Ενεργοποίηση Home στο iPhone 7: με σάλιο

Όπως ίσως γνωρίζετε, το πλήκτρο Home του νέου iPhone 7 απαιτεί επαφή με το δέρμα για να λειτουργήσει. Στην πράξη, εάν φοράτε ένα ζευγάρι γάντια και πατάτε το κουμπί Home, δεν συμβαίνει τίποτα, ούτε καν η οθόνη εμφανίζεται για την χειροκίνητη εισαγωγή του κώδικα που ξεκλειδώνει το τηλέφωνο. Αυτό γίνεται επειδή η αφή γύρω από το δαχτυλίδι ID του αισθητήρα πρέπει να είναι σε επαφή με το δέρμα, και αυτό είναι που ενεργοποιεί τον αισθητήρα.

Στην πραγματικότητα, ανακάλυψα εντελώς τυχαία ότι μπορεί να ενεργοποιηθεί το κουμπί Αφετηρίας, ακόμα και όταν φοράει κάποιος γάντια !!! Απλά βρέξτε την άκρη του δακτύλου του γαντιού με λίγο σάλιο ή νερό.

Σήμερα που ήμουν με την μηχανή, έβρεχε, και όταν πήρε κάποιος μια τηλεφωνική κλήση, σταμάτησα στην άκρη για να απαντήσω. Στη βιασύνη μου δεν έβγαλα τα γάντια, που ήταν βρεγμένα και πατώντας με τον δείκτη το κουμπί Home ειχα πρόσβαση στο iPhone 7, όπου εμφανίστηκε στην οθόνη για να εισαγω τον κωδικό ξεκλειδώματος.

Γύρισα σπίτι και έκανα κάποιες δοκιμές, τελικά βρήκα πως αν βρέξτε με σάλιο την άκρη του δακτύλου σας από το γάντι μπορείτε να ενεργοποιήσετε το κουμπί Αφετηρίας. Ίδιο αποτέλεσμα υπάρχει και με ένα πανί βρεγμένο με νερό.

Ένα καλό τέχνασμα, ειδικά όταν είναι κρύο και το τελευταίο πράγμα που θα θέλετε να κάνετε είναι να βγάλετε τα γάντια για να χρησιμοποιήσετε το iPhone.

Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Apple Με ετικέτα:

Από τον iYannis

this is just me

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

YouTube
YouTube