Η Apple εγκαταλείπει το iPhone;
Αν σας έλεγα ότι το βασικό προϊόν της Apple δεν θα είναι το iPhone στο μέλλον θα το πιστεύατε; Δεν είναι μια υπόθεση εξ ολοκλήρου στον αέρα. Η εταιρεία έχει ήδη δει την κύρια δραστηριότητά της να αλλάζει αρκετές φορές. Για παράδειγμα, στις αρχές του αιώνα, το προϊόν ναυαρχίδα ήταν το iPod. Και πού είναι το iPod τώρα;
Όλα προορίζονται να αλλάξουν όλα μέσα στα επόμενα χρόνια. Στο μέλλον, το iPhone μπορεί να είναι εντελώς αδιάφορο. Θα μπορούσαμε να αγοράσουμε ένα πρότυπο smartphone και να φορτώσουμε το λειτουργικό σύστημα από το σύννεφο όπως θέλουμε. Δεν είναι επιστημονική φαντασία. Το κάνουμε ήδη με πολλές υπηρεσίες ιστού, προσβάσιμες ανεξάρτητα από τον τύπο της συσκευής που χρησιμοποιούμε.
Η Apple λοιπόν μελλοντικά θα είναι όλο και περισσότερο εταιρεία παροχής υπηρεσιών και όλο και λιγότερο εταιρεία υλισμικού. Όχι ότι αυτά θα εξαφανιστούν, αλλά ο μεγαλύτερος κύκλος εργασιών θα πρέρχεται από τις υπηρεσίες. Μια επιλογή που υποστηρίζεται από δύο παράγοντες:

1. Οι υπηρεσίες μπορούν να παραχθούν οπουδήποτε στον κόσμο. Η εταιρεία μπορεί να τις δημιουργήσει απευθείας στις Ηνωμένες Πολιτείες και δεν πρέπει να αγωνιστεί με δασμούς και εταιρίες εταίρους.
2. Το περιθώριο κέρδους στις υπηρεσίες είναι 62,8%, ενώ στα προϊόντα είναι 34,3%. Έτσι, η Apple κερδίζει πολύ περισσότερα για τις υπηρεσίες παρά για τα προϊόντα.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal αυτή η αλλαγή φυσικά έχει ήδη αρχίσει. Η εταιρεία αλλάζει την ηγεσία της για να ευνοήσει όσους παράγουν υπηρεσίες και να μειώσει τις εξουσίες σε όσους παράγουν υλικό.
Δεν μένει παρά μόνον να περιμένουμε για να δούμε στο μέλλον τι μας περιμένει……

Δείτε το σχετικό Video του Wall Street Journal

Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Apple Με ετικέτα: ,

Από τον iYannis

this is just me

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

YouTube
YouTube