ευπάθεια WPA2 λύθηκε στην beta3 του iOS11.1


Η Apple δήλωσε στο iMore ότι η ευπάθεια διορθώθηκε στην τελευταία έκδοση beta των επερχόμενων ενημερώσεων για iOS, macOS, watchOS και tvOS, τα οποία θα κυκλοφορήσουν στη σταθερή έκδοση μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου.

Πιθανώς τις επόμενες μέρες θα μπορούσαμε να δούμε ένα firmware ενημέρωσης και για τις βάσεις του Airport and Time Capsule. Συνιστάται βεβαίως να κάνετε τις ενημερώσεις το συντομότερο δυνατό.
Αναρωτιέμαι αν, λαμβάνοντας υπόψη τη σημασία του ζητήματος, θα κυκλοφορήσει και μια ενημερωμένη έκδοση ασφαλείας για τις εκδόσεις iOS 10 και παλαιότερες εκδόσεις macOS.
Tο επικίνδυνο σφάλμα παραβιάζει το πρωτόκολλο κρυπτογράφησης WPA2 που χρησιμοποιείται για τις περισσότερες συνδέσεις Wi-Fi, οι οποίες είναι τώρα δυνητικά ευάλωτες σε έναν εισβολέα. Η μόνη ενέργεια που μπορούμε να σας συμβουλέψουμε είναι να επιστρέψετε στη χρήση – όπου είναι δυνατόν – μιας σύνδεσης καλωδίου Ethernet, ενώ περιμένετε να σας διορθώσει ο κατασκευαστής της συσκευής σας με μια ενημερωμένη έκδοση ασφαλείας.

Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Apple Με ετικέτα:

Από τον iYannis

this is just me

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

YouTube
YouTube