ελληνικός Ορθογράφος για El Capitan

sdesdsdvsv
Ο νεοελληνικός ορθογράφος της iSquare αναβαθμίστηκε με υποστήριξη του OS X El Capitan! Κατεβάστε και εγκαταστήστε το πολύτιμο αυτό γλωσσικό εργαλείο, το οποίο προσφέρεται χωρίς καμία χρέωση από την iSquare (επίσημος διανομέας των προϊόντων Apple στην Ελλάδα και την Κύπρο).

Ο Νεοελληνικός Ορθογράφος είναι μια Υπηρεσία Συστήματος που αξιοποιείται από όλες τις εφαρμογές του OS X που χρησιμοποιούν τις Υπηρεσίες Συστήματος*. Ως εκ τούτου, η πρόσβαση στο Νεοελληνικό Ορθογράφο γίνεται μέσω του μενού Επεξεργασία -> Ορθογραφία, ακριβώς όπως ισχύει για τους ενσωματωμένους στο OS X ορθογράφους άλλων γλωσσών.

Ο Νεοελληνικός Ορθογράφος έχει τη δυνατότητα ελέγχου λέξεων της νέας ελληνικής αλλά και αγγλικών λέξεων. Η βαρύτητα δίδεται στη νέα ελληνική, όμως επειδή στα κείμενά μας γράφουμε και κάποιες ξένες λέξεις (συνήθως αγγλικές), ο νεοελληνικός ορθογράφος ελέγχει και αυτές τις λέξεις.

Η δύναμη και η ποιότητα ενός ορθογράφου κρίνεται όχι από την ικανότητά του να εντοπίζει τα σφάλματα, αλλά από την ποιότητα και την ιεράρχηση των προτάσεων που δίδει για κάθε σφάλμα που εντοπίζει. Πιστεύουμε πως η συγκεκριμένη υλοποίηση υπερτερεί σημαντικά στον τομέα των προτάσεων έναντι άλλων ορθογράφων που διατίθενται στην αγορά για το OS X. Το κυρίως λεξικό του Νεοελληνικού Ορθογράφου περιέχει πάνω από 1.000.000 λεκτικούς τύπους και εμπλουτίζεται συνεχώς. Η δε μηχανή αναζήτησης είναι ταχύτατη δεδομένου του μεγάλου όγκου λημμάτων και λεκτικών τύπων που επεξεργάζεται.

Η ρύθμιση του προτεινόμενου ορθογράφου γίνεται στο τμήμα ‘Γλώσσα & Κείμενο’ – προεξοχή ‘Κείμενο’. Στο popup μενού ‘Ορθογραφία’ επιλέξτε ‘Ελληνικά (iSquare)’ και ο ορθογράφος θα γίνει ο προτεινόμενος για όλες τις εφαρμογές.

orthografos-el_capitan

Κατεβάστε τον Νεοελληνικό Ορθογράφο της iSquare, από εδώ.

Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Apple Με ετικέτα: ,

Από τον iYannis

this is just me

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

YouTube
YouTube