Η Apple δίνει 14,3 δισ. Ευρώ στην Ιρλανδία

Η Apple έχει καταβάλει στην Ιρλανδία 13,1 δισεκατομμύρια μη καταβληθέντες φόρους προσαυξημένους με τόκους συνολικού ύψους 14,3 δισεκατομμυρίων ευρώ, όπως ζήτησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το 2016, επειδή οι συμφωνίες μεταξύ Δουβλίνου και Cupertino σχετικά με το φορολογικό καθεστώς που συμφωνήθηκε μεταξύ Το 1991 και το 2007 αντιστοιχούν σε “κρατικές ενισχύσεις”, οι οποίες απαγορεύονται εντός της Ευρωπαϊκής Κοινότητας.

Το παράδοξο είναι ότι η ιρλανδική κυβέρνηση άσκησε έφεση κατά της απόφασης αυτής, η οποία μαζί με την Apple θεωρείται άδικη.
Το ποσό των 14,3 δισεκατομμυρίων ευρώ αντιστοιχεί στη δαπάνη δημόσιας υγείας της Ιρλανδίας για ένα χρόνο, οπότε μπορεί να φαίνεται κάπως περίεργο το γεγονός ότι το Δουβλίνο θα τα αρνηθεί, αλλά στην πραγματικότητα η Apple όλο αυτό το διάστημα έχει μετατρέψει την Ιρλανδία σε ένα είδος ευρωπαϊκού Cupertino, δημιουργώντας μια τεράστιο αγορά, με αποτέλεσμα να βοηθήσει στην τοπική απασχόληση και να λάβει σε αντάλλαγμα έναν διευκολυνόμενο φόρο, ο οποίος ωστόσο θα μπορούσε να την οδηγήσει στο να μην επιλέξει άλλη χώρα λόγω του ευνοϊκότερου φορολογικού καθεστώς, οπότε την έκανε πιο ανταγωνιστική.

ο Steve Jobs επισκέπτεται τις εγκαταστάσεις της Apple στο Cork της Ιρλανδίας τον Οκτώβριο του 1980Εν αναμονή της έκβασης της προσφυγής, η Ιρλανδία θα βάλει αυτό το ποσό σε ένα ταμείο εγγυήσεων, το οποίο επίσης της επιτρέπει να αποφύγει τις συνέπειες που απορρέουν από την καταγγελία στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο που κατατέθηκε εναντίον της για την καθυστέρηση στην ανάκτηση του ποσού αυτού.

Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Apple Με ετικέτα:

Από τον iYannis

this is just me

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

YouTube
YouTube