Απαγόρευση εγγραφής βίντεο σε συναυλίες

Μία νέα ευρεσιτεχνία που κατοχύρωσε η Apple, εμποδίζει την εγγραφή βίντεο ή την λήψη φωτογραφιών με το iPhone κατά την διάρκεια συναυλιών καθώς και σε μέρη που απαγορεύεται.
Η Apple κατέθεσε αίτηση για την χορήγηση του διπλώματος ευρεσιτεχνίας το 2011, περιγράφοντας μία κάμερα που ανιχνεύει ένα υπέρυθρο σήμα, και στην συνέχεια ερμηνεύει τα δεδομένα. Με την τεχνολογία, οι εταιρείες που επιθυμούν να απαγορεύσουν την λήψη φωτογραφιών ή video σε περιοχές που έχουν καθορίσει, θα είναι σε θέση να ενεργοποιήσουν ένα συγκεκριμένο σήμα που θα μπορούσε να μπλοκάρει τις συσκευές iPhone από την εγγραφή οποιουδήποτε οπτικοακουστικού υλικού.

gallery_286955_3152_17615

Πιο συγκεκριμένα, στην αίτηση για την ευρεσιτεχνία διαβάζουμε: “Για παράδειγμα, ένας υπέρυθρος πομπός μπορεί να βρίσκεται τοποθετημένος σε σημεία που η λήψη φωτογραφιών και βίντεο απαγορεύεται, και ο πομπός είναι σε θέση να παράγει υπέρυθρα σήματα με κωδικοποιημένα δεδομένα που περιλαμβάνουν εντολές για την απενεργοποίηση των λειτουργιών εγγραφής σε συσκευές. Μία ηλεκτρονική συσκευή μπορεί στην συνέχεια να λάβει τα υπέρυθρα σήματα, να αποκωδικοποιήσει τα δεδομένα και προσωρινά να απενεργοποιήσει την λειτουργία εγγραφής της συσκευής προσωρινά βάσει της εντολής”.

gallery_286955_3152_16800

Το σύστημα θα μπορούσε να βοηθήσει τις επιχειρήσεις που απαγορεύουν την λήψη φωτογραφιών ή βίντεο στην περιοχή που δραστηριοποιούνται, όπως σε κινηματογραφικές αίθουσες, σε μουσεία ή αλλού. Παρόλα αυτά, αν και η ευρεσιτεχνία σκοτώνει την ιδέα της λήψης φωτογραφιών και βίντεο σε συναυλίες ή σε σχετικές εκδηλώσεις, γίνεται επιπλέον κατανοητό, ότι τα υπέρυθρα σήματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για την εμφάνιση χρήσιμων πληροφοριών στην οθόνη του iPhone, όταν στρέφεται προς κάτι συγκεκριμένο σε έναν χώρο για παράδειγμα.

Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Apple Με ετικέτα:

Από τον iYannis

this is just me

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

YouTube
YouTube