η δύναμη της Αριθμομηχανής στον Mac

Ανοίγοντας την Αριθμομηχανή (που βρίσκεται στο φάκελο “Εφαρμογές”) ίσως να απογοητευτείτε από την απροσδόκητη εμφάνισή της, αλλά θα κάνατε λάθος.

Στην πραγματικότητα, η εφαρμογή έχει δύο όψεις: με ένα κλικ στο πράσινο κουμπί ή πατώντας τα πλήκτρα ⌘-2, θα εμφανιστεί η Επιστημονική μορφή της, ενώ το ⌘-3 ανοίγει την λιγότερο γνωστή μορφή προγραμματισμού, ενώ με το ⌘-1 επιστρέφει στη βασική της προβολή.Όταν κάνετε εξισώσεις ή μια σειρά απλών λειτουργιών (πρόσθεση, αφαίρεση κ.λπ.), ίσως είναι χρήσιμο να ενεργοποιήσετε την επιλογή (Χαρτοταινία) Tape in Window / Show Tape ή ⌘-T, η οποία σας επιτρέπει να ελέγξετε ότι έχετε επεξεργαστεί σωστά όλα τα διάφορα ψηφία.Όμως, ίσως σχεδόν κανένας δεν γνωρίζει ότι η Αριθμομηχανή είναι επίσης ένας έγκυρος μετατροπέας, ο οποίος θα γίνει πολύ χρήσιμος το φθινόπωρο, εάν εγκαταστήσετε το MacOS Catalina, επειδή δεν θα έχετε πλέον το Dashboard και το σχετικό widget για μετατροπές.
Για να αποκτήσετε πρόσβαση στη λειτουργία μετατροπής, επιλέξτε μια μονάδα μέτρησης από το μενού κορυφής, Μετατροπή και μετά τι θέλετε να μετατρέψετε σε τι. Οι μετατροπές αποθηκεύονται στις Πρόσφατες μετατροπές. Μπορείτε επίσης να αντιστοιχίσετε συντομεύσεις σε κάθε μονάδα μέτρησης στο παράθυρο πληκτρολογίου των Προτιμήσεων συστήματος.Τέλος, αν νομίζετε ότι τα αποτελέσματα που εμφανίζονται είναι πολύ μικρά, απλά κάντε κλικ με το δεξί κουμπί του ποντικιού ή πατήστε ctrl-κλικ στην οθόνη και από το επόμενο μενού περιβάλλοντος που εμφανίζεται επιλέξτε το στοιχείο “Extended type”.

Από το ίδιο μενού είναι δυνατό να ενεργοποιηθεί ή να απενεργοποιηθεί η λειτουργία RPN (reverse polish notation), η οποία επιτρέπει τη διεξαγωγή οποιουδήποτε τύπου λειτουργίας, με το πλεονέκτημα της εξάλειψης των προβλημάτων που οφείλονται στις παρενθέσεις και της προτεραιότητας των χειριστών (πρώτα η διαίρεση, , κλπ.).

Με αυτό τον τρόπο το τελικό αποτέλεσμα του υπολογισμού σας θα εμφανίζεται με μαύρο έντονο χρώμα ή λευκό αναλόγως το αν έχετε επιλέξει dark ή clear εμφάνιση (σε ημιδιαφανές μαύρο φόντο) στο κέντρο της οθόνης.

Από τον iYannis

this is just me

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

YouTube
YouTube