1&autohide=1&showinfo=0&rel=0″ width=”560″ height=”300″ class=”youtube_styleme”]

Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Apple Με ετικέτα:

Από τον iYannis

this is just me

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

YouTube
YouTube