η Apple σκανάρει το iCloud

Αν νομίζετε πως ό,τι ανεβάζετε στο cloud είναι αποκλειστικά και μόνο για τα μάτια σας, μπορεί να το ξανασκεφτείτε διαβάζοντας για τη νέα απόφαση της Apple. Κατά τη διάρκεια του CES 2020, η επικεφαλής ιδιωτικότητας της Apple, Jane Horvath, αποκάλυψε πως η εταιρία ελέγχει το περιεχόμενο που ανεβάζετε στο iCloud για πιθανές υποθέσεις κακοποίησης ανηλίκων.

H νομική ανακοίνωση στο site της Apple λέει:

Η Apple είναι αφοσιωμένη στην προστασία των παιδιών σε ολόκληρο το οικοσύστημά μας, όπου κι αν χρησιμοποιούνται τα προϊόντα μας και συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε την καινοτομία σε αυτόν τον τομέα. Έχουμε αναπτύξει εξειδικευμένα συστήματα προστασίας σε όλα τα επίπεδα της software πλατφόρμας μας και σε όλη την αλυσίδα προμηθευτών μας.
Ως μέρος αυτής της δέσμευσης, η Apple χρησιμοποιεί τεχνολογία αντιστοίχισης εικόνων για να βρει και να αναφέρει υποθέσεις παιδικής κακοποίησης. Όπως και τα φίλτρα spam στο email μας, τα συστήματά μας χρησιμοποιούν ηλεκτρονικές υπογραφές για να βρουν πιθανές περιπτώσεις παιδικής κακοποίησης. Επικυρώνουμε κάθε περίπτωση με έλεγχο από άνθρωπο. Λογαριασμοί με περιεχόμενο παιδικής κακοποίησης παραβιάζουν τους όρους των υπηρεσιών μας και κάθε λογαριασμούς που βρίσκουμε με τέτοιο περιεχόμενο θα καταργείται.

Παραμένει άγνωστο αν και άλλες εταιρίες πραγματοποιούν παρόμοιους ελέγχους στις φωτογραφίες που ανεβαίνουν στο προσωπικό σας cloud.
Σίγουρα ο σκοπός της Apple είναι ευγενής, αλλά γεννάται όμως το διαχρονικό ερώτημα: O σκοπός αγιάζει τα μέσα?.

Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Apple Με ετικέτα:

Από τον iYannis

this is just me

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

YouTube
YouTube