Γιατί το “στυλό” του iPad Pro θα άρεσε στον Steve Jobs

Αμέσως μετά την παρουσίαση του iPad Pro, λίγο «όλα τα μέσα ενημέρωσης – ιστοσελίδες, blogs, εφημερίδες και τηλεοπτικοί σταθμοί – υπενθύμισaν τη γνωστή φράση Ποιος θέλει ένα στυλό ; (Who wants a stylus?) που διατυπώθηκε από τον Steve Jobs κατά τη διάρκεια του Macworld τον Ιανουάριο του 2007, λίγο πριν ανακοινώσει το iPhone, Όμως έτσι με την εισαγωγή του «στυλό» στη νέα ταμπλέτα, η “φιλοσοφία” του ιδρυτή της Apple αποκηρύχθηκε από τον διάδοχό του Tim Cook. Όμως πιστεύω ότι, τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι!!!!

Πριν από την άφιξη του iPhone, μερικά από τα κινητά τηλέφωνα “εξελίχθηκαν” και σε PDA (ή PDA) όπου σε αυτά χρησιμοποιούταν ως συσκευή κατάδειξης μια γραφίδα για να επιλέξει κάποιος τα εικονίδια, το μενού και άλλα στοιχεία του περιβάλλοντος. Με το smartphone της Apple τα πάντα άλλαξαν, και σύστημα στόχευσης έχει γίνει πλέον το δάχτυλο.

iPad-Pro

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι η γραφίδα του iPad Pro είναι στην πραγματικότητα ένα «μολύβι» (Apple Stylus), η οποία περιλαμβάνει προηγμένη τεχνολογία, και όχι μια γραφίδα, που είναι μόνο ένα κομμάτι πλαστικό με λαστιχένια άκρη. Στην πραγματικότητα, το Apple μολύβι έχει σχεδιαστεί για να σχεδιάσετε, να ζωγραφίσετε και να ρετουσάρετε τις φωτογραφίες ψηφιακά, έτσι ο καθένας συμφωνεί ότι το νέο iPad Pro έχει τα διαπιστευτήρια για να είναι άμεσος ανταγωνιστής του Wacom Cintiq. Αναμφίβολα, μια φορά για την άνεση του ο σχεδιαστής ή φωτογράφος θα χρησιμοποιήσει υποχρεωτικά το μολύβι της Apple, ως ένα στοιχείο διεπαφής, αλλά το γεγονός παραμένει ότι δεν έχει σχεδιαστεί για να πλοηγηθείτε στο μενού, οι στις διάφορες επιλογές του λειτουργικού συστήματος και των εφαρμογών.

Apple-Pencil

Εν ολίγοις, το iPad Pro δεν είναι μόνο ένα tablet, αλλά και μια γραφιστική ταμπλέτα, που αναπόφευκτα απαιτείται ένα μολύβι αντί για μια γραφίδα, η οποία εξακολουθεί να μην χρησιμοποιείται για το iPhone και το “παραδοσιακό” iPad. Πιστεύω ότι ο Steve Jobs θα είχε τελικά εγκρίνει το σχέδιο για το Apple μολύβι.

Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Άρθρα Με ετικέτα: ,
YouTube
YouTube