οι Αλήθειες πίσω από την είδηση

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να παραπέμψει το κράτος της Ιρλανδίας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Αιτία της παραπομπής; Η “αποτυχία” των Ιρλανδικών Αρχών να εισπράξουν έστω και ένα μικρό μέρος από το πρόστιμο των €13 δισ που έχει επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Apple για φοροδιαφυγή. Ο λόγος ήταν ότι την είχε βρει ένοχη, γιατί χρησιμοποιώντας ένα φορολογικό καθεστώς ιδιαίτερα συμφέρον, αρκετά ώστε να θεωρηθούν κρατικές ενισχύσεις οι φορολογικές διευκολύνσεις στην Apple έκανε πράξη κάτι που ουσιαστικά απαγορεύεται, βάσει των συνθηκών της Ένωσης.
Αυτά τα συστήματα φορολόγησης, ωστόσο, προέκυψαν όχι λόγω ευνοιοκρατίας σε προσωπική βάση, αλλά μετά από ένα παζάρεμα μεταξύ τοπικής αυτοδιοίκησης της Ιρλανδίας και της Apple, που ανέλαβε την υποχρέωση να προσλάβει πολλούς ιρλανδούς εργαζομένους έτσι στην πραγματικότητα, το Υπουργείο Οικονομικών δεν θα κέρδιζε από την άμεση φορολογία επί των εταιρικών εσόδων, αλλά από αυτά που θα είχαν ανακτηθεί από το κόστος κατά την εργασία, εξασφαλίζοντας, επιπλέον, στους Ιρλανδούς πολίτες ένα χαμηλότερο επίπεδο ανεργίας.
Επίσης και σε άλλες ηπείρους, ορισμένα κράτη προτιμούν να ακολουθήσουν παρόμοιες στρατηγικές: παράδειγμα πρόσφατο η περίπτωση της Ινδίας, που μόλις σήμερα, εξετάζει το ενδεχόμενο να προσφέρει στην Apple πλήρη φορολογική απαλλαγή για τα επόμενα 10 χρόνια, υπό την προϋπόθεση όμως ότι η εταιρεία θα κάνει άνοιγμα πολλών νέων καταστημάτων, και θα αναλάβει η ίδια την παραγωγή του iPhone SE που σήμερα κάνει ήδη εμμέσως στο ινδικό έδαφος από την Wistron, μια εταιρεία που φροντίζει για την παραγωγή του iPhone SE. Το σχήμα φορολογίας που προσφέρει η Apple είναι το ίδιο με αυτό που χρησιμοποιούσαν ήδη η OPPO και η Xiaomi, που παρουσιάζουν την τους ναυαρχίδα τους σε καταστήματα σε όλη την Ινδία.
Παρά το γεγονός ότι υπάρχει το ηλεκτρονικό εμπόριο με γίγαντες όπως η Amazon, στην Ινδία υπάρχει ακόμα πολύ μεγάλος πληθυσμός χωρίς σύνδεση στο διαδίκτυο και η πραγματική αγορά είναι ακόμα ζωντανή και ακμάζουσα, και οι περισσότεροι άνθρωποι προτιμούν να αγοράζουν κατ’ευθείαν από κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών. Η Apple λοιπόν θα εκμεταλλευτεί την ευκαιρία ώστε να ανοίξουν νέα καταστήματα που προσφέρουν την τυπική εμπειρία αγοράς στους καταναλωτές, αντί να βασίζονται σε τρίτους για τη διανομή και την πώληση.

Ο προβληματισμός όλος δικός σας!!!!

Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Apple Με ετικέτα:

Από τον iYannis

this is just me

YouTube
YouTube