καινοτόμος φορτιστής εγκαθιστά εφαρμογές


Πριν από λίγες ημέρες, μια ομάδα ερευνητών στο Georgia Institute of Technology παρουσίασε στο Black Halt στο Λας Βέγκας ένα καινοτόμο φορτιστή . Το όνομά του είναι Mactans όπως μία από τις πιο δηλητηριώδεις αράχνες του κόσμου, και αυτό γιατί θα ενεργήσει επικίνδυνα και εν αγνοία σας.

Χρησιμοποιώντας ένα μικρό ελάττωμα ασφαλείας του λανθασμένου χειρισμού του πρωτόκολλου μεταφοράς του USB, το Μactans είναι σε θέση να στείλει και να εγκαταστήσει εφαρμογές στη συσκευή μας κάθε είδους, τέλεια μεταμφιεσμένες εντός ενός λειτουργικού, που θα γίνει για λογαριασμό τρίτων. Το αποτέλεσμα του προγράμματος ανακοινώθηκε στις αρχές του 2013.

Από ό, τι αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα της Black Halt , όλα συμβαίνουν χωρίς την άδεια μας και στο βαθμό που επιτρέπεται και από την Apple, για την αναπαραγωγή του κώδικα στο sandbox του iPhone ή iPad.

Αυτό σημαίνει ότι η συσκευής θήραμα πρέπει να έχει ηδη καταχωρηθεί με το διακομιστη στο Cupertino σαν device of testing και οτι στην κακόβουλη εφαρμογή πρέπει να υπάρχουν ηδη τα απαραίτητα πιστοποιητικά για την αναπαραγωγή της.

Πάντως, οι ίδιοι οι προγραμματιστές γνωρίζουν ότι: με την άφιξη του iOS 7 μέσω ενός pop-up, πρέπει πρώτα να επιβεβαιώσει κανείς, έτσι ώστε να ξεκινήσει η απόκρυφη μεταφορά αρχείου και η επακόλουθη φόρτιση.

Συνοψίζοντας, θα υπάρξουν μια σειρά από παράγοντες που θα εμποδίζουν την μελλοντική ανάπτυξη της σε μια μεγάλη κλίμακα, τουλάχιστον μέχρις οι προγραμματιστές να βρουν ένα exploit.

Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Apple Με ετικέτα:

Από τον iYannis

this is just me

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

YouTube
YouTube