Η ασύρματη φόρτιση χαλάει την μπαταρία ?

Σύμφωνα με όσα δημοσίευσε ο δημοσιογράφος του αναγνωρισμένου περιοδικού ZDNet Adrian Kingsley-Hughes, το επίπεδο της φθοράς των μπαταριών θα μπορούσε να γίνει πρόβλημα στο iPhone X και το iPhone 8, αργά η γρήγορα.

Γιατί; Λόγω της ασύρματης φόρτισης, η οποία φαίνεται να έχει μεγαλύτερη επίπτωση στη μπαταρία σε σύγκριση με τη φόρτιση με το συνηθισμένο καλώδιο, επειδή θα μειώνει τον αριθμό των κύκλων φόρτισης με πολύ ταχύτερο ρυθμό.

Ο Adrian Kingsley-Hughes κατέληξε σε αυτό το συμπέρασμα με βάση την άμεση εμπειρία του με το iPhone X που αγόρασε την πρώτη μέρα με το οποίο πραγματοποίησε ήδη 135 κύκλους φόρτισης χρησιμοποιώντας την ασύρματη βάση φόρτισης, σε 4 μήνες και συνολικά για την συσκευή η μπαταρία (για να δουλεύει κανονικά) δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τους 500 κύκλους επαναφόρτισης (ο δημοσιογράφος χρησιμοποίησε το  coconutBattery για να καθορίσει τον αριθμό των κύκλων επαναφόρτισης).

Η Apple ισχυρίζεται ότι η μπαταρία του iPhone πρέπει να αντικατασταθεί όταν η χωρητικότητα πέσει κάτω από 80% και / ή υπερβαίνουν τους 500 κύκλους φόρτισης.

Αυτό σημαίνει ότι η μπαταρία ενός smartphone της Samsung έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από αυτήν της νέας γενιάς iPhone.

Προσωπικά δεν χρησιμοποιώ την βάση ασύρματης φόρτισης για το iPhone X μου, περιμένω την AirPower της Apple για να δω το τι αξίζει, από την “πρώτη μέρα” μέχρι τώρα, έκανα μόνο 79 κύκλους φόρτισης, αλλά είναι επίσης αλήθεια ότι τα δεδομένα αυτά ποικίλλουν ανάλογα με τη χρήση του τηλεφώνου.
Ένα ενδιαφέρον πράγμα, ωστόσο, που δεν διευκρινίζει ο δημοσιογράφος Kingsley-Hughes, είναι το είδος της βάσης ασύρματης φόρτισης που χρησιμοποίησε. Προς το παρόν μόνο δύο είναι οι “Apple Certified”, το Belkin Boost Up Wireless Charging Mat και η βάση φόρτισης Mophie Wireless πωλούνται για € 64,95 το καθένα.

Το πρόβλημα φαίνεται να είναι το σύστημα ασύρματης φόρτισης του νέου iPhone X, το οποίο παρόλο που είναι επάνω στην ασύρματη βάση, συνεχίζει να λειτουργεί με τη μπαταρία, ενώ όταν συνδέεται με το καλώδιο, το τηλέφωνο καταναλώνει ενέργεια μόνο από τον φορτιστή.

Ο Kingsley-Hughes υπογραμμίζει ότι η Samsung προσφέρει επίσης ασύρματη φόρτιση στα μοντέλα της ναυαρχίδας τους, αλλά οι Νότιο Κορεάτες εγγυώνται το 95% της χωρητικότητας της μπαταρίας μετά από δύο χρόνια, ανεξάρτητα από το σύστημα φόρτισης που χρησιμοποιείται.

Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Apple Με ετικέτα:

Από τον iYannis

this is just me

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

YouTube
YouTube