δικαιώματα root στο iOS 12.1.2 σε iPhone XS
Οι Κινέζοι ερευνητές ασφαλείας Min Zheng και Χialong Bai δήλωσαν στο Twitter ότι μπόρεσαν να αποκτήσουν δικαιώματα πρόσβασης root στο iPhone XS Max εκτελώντας iOS 12.1.2. Έτσι, απέδειξαν ότι το τσιπ Apple A12 έχει ευπάθειες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία ενός νέου jailbreak.

Οι Zheng και Χialong επιδεικνύουν συνεχώς jailbreak σε διάφορες εκδόσεις του iOS και σε διαφορετικά iPhones, αλλά σπάνια τις δημοσιεύουν. Πιθανότατα, αυτή η περίπτωση δεν θα είναι μια εξαίρεση, πράγμα που σημαίνει ότι η απελευθέρωση του jailbreak για το iOS 12 είναι ακόμα ένα μεγάλο ερωτηματικό.
Δεν είναι η πρώτη φορά που οι προγραμματιστές έχουν πειραματιστεί με το iOS 12. Το σύστημα ήταν σε θέση να χακαριστεί σε beta δοκιμές, από το καλοκαίρι του 2018. Αλλά στη συνέχεια όλα τα δεδομένα ευπάθειας μεταφέρθηκαν στην Apple οπου και διορθώθηκαν με τα σχετικά ανταλλάγματα.
Πιθανόν το ίδιο θα γίνει και τώρα.

Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Apple Με ετικέτα: ,

Από τον iYannis

this is just me

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

YouTube
YouTube