Η τιμή αλουμινίου και των προϊόντων AppleΗ Apple είναι ένας μεγάλος καταναλωτής αλουμινίου, το οποίο χρησιμοποιείται για να γίνουν τα πλαίσια πολλών από τα προϊόντα της. Σε μικρότερο βαθμό, ο χάλυβας βρίσκεται επίσης σε προϊόντα Apple. Χρησιμοποιείται για παράδειγμα για το πλαίσιο του iPhone X.

Ο εμπορικός πόλεμος που φαίνεται να προκύπτει μετά τις ανακοινώσεις του Donald Trump προχθές θα μπορούσε να έχει κάποια επιρροή στην Apple. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα δημιουργήσει πράγματι, και αυτό το νωρίτερο την επόμενη εβδομάδα, έναν φόρο 25% στις εισαγωγές χάλυβα και 10% στις εισαγωγές αλουμινίου. “Για πολύ καιρό,” είπε ο Donald Trump ότι ελπίζει να αναζωογονήσει την αμερικανική βιομηχανία, που σήμερα είναι υπονομευμένη από τον διεθνή ανταγωνισμό.Αν οι μεταλλουργικές ομάδες των ΗΠΑ έχουν λογικά δει την αξία των μετοχών τους να ανεβαίνουν μετά την ανακοίνωση αυτή, η χρηματιστηριακή αγορά στο σύνολό της υποχώρησε χθες: οι επενδυτές προβλέπουν αύξηση των τιμών και φοβούνται ότι οι αποφάσεις αυτές θα προκαλέσουν έναν παγκοσμιοποιημένο εμπορικό πόλεμο . “Δεν θα μείνουμε αδρανείς, ενώ η βιομηχανία μας πλήττεται από αθέμιτα μέτρα που απειλούν χιλιάδες ευρωπαϊκές θέσεις εργασίας“, δήλωσε ο Jean-Claude Juncker, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για παράδειγμα.

Εκτός από τα Mac Pro, η Apple δεν παράγει καμία από τις άλλες συσκευές της στις Ηνωμένες Πολιτείες και η εταιρεία του Cupertino θα μπορούσε να επιβαρυνθεί από αυτούς τους έκτακτους δασμούς. Υπάρχει, ωστόσο, μια αμφιβολία: το Bloomberg μας προειδοποιεί ότι δεν είναι ακόμα βέβαιο ότι ο φόρος αυτός προορίζεται μόνον για τις πρώτες ύλες. θα μπορούσε επίσης να εφαρμοστεί και στα τελικά προϊόντα. Στην περίπτωση αυτή, ο αναλυτής Gene Munster ανακοινώνει ότι ο φόρος αυτός θα αυξήσει κατά 0,2% το κόστος παραγωγής των συσκευών της Apple, το οποίο παραμένει ακόμα αμφίβολο, αλλά θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια ελαφρά αύξηση των τιμών μεσοπρόθεσμα. Όπως και να είναι, πρέπει να αναμένουμε σχετική αποσταθεροποίηση της αγοράς και πολιτικές συνέπειες που τελικά θα επηρεάσουν ολόκληρο το παγκόσμιο εμπόριο.

[embed_youtube src=”http://www.youtube.com/embed/sxbiIpXZfG8?time_continue=173&modestbranding=1&autohide=1&showinfo=0&rel=0″ width=”560″ height=”300″ class=”youtube_styleme”]

Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Apple Με ετικέτα:

Από τον iYannis

this is just me

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

YouTube
YouTube