η Συμφωνία της Δεκαετίας

Οι έξυπνες οικιακές συσκευές έχουν γίνει πολύ πιο δημοφιλής τα τελευταία χρόνια, εν μέρει χάρη στα έξυπνα ηχεία και τις οθόνες της Google και της Amazon. Σήμερα, η Google ανακοίνωσε ότι θα ενώσει τις δυνάμεις της με την Amazon, την Apple και άλλες εταιρείες για να δημιουργήσει ένα νέο ενιαίο πρότυπο συνδεσιμότητας για έξυπνες συσκευές.
Για την δημιουργία ενός πραγματικά ενιαίου οικοσυστήματος έξυπνων συσκευών.
Στο δελτίο τύπου που εξέδωσε η Google, αναφέρει ότι συνεργάζεται με την Amazon, την Apple και τη Zigbee Alliance για να δημιουργήσει ένα νέο πρότυπο. Σε ένα δικό της δελτίο τύπου, η Apple εξηγεί ότι, η IKEA, η Signify (πρώην Philips Lighting), η Samsung SmartThings, και αρκετοί άλλοι θα συμβάλλουν στη δημιουργία του προτύπου.
Στόχος των εταιρειών είναι να δημιουργήσουν ένα ενιαίο πρότυπο το οποίο θα βασίζεται στο Internet Protocol (IP).
Οι εταιρείες ελπίζουν με το νέο πρότυπο να επιτρέψουν την επικοινωνία μεταξύ έξυπνων οικιακών συσκευών, εφαρμογών για κινητά και υπηρεσιών cloud. Αυτό θα τους επιτρέψει να καθορίσουν ένα συγκεκριμένο σύνολο τεχνολογιών δικτύωσης βάση του οποίου θα λαμβάνουν πιστοποίηση οι συσκευές.
Είναι ενδιαφέρον ότι το νέο ενιαίο πρότυπο συνδεσιμότητας για τις έξυπνες συσκευές θα λειτουργεί με όλες τις μεγάλες πλατφόρμες, όπως το Google Assistant, η Amazon Alexa και η Siri της Apple. Θεωρητικά, αυτό θα μπορούσε να συμβάλει στην αύξηση της συμβατότητας των διαφόρων συσκευών μεταξύ τους, δημιουργώντας ένα μεγαλύτερο ενιαίο οικοσύστημα έξυπνων συσκευών.

Περισσότερα

Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Apple Με ετικέτα: , ,

Από τον iYannis

this is just me

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

YouTube
YouTube