όχι σε apps που κοινοποιούν data χρηστών

Η Apple φέρεται να έχει ξεκινήσει την απομάκρυνση εφαρμογών από το App Store οι οποίες παραβιάζουν την πολιτική της εταιρείας σχετικά με τον διαμοιρασμό δεδομένων χρηστών σε τρίτα μέρη.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της ιστοσελίδας 9to5Mac η κίνηση αυτή έρχεται στον απόηχο του σκανδάλου Cambridge Analytica που έπληξε πρόσφατα την δημόσια εικόνα του Facebook. Όπως αναφέρεται, στους όρους χρήσης του App Store υπάρχει η ρητή δέσμευση να μην επιτρέπεται σε εφαρμογές να προωθούν δεδομένα τοποθεσίας των χρηστών σε τρίτα μέρη, χωρίς την έγκριση των ίδιων των χρηστών. Οι σχετικές παράγραφοι 5.1.1 και 5.1.2 στους όρους χρήσης υπάρχουν από το 2014.

Οι developers που έχουν παραβιάσει τις συγκεκριμένες οδηγίες φέρονται να έχουν λάβει ειδοποιήσεις από την Apple ότι οι εφαρμογές τους δεν είναι «συμβατές» με τους όρους χρήσης του App Store μετά από σχετική εξέταση.

Πέρα από το θέμα που προέκυψε με την Cambridge Analytica και το Facebook προφανώς η Apple κινητοποιήθηκε και λόγω του νέου κανονισμού GDPR (General Data Protection Regulation) της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα τεθεί σε ισχύ στην Ευρώπη από τις 25 Μαΐου. Ο συγκεκριμένος κανονισμός ουσιαστικά «αναγκάζει» τις εταιρείες τεχνολογίας να λαμβάνουν ρητή συγκατάθεση πριν από τη δυνατότητα συλλογής δεδομένων από έναν χρήστη.

Παραμένει άγνωστο πόσοι developers επηρεάζονται από την εφαρμογή αυστηρότερων κανόνων εκ μέρους της Apple.

Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Apple Με ετικέτα:

Από τον iYannis

this is just me

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

YouTube
YouTube