Μείωση στις πωλήσεις iPhone
Τα iPhone είναι από τα πιο επιθυμητά προϊόντα στο χώρο της τεχνολογίας, ωστόσο σύμφωνα με μία νέα μελέτη αυτό ίσως να αλλάζει. Η έρευνα της UBS αποκαλύπτει πως η πρόθεση αγοράς για iPhone βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο πέντε ετών.
Η έρευνα συμπεριέλαβε 6.900 καταναλωτές από πέντε χώρες, ενώ διαπιστώθηκε πως υπάρχει πτωτική τάση σε όλες.
Στις ΗΠΑ μόλις το 18% των ερωτηθέντων σχεδιάζουν μία αγορά iPhone τους επόμενους μήνες. Στην Κίνα αυτό το ποσοστό είναι μεγαλύτερο, στο 23%, ωστόσο έχει σημειώσει πτώση 6% σε σχέση με πέρυσι.
Πρόσφατα δεδομένα πωλήσεων του Best Buy δείχνουν μια αναιμική εικόνα για τις πωλήσεις του iPhone Xs και iPhone Xs Max κατά το εορταστικό αυτό τρίμηνο. Τα δεδομένα αυτά έρχονται να συμπληρώσουν αναφορές και από την παραγωγική αλυσίδα της Apple που θέλουν την εταιρεία να έχει μειώσει τις παραγγελίες της μιας και οι πωλήσεις των νέων μοντέλων σημειώνουν πτώση.
Η αναφορά του Thinknum παρουσιάζει αναλυτικά τα δεδομένα αυτά από το Best Buy και πιο συγκεκριμένα πως τα iPhone Xs και Xs Max τοποθετούνται ανάμεσα στα άλλα προϊόντα που πουλάει η αλυσίδα αυτή ηλεκτρονικών συσκευών.
Να τονίσουμε πως το Best Buy είναι ο μεγαλύτερος πωλητής iPhone μετά την ίδια την Apple.
Συνολικά για το iPhone Xs παρατηρείται μια συνεχιζόμενη πτώση στις πωλήσεις από τον Οκτώβριο με εξαίρεση της μέρες του Black Friday και Cyber Monday.
H συσκευή βρέθηκε στην θέση 7,610 με τα πιο δημοφιλή προϊόντα που πουλάει η αλυσίδα και έπεσε στην θέση 18,500 στις 9 Δεκεμβρίου.
Οι προσδοκίες των επενδυτών για αυτόν τον κύκλο iPhone είναι πεσμένες. Η κοινή εκτίμηση για τα iPhones του 2019 είναι περίπου 2% πτώση και περίπου 1% αύξηση εσόδων.
Το περιθώριο κέρδους των iPhone φαίνεται πως θα επιτρέψει στην Apple να διατηρήσει τα κέρδη της παρά την προβλεπόμενη πτώση πωλήσεων.

Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Apple Με ετικέτα:

Από τον iYannis

this is just me

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

YouTube
YouTube