λύθηκε το πρόβλημα WiFi στο Yosemite


Αντιμετώπιζα προβλήματα με τη σύνδεση WiFi ήδη από το Mountain Lion. Η σύνδεση χανόταν όταν υπήρχαν υπερβολικά δεδομένα σε κίνηση.
Ένα πρόβλημα που αφορά τώρα και το OS X Yosemite, σε τέτοιο βαθμό που η Apple έχει βάλει δυνατά μέσα για να το λύσει.
Η εταιρεία σχεδίαζε να το λύσει με την αναβάθμιση σε OS X 10.10.1 Yosemite, αλλά η κατάσταση δεν έχει βελτιωθεί. Εν τω μεταξύ, η Apple συνεχίζει στο OS X 10.10.2 να ελπίζει ότι το ζήτημα θα επιλυθεί.

Αλλά τι προκαλεί το πρόβλημα;
Σύμφωνα με τον Mario Ciabarra, του WiFried,

το πρόβλημα είναι η χρήση του Bonjour υπο συνθήκες AWDL (Apple’s Wireless Direct Link). Ένα σύστημα που
χρησιμοποιείται από την Apple για να επιτρέψει τη χρήση του δικτύου WiFi για την ανταλλαγή δεδομένων μεταξύ συσκευών. Ένα κύκλωμα που απαιτείται για το AirPlay και το AirDrop.

Έτσι ποια είναι η λύση για την ώρα; Δυστυχώς δεν μπορείτε να το λύσετε παρά μόνον με την απενεργοποίηση του AirPlay και του AirDrop που χρησιμοποιήται για ανταλλαγή εγγράφων μεταξύ των συσκευών MAC.
Αν δεν χρησιμοποιείτε πολύ το σύστημα, μπορείτε να το απενεργοποιήσετε εισάγοντας την ακόλουθη εντολή στο τερματικό Mac:

sudo ifconfig awdl0 down

Όταν η Apple θα το διορθώσει θα δώσουμε την εντολή:

sudo ifconfig awdl0 up

Αν έχετε το ίδιο πρόβλημα με το iOS 8 δυστυχώς μπορείτε να το λύσετε μόνο μέσω jailbrake, για να μπορείτε να κάνετε χρήση του τερματικού.
Ευχή όλων νομίζω οτι είναι να επιλυθεί με την επόμενη ενημέρωση του iOS 8 .

[embed_youtube src=”http://www.youtube.com/embed/t4CsfY6ewS0?modestbranding=1&autohide=1&showinfo=0&rel=0″ width=”560″ height=”300″ class=”youtube_styleme”]

Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Apple Με ετικέτα: ,

Από τον iYannis

this is just me

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

YouTube
YouTube