Ευρεσιτεχνία Apple: κρύσταλλο από ζαφείρι

Η επένδυση της Apple στη χρήση κρύσταλλου από ζαφείρι φαίνεται να αρχίζει να αποδίδει καρπούς, σε αντίθεση με εκείνη από Liquid Metal, που χρησιμοποιούνται σήμερα μόνο για την κάρτα SIM. Στην πραγματικότητα, πριν από μερικές μέρες, χάρη στην έρευνα του καλά πληροφορημένου δικτυακού τόπου PatentlyApple, προέκυψε ένα νέο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας το οποίο προβλέπει τη χρήση του ως ολοκληρωμένης προστασίας για το σώμα των iDevices.

Σε αντίθεση με το Gorilla Glass ή παρόμοιες λύσεις, το κρύσταλλο από ζαφείρι θα λειτουργούσε μόνο ως εξωτερική κάλυψη που μπορεί να καλύψει ολόκληρη τη συσκευή, διατηρώντας την από πτώσεις και τυχαίες βλάβες χάρη στην ιδιαίτερη δύναμη και τη σκληρότητα της, ιδιαιτερότητες που έχουν ήδη κάνει πολύ καιρό εκτιμηθεί σε άλλους τομείς όπως η ωρολογοποιία, η αναλογική και έξυπνη. Με αυτόν τον τρόπο θα αποτελούσε μια πραγματική “ολοκληρωμένη κάλυψη” του iPhone και του iPad, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να καταφεύγετε σε άλλα αξεσουάρ.

Για να είμαι ειλικρινής, αυτή η πνευματική ιδιοκτησία δεν αποκλείει τη χρήση ενός εναλλακτικού υλικού, όπως είναι οι ίνες γυαλιού, για να επιτευχθεί ένας παρόμοιος στόχος, αλλά το γυαλί από ζαφείρι φαίνεται να είναι ο κύριος υποψήφιος για οποιαδήποτε πρακτική εξέλιξη, δεδομένου ότι ήδη χρησιμοποιείται από την Apple για να καλύψει τις κάμερες των iPhone και iPad. Όπως πάντα, είναι καλό να διευκρινίσουμε ότι εξακολουθεί να είναι ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και ότι θα μπορούσε να παραμείνει τέτοιο, κατατεθειμένο μόνο για να προστατευθεί από ανταγωνιστικές εφευρέσεις και λαμβάνοντας υπόψη την αρχική ημερομηνία υποβολής της 31ης Ιανουαρίου 2018, είναι μάλλον απίθανο ότι θα δούμε εμπορικούς καρπούς για αυτό το έτος. Για το 2019 ή το 2020, ωστόσο, όλες οι επιλογές βρίσκονται στο τραπέζι.

Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Apple Με ετικέτα:

Από τον iYannis

this is just me

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

YouTube
YouTube