Λύση στο πρόβλημα μπαταριας

Το αιώνιο πρόβλημα στις φορητές συσκευές, είναι η διάρκεια ζωής της μπαταρίας τους και στο παρελθόν πολλοί χρήστες έχουν εκφράσει παράπονα για το iPhone, επίσης πριν από μερικές μόνο εβδομάδες υπήρξαν αναφορές για τα νέα MacBook Pro και την μικρή διάρκεια της μπαταρίας τους, πρόβλημα που τελικά επιλύθηκε με μια νέα ενημερωμένη έκδοση λογισμικού.

Φαίνεται πως η Apple αναγνωρίζει το πρόβλημα και προθυμοποιείται να λάβει δραστικά μέτρα για να διορθώσει το όλο ζήτημα. Πριν από μερικές ημέρες η Apple δημοσίευσε αγγελία για 2 νέες θέσεις εργασίας στην ιστοσελίδα της, με την οποία ζητά έναν Battery Algorithm Analysis Engineer και έναν System Power and Control Architect.

Η περιγραφή που δίνεται για την πρώτη θέση, αναφέρει:

«Σε αυτή την θέση, αναμένεται η δοκιμή εξελιγμένων τεχνολογιών διαχείρισης των μπαταριών ιόντων λιθίου, μέσω δοκιμών της μπαταρίας και ανάλυσης δεδομένων». Όσο για την δεύτερη διαθέσιμη θέση εργασίας, η εταιρεία αναφέρει σχετικά το εξής: «Ανάπτυξη, δημιουργία προτύπων και αξιολόγηση αλγορίθμων διαχείρισης ενέργειας του συστήματος. Θα αναλύεις λύσεις ελέγχου ισχύος οι οποίες βελτιώνουν την διάρκεια ζωής της μπαταρίας, την ενεργειακή απόδοση του συστήματος, ενώ ταυτόχρονα προσφέρουμε άψογη εμπειρία χρήσης».

Για την δεύτερη θέση εργασίας αναφέρονται και στο SoC και υποθέτουμε ότι σχετίζεται με τα chipset που χρησιμοποιεί η Apple στα κινητά της. Το τι προσδοκά η εταιρεία και το τι θα δούμε στο μέλλον μέσω αυτών των νέων θέσεων εργασίας και την ατόμων που θα προσληφθούν δεν το γνωρίζουμε, αλλά το σημαντικό είναι πως η εταιρεία ψάχνει τρόπους για να λύσει άμεσα και αποτελεσματικά το πρόβλημα με τις μπαταρίες, είναι κάτι που ενδεχομένως την απασχολεί πολύ.

Πηγή ubergizmo.com

Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Apple Με ετικέτα:

Από τον iYannis

this is just me

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

YouTube
YouTube